Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Filmen "Regeringsförklaring 2014" och kolloidalt silver

Mannen som säljer kolloidalt silver, Anders Sultan, tipsade på sin Facebook-sida om filmen "Regeringsförklaring 2014" med orden "intressant analys av vart Sverige är på väg just nu". (Notera att kommentarsflödet innehåller en skeptiker, Lia, som fick stå obesvarad.)


Eftersom jag älskar vassa samhällsanalyser, tog jag mig besväret att titta på denna film på Vimeo. Om analysen inte är vass, så är den åtminstone "intressant" enligt Anders Sultan.

Filmen inleder med att påstå att Stefan Löfven är statsminister då Bilderberggruppen beslutade om detta ett och ett halvt år före valet (2013). Det nämns också att investmentbanken Goldman Sachs (som har styrelsemedlemmar som ingår i Bilderberggruppen) styr världen (00:40). Därefter börjar själva analysen. Filmmakaren anser sig kunna räkna ut vad Stefan Löfven egentligen vill göra, genom att analysera hans regeringsförklaring. Här följer ett urval av vad man presenterar som mer eller mindre säkra slutsatser:

När Löfven säger att Sverige ska vara en global förebild, kan han eventuellt mena att Sverige som nation ska upphöra, och bli en provins i en global diktatur (01:40).

Kalergiplanen kommer bli den enda tillåtna världsbilden, vilket innebär att nationalstaten kommer att betraktas som rasistisk (02:26).

Löfven försöker att sälja in krossandet av Sverige som något bra (03:38).

Önskan att avveckla behovet av kontanter beror på att kontanter möjliggör anonyma inköp, och är således inte kompatibla med en global diktatur (04:14).

Den amerikanska regeringen beslagtar uppfinningar som ger alternativ energi, för att säkra att medborgarna köper sin el via globala distributionsnät (05:10). De energikällor som berövats oss är nollpunktsenergi, kall fusion och elektrogravitation (05:30).

Koldioxid är inte ett miljöproblem, temperaturväxlingar beror på solen (07:14).

Påstådda klimatproblem syftar till att göra FN till en världsregering (09:00).

GMO är ett folkmordsvapen. Tredje generationens GMO-konsumenter är sterila (10:35).

Hastighetskameror på vägarna är egentligen instrument för att spåra hur rikets invånare rör sig (13:50).

Jag delar Anders Sultans syn på detta som "intressant", men förmodligen inte av samma skäl. Efter att ha sett filmen, kan jag inte sluta att tänka nivån av paranoia som just presenterats för mig. Jag undrar vad en regering skulle kunna göra utan att filmmakarna skulle åberopa en konspiration och en hemlig agenda? Men i ljuset av detta, är det inte längre lika konstigt att evidensbaserad vård är betraktad som en konspiration som Sultan vill befria oss ifrån med ett mirakelmedel - kolloidalt silver.

Läs även gärna texten En önskan att försvara kolloidalt silver med polisens hjälp (2014-11-11).

Kommentarer

 1. Sultan har inte bara problem med trovärdigheten, han har svåra problem med sitt eget psyke....

  SvaraRadera
 2. The Climate Scam, som startades av Livets Ord, är en veritabel samling av Ickianer, Rossis Dunderburkianer, Solaktivianer, chem-trailsianer och andra indianer som flytt från kanoten. Jag lyckades hålla mig där i två år, innan jag blev portad och njöt varje dag. På Humanistbloggen lyckades jag vara något längre, men en religiös fysiker lyckades reta upp mig till slut....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Humanistbloggen har blivit så trist. Jag menar mest kommentarsfältet. Nils verkar knappt skriva längre - är han också portad? Det var så kul att läsa det han skrev- och oj så arga fysikern och han den andre blev.. Det eviga tragglandet med katolikerna verkar mest vara en kuliss, ett surrogat för viktigare frågor. Någon tant som är relichös är också med ibland. Trist.

   Radera
  2. Men nu ser jag Anders, att du blivit luggad och utskälld! Av några okända typer.. Liv i luckan ändå bland de dammiga pensionärerna..

   Radera
  3. De är inte så okända faktiskt. Googla!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Sverigedemokraterna och åsiktskorridoren

Nej, jag tror inte än på att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti, men oavsett om Yougovs undersökning stämmer eller inte, så ger den en fingervisning av hur det kan gå för oss. Jag tror att åsiktskorridoren är en viktig orsak till deras framgång. Det är med lite åsiktskorridoren som det är med Gud. Det spelar ingen roll om den finns eller inte, den har sina konsekvenser ändå. Även en icke-existerande Gud kan vara trodd på och även en icke-existerande Gud kan vara låtsaskompis eller mental snuttefilt åt en troende. Även en icke-existerande åsiktskorridor kan utgöra ett enormt problem för den som råkar kliva utanför, vilket brukar visa sig när det handlar om de uppenbara problemen Sverige har med migrationspolitiken. Den är dyr och ineffektiv. Visst, den göder opportunister som Bert Karlsson, men den är långt ifrån optimal. Även då kritiken mot flyktingpolitiken kommer från annat håll än SD, kanske rent av i syfte att komma till bukt med problemen så att vi kan hjälpa f

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar