Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

En summering av Aye Alhassani (Aye Valdés) och SAS

Historien om Aye Alhassani (Aye Valdés) handlar om en publicitetskampanj där den godtro som svenska medier visar upp så fort islam nämns´, används framgångsrikt.

Två långa versioner finns nedan. Gesus redovisar med avstamp i livsåskådning, Rebecca Weidmo Uvell med avstamp i politiken. Detta har hänt:

Aye erbjöds jobb SAS, som hon enligt egen utsaga valde att inte ta eftersom hon, med hänvisning till sin religion. inte var beredd att underkasta sig de krav som ställdes på henne - hon fick inte komplettera sin uniform med en slöja. I kampanjsyfte sa hon till media att hon nekats jobb för att hon bar slöja. Media, sin vana trogen, rapporterar detta helt okritiskt, helt utan motfrågor.

I verkligheten bar hon sin slöja frivilligt, och valde helt enkelt att inte tacka ja, i syfte att få publicitet av den mediekår som inte törs annat än att tacka och bocka när någon viftar med sin påstådda muslimska tro. I verkligheten visste Aye vad som krävdes av SAS och hur hon skulle kunna utnyttja det till sin fördel. Lite som Ellinor Grimmark.

Från Gesusbloggen:
2017-05-02: Jo Gina – vi har kommit så mycket längre...
2017-05-04: Halalperuk
2017-05-05: Bjälken i koranen?

Från Rebecca Weidmo Uvell:
2017-05-02: SAS-debatten är förklädd aktivism
2017-05-03: Nya offensiven från muslimska aktivister
2017-05-05: Anklagelserna haglar

Uppdatering: Jo, Aye själv säger att hon har polisanmält Rebecca.

Uppdatering 2017-05-12: Viral ja - granskad nej

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras E...

Finns ett syfte med Universum? En föreläsning du inte får missa!

Den underbara fysikern, professor Sean Carroll , föreläser på temat Universums syfte. Förutom att Carroll är väldigt rolig och kunnig, så kan ett skäl att titta på detta vara att han argumenterar för att det kanske finns mer syfte med Universum än vad en skeptiker kanske är bekväma att erkänna, rent intuitivt. Ett annat skäl att titta på denna föreläsning infinner sig om du både är kristen och intresserad av fysik. T.ex. är inte liv efter döden, himlen eller helvetet, öppna frågor, utan frågor som fysiker vet svaret på. Den som accepterar kvantfältteori måste anse att själen är en kraft som fortfarande väntar på att upptäckas, men några unknown unknowns med dessa egenskaper finns faktiskt inte. Många religiösa och pseudovetenskapliga dogmer är helt enkelt felaktiga. Mycket nöje!

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D...