Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Snabba pengar? Jag är skeptisk!

Visst finns system som kan ge dig garanterad vinst på Roulette. Men mitt bästa tips blir ändå att avstå, för det finns en del praktiska problem. Från en gammal diskussion med Roger Alsing:

Tänk dig att du har en budget på 1000 kr, och att du satsar 20 kr på rött. Nu har du knappt 50% chans att vinna, och risken för förlust är drygt 50%. Att risken är lite större än chansen gör inget, för systemet tar hänsyn till förluster. Det ligger alltså 20 kr på bordet, och du har 980 kr kvar i fickan.

Om du nu vinner, plockar du hem 40 kr till dina 980 kr, och har alltså nu 1020 kr. Mer än du började med. Det är bara att göra om denna procedur, för att pengarna ska fortsätta att växa.

Men tänk att du förlorar. Du hanterar denna förlust helt enkelt genom att dubbla insatsen. Alltså, av dina 1020 kr, lägger du 20 kr på rött och förlorar. Nu har du 1000 kr kvar. Lägg då 40 kr på rött, och om du då vinner, får du 80 kr av banken, och resultatet blir att du sitter med 1080 kr på fickan. Bara du dubblar vid förlust, går du med vinst.

Om du förlorar två gånger i rad, vinner du ändå. Först spelar du bort 20 kr. Sen spelar du bort 40 kr. Sen satsar du 80 och vinner. Då har du lagt 140 kr av dina 1080 kr på bordet, så du har bara 940 kr kvar, men eftersom du vann när du satsade 80, så får du 160 kr tillbaka. Och tillsammans med dina 940 kr har du nu 1100 kr.

Så varför ska man avstå? Din budget är problemet, för det kan komma 7-8 svarta på raken, utan att det är något konstigt. För att kompensera de första förlorade 20 kronorna, måste du då satsa 40 kr, sedan 80 kr, sedan 160 kr, sedan 320, 640, 1280, och sedan 2560 kr. Nu har du redan spelat bort 2540 kr (20 + 40 + 80, o.s.v.) och lagt ytterligare 2560 kr på bordet. Du ligger alltså ute med 5100. Vinner du, har du inga problem, för då får du tillbaka 5120 kr.

Men har du dessa pengar att spela för? Och vågar du lägga 2,5 tusen spänn på bordet?
Förlorar du, måste du nämligen dubbla dina 2560 kr som du lade ner sist, för att kunna få tillbaka dina pengar vid vinst. 5120 kr, alltså.

Och vid 13 förluster i rad, måste du satsa 81 920 kr för att kunna komma tillbaka, och inklusive dessa 81 920 kr ligger du då ute med 163 820 kr. Det är inga problem om du vinner för då kammar du hem 163 840 kr, men så fort du måste sluta för att du inte har mer pengar, är dina pengar förlorade. Och det ligger i systemets karaktär att förlusterna blir stora.

Roulette är underhållning, men ska man vinna måste ska man ha tur.

Kommentarer

  1. Alla rouletter har dessutom en maxinsats för att spärra bort en hypotetisk spelare med 'obegränsad' budget från att använda detta enda vinstgivande roulettesystem.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Sverigedemokraterna och åsiktskorridoren

Nej, jag tror inte än på att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti, men oavsett om Yougovs undersökning stämmer eller inte, så ger den en fingervisning av hur det kan gå för oss. Jag tror att åsiktskorridoren är en viktig orsak till deras framgång. Det är med lite åsiktskorridoren som det är med Gud. Det spelar ingen roll om den finns eller inte, den har sina konsekvenser ändå. Även en icke-existerande Gud kan vara trodd på och även en icke-existerande Gud kan vara låtsaskompis eller mental snuttefilt åt en troende. Även en icke-existerande åsiktskorridor kan utgöra ett enormt problem för den som råkar kliva utanför, vilket brukar visa sig när det handlar om de uppenbara problemen Sverige har med migrationspolitiken. Den är dyr och ineffektiv. Visst, den göder opportunister som Bert Karlsson, men den är långt ifrån optimal. Även då kritiken mot flyktingpolitiken kommer från annat håll än SD, kanske rent av i syfte att komma till bukt med problemen så att vi kan hjälpa f