fredag 5 maj 2017

En summering av Aye Alhassani (Aye Valdés) och SAS

Historien om Aye Alhassani (Aye Valdés) handlar om en publicitetskampanj där den godtro som svenska medier visar upp så fort islam nämns´, används framgångsrikt.

Två långa versioner finns nedan. Gesus redovisar med avstamp i livsåskådning, Rebecca Weidmo Uvell med avstamp i politiken. Detta har hänt:

Aye erbjöds jobb SAS, som hon enligt egen utsaga valde att inte ta eftersom hon, med hänvisning till sin religion. inte var beredd att underkasta sig de krav som ställdes på henne - hon fick inte komplettera sin uniform med en slöja. I kampanjsyfte sa hon till media att hon nekats jobb för att hon bar slöja. Media, sin vana trogen, rapporterar detta helt okritiskt, helt utan motfrågor.

I verkligheten bar hon sin slöja frivilligt, och valde helt enkelt att inte tacka ja, i syfte att få publicitet av den mediekår som inte törs annat än att tacka och bocka när någon viftar med sin påstådda muslimska tro. I verkligheten visste Aye vad som krävdes av SAS och hur hon skulle kunna utnyttja det till sin fördel. Lite som Ellinor Grimmark.

Från Gesusbloggen:
2017-05-02: Jo Gina – vi har kommit så mycket längre...
2017-05-04: Halalperuk
2017-05-05: Bjälken i koranen?

Från Rebecca Weidmo Uvell:
2017-05-02: SAS-debatten är förklädd aktivism
2017-05-03: Nya offensiven från muslimska aktivister
2017-05-05: Anklagelserna haglar

Uppdatering: Jo, Aye själv säger att hon har polisanmält Rebecca.

Uppdatering 2017-05-12: Viral ja - granskad nej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar