söndag 15 november 2015

Analyser kring terrorattentaten i fredags

Umeå Universitets personal har tittat på sannolikheten kring IS-attentat och kunde för ett par månader konstatera att läget då var så stabilt att man var dum i huvudet om man oroade sig.


Diagnosen "dum i huvudet" är förvisso ganska standard hos Andreas Pettersson, men ändå, på värsta tänkbara vis fick vi nu lära oss att hotet från IS är mer reellt än vad Umeå Universitet hoppades och trodde. De hade fel. Eller?


Nej, det som i första anblicken handlar om IS, handlar egentligen om män.

2 kommentarer:

  1. Nu har Patrik Lindenfors två tanker i huvudet på samma gång igen i Humanistbloggen! Att det finns änglar men också djävlar bland muslimerna! Men naturligtvis är inte djävlarna riktiga muslimer enligt honom...

    Hur skulle det vara om änglarna mobiliserade (Turkarna, indoneserna m.fl.),
    gjorde skitjobbet, invaderade Syrien med folk på marken och gjorde slut på IS !? En värdig jihad av de troende med samma handbok som IS. Varför måste västerlandet gör de svåra jobben?

    SvaraRadera
  2. En av de döda gärningsmännen som identifierats som Omar Isamael Mostefai, var en brottsling och känd som sådan sedan länge. Han var även känd av polisen som radikaliserad, en man hade ögonen på helt enkelt. Ändå kunde han obehindrat medverka i fredagens våldsdåd. Begreppet trygghet kan vi glömma.

    SvaraRadera