Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Varför hatas Miljöpartiet?

Bageriet Pågen är ett av bolagen som drabbats hårt av både priset och leveransosäkerheten på el. Skånska Dagbladet:
Bagerijätten Pågen har sett hur skenande elpriser femdubblat kostnaderna sedan i höstas. Tillsammans med en drastiskt minskad efterfrågan utomlands efterlyser nu vd Anders Karlsson Jerndal att elfrågan verkligen lyfts politiskt.
Detta har irriterat Miljöpartiet, som ihärdigt hävdar att det varken är något fel på priset eller på tillgången. Nu när det börjar bli dags att rösta, har Miljöpartiet gått till val på att sätta Pågens i konkurs, förmodligen på grund av att Pågen inte verkar dela partiets verklighetsbeskrivning.
När ska svenska journalister sluta låta riksclownen Anders Jerndal gråta ut så fort han inte får tag på lite rysk gas? Han är en skam för svenska livsmedelsbranschen!
Vidare tipsar Tovatt medborgarna att köpa sitt bröd från Polarbröd.

Miljöpartiet angriper civilsamhället när de inte accepterar partiets verklighetsbeskrivning, och det är inte första gången som partiet jagar oönskade civila. Bilåterförsäljaren Hedin Bil påminde om höjd bilskatt, och att man därför bör köpa sin bil så snart man kan, vilket genererade följande uttalande från Miljöpartiet (Lorentz Tovatt):
Vad gäller sådana här företag så önskar jag inget annat än att de går i konkurs. Cyniska jävla klimathatare!
Den stora frågan, som jag hoppas hinner få sin sammanställning före valet, är hur det gick till när flera kärnreaktorer avvecklades i förtid, och vilken roll regeringen (som Miljöpartiet då satt i) hade i den affären. Händelseförloppet är idag ytterst pikant för Miljöpartiet, som nu försöker sälja in alternativa fakta kring turerna. Dessvärre har partiet som i skrivande stund sitter kvar i regeringen, Socialdemokraterna, jamsat med om att Vladimir Putin har med det svenska elpriset att göra, vilket förvisso har blivit något av en självuppfyllande profetia när elproduktionen minskar och beroendet till den europeiska marknaden ökar - särskilt när det är vindstilla. Samtidigt har norra Sverige varken avvecklat sin elproduktion eller drabbats av det Socialdemokraterna kallar för "Putin-priser", så elproduktion verkar vara en faktor. Alternativa fakta är det enda Miljöpartiet har att lägga på bordet. Och med tanke på klimatkrisen kanske det räcker - Miljöpartiet har ju ordet "miljö" i namnet. Synd bara att de inte har "man ska inte angripa civilsamhället" i namnet.

Idag har miljöaktivister blockerat blåljuspersonal på E4, samtidigt som Miljöpartiet har civil olydnad som en programpunkt i sitt partiprogram. Hur hjälpte det miljön?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar