Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

All makt åt Tengil!

Trots att Tengils valspråk är "all makt åt Tengil, vår befriare", så har det inte riktigt tagit fart för honom i de svenska riksdagsvalen. Eventuellt hade han en röst 2010 då Valmyndigheten endast redovisar vilka som fått två röster eller fler, men han kan lika gärna ha fått 0 röster. År 2014 gick det betydligt bättre, då han kunde fira valresultatet på två giltiga röster! När rösträkningen är klar efter valet nu på söndag så vet vi om 2018 är Tengils år eller ej.

Några andra småaktörer som kan vara intressanta att titta efter i resultatet är Gud som legat på två röster i de två senaste valen, och som alltså är lika populär som Tengil i det senaste valet 2014. Jesus är betydligt mer populär än Gud och ökade från fyra till sju röster. Spritpartiet har rasat kraftigt från 237 röster 2010 till 5 röster 2014, så fortsätter det raset kan de knappast räkna med att spela i Tengils och Guds liga 2018.

Robotpartiet har varit ganska framgångsrika i sin marknadsföring på Twitter (307 följare i skrivande stund) så det ska bli intressant att se om de lyckas bättra på sitt resultat på två röster 2014. Manligt Initiativ ligger kvar på två röster från 2010 och KDS har rasat från fyra till två röster. Kungen går en strålande framtid till mötes. Han har ökat från tre till åtta röster, så jag är mycket spänd inför vad han presterar i 2018 års val.

Socialdemokraterna har backat från 46,5% i 1982 års val till 31% i senaste valet 2014, men när man tittar på trenden så är det inte omöjligt att de kan ha brutit sin sjunkande trend. Vi får svar inom ett par dagar!


Moderaterna verkar pendla mellan 15 och 23 procent, och jag gissar att deras popularitet varierar med hur deras partiledare sköter sig. T.ex. kan vi se den s.k. Bo Lundgren-effekten i valet 2002.


Jag är främst intresserad av att se hur det går för Piratpartiet, eftersom jag anser att den som inte är misstänkt för något brott ska slippa avlyssning. De har gått från 0,65% 2010 till 0,43%, vilket jag hoppas kommer att vända. Svensk media har visat ett demonstrativt ointresse för Piratpartiet, trots att de som bäst hade drygt sju procent i valet till Europaparlamentet. Media är betydligt mer intresserade av Sverigedemokraternas utveckling över åren. Det är ett parti vars suspekta ursprung är betydlig mer samtida än många andra partiers och vars enda existensberättigande återfinns i etablerade partiers ovilja att genuint företräda sitt folk. Sverigedemokraterna är det parti som mer än något annat erhåller röster på andra politikers inkompetens istället för sin egen kompetens, och för dem pekar trenden uppåt. De är faktiskt det enda parti i riksdagen som aldrig backat något enda riksdagsval.


Om ett par dagar från nu kommer nästa punkt att ritas i dessa diagram.

2018-09-16: S, M och SD

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras E...

Finns ett syfte med Universum? En föreläsning du inte får missa!

Den underbara fysikern, professor Sean Carroll , föreläser på temat Universums syfte. Förutom att Carroll är väldigt rolig och kunnig, så kan ett skäl att titta på detta vara att han argumenterar för att det kanske finns mer syfte med Universum än vad en skeptiker kanske är bekväma att erkänna, rent intuitivt. Ett annat skäl att titta på denna föreläsning infinner sig om du både är kristen och intresserad av fysik. T.ex. är inte liv efter döden, himlen eller helvetet, öppna frågor, utan frågor som fysiker vet svaret på. Den som accepterar kvantfältteori måste anse att själen är en kraft som fortfarande väntar på att upptäckas, men några unknown unknowns med dessa egenskaper finns faktiskt inte. Många religiösa och pseudovetenskapliga dogmer är helt enkelt felaktiga. Mycket nöje!

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D...