onsdag 4 oktober 2017

Några korta kommentarer om yttrandefrihet och religionskritik

I maj i år skrev Adam Cwejman om hur vänstern inte längre kritiserar religion, utan värnar religiösa uttryck (Göteborgsposten, 2017-05-12). Nästan på samma tema har Ulla Lundegård nyligen försvarat oortodoxa förhållanden i Expressen (Varför är det så hemskt att mannen har tre fruar, 2017-10-02) med anledning av mannen med tre fruar i Nacka. Det är nästan så att tankarna vandrar över till den nyligen bortgångne playboyen Hugh Hefner, som inte fick något stöd för sitt kvinnotycke då han aldrig hänvisade till varken kultur eller religion. För det är det som är nyckeln bakom opinionen.

Och vidare, Malin Lernfelt skriver om ett udda sätt att slösa bort skattepengar i Expressen idag: Lärarnas bananlek är djupt skrämmande.

Jag vill även lyfta en bloggpost från Mons Krabbe med titeln Vänsterns dubbelmoral när det gäller Israel från 2012. Den har aktualiserats eftersom den idag strider mot Facebooks trivselregler (2012-12-14), och kan vara värd att läsa av den anledningen.

1 kommentar:

  1. Vad lustigt, mitt senaste inlägg handlade faktiskt om yttrandefrihet och så fingrade jag även lite på religionskritik. Ska läsa artikeln i Göteborgsposten om den moderna vänsterns förhållande till religion nu!

    SvaraRadera