söndag 6 augusti 2017

Vilken antirasist blir först ut med att posera drickandes mjölk?

Rasism är smittsamt på väldigt lösa grunder, som inte behöver ha med personens åsikter att göra. Anledningen till att man är rasist om man delar memer föreställande grodan Pepe, beror på att rasister delar memer föreställande Pepe.


Även användandet av en gapskrattande emoji indikerar att man är rasist, av precis samma skäl.


I Sverige har vi haft samma debatt om den svenska flaggan: Eftersom rasister viftar med svenska flaggan, så är man förmodligen rasist om man viftar med svenska flaggan. Politiker, utom Ebba Busch Thor, är undantagna denna anklagelse.


Så vad är det mer som avslöjar att man är rasist? Dricker du mjölk så kan du förmodligen hälsa hem. Aftonbladet rapporterar att rekommendationer om mjölkdrickande har kritiserats med hänvisning till rasism, vilket naturligtvis fick rasister att posera med mjölkglas på sociala medier.


Och, som genom ett trollslag, har vi ett nytt tillskott på indikationer att man är rasist: Mjölkdrickandet.

Ulf Lundell använde svenska flaggan som dekor under sina konserter på 90-talet för att "stjäla tillbaka" den från rasisterna. Grodan Pepe och en skrattande emoji kanske man kan klara sig utan, men vilken antirasist blir först ut med att posera drickandes mjölk?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar