söndag 3 juli 2016

Religion och statlig korruption

10 kommentarer:

 1. Antag att varken de religiösa eller Humanisterna har något att frukta. Humanisterna kommer också att kunna stå i pengaregnet med paraplyet uppochner.

  Är Humanisterna så krassa att de som goda kålsupare kommer att ta emot pengar utan att samtidigt kräva noll kronor till vidskepliga religiösa föreningar som förespråkar hokuspokus? Vilket de alla gör.

  Vore trevligt att lära hur till exempel Humanisterna i Örebro ställer sig i frågan.

  SvaraRadera
 2. Humanisterna i Örebro har ingen officiell åsikt - det där är förbundets huvudverk - och deras grundinställning är att det är fel att över huvudet taget betala någon för att tro. Men jag måste dock tillägga att frågan är mer komplicerad än så, eftersom det finns ett strategitänk ovanpå detta.

  SvaraRadera
 3. Glöm inte att gratulera alla muslimer du känner i morgon. Eid al-Fitr, festdagarna efter fastemånaden Ramadan börjar. Mabruk alltså!

  Av någon konstig anledning har den muslimska totalvikten gått upp med ett par miljoner ton under månaden.

  http://latimesblogs.latimes.com/world_now/2012/07/cairo-the-sun-slips-beyond-the-nile-and-the-fast-is-broken-as-they-have-done-for-centuries-during-the-holy-month-of-ramad.html

  Bah!


  SvaraRadera
 4. Björn Bäckström 4 juli 2016 16:23

  Försök med den här länken i stället:

  http://edition.cnn.com/2003/WORLD/meast/11/23/ramadan.weight.reut/

  SvaraRadera
 5. God utbildning räcker tydligen inte att förhindra fanatism när Allan kallar:

  http://www.bbc.com/news/world-asia-36704853

  SvaraRadera
 6. Humanistbloggen underlåter i åt att gratulera muslimerna till Eid al-Fitr? Nytänk eller bara sömnigt i ottan? Skruvar Lindenfors/Gustafsson på sig i det förändrade PK-klimatet?

  SvaraRadera
 7. Vidare: Humanistbloggen med sitt förakt för Saudiarabiens stabilitet måste väl applådera det som kan tänkas vara begynnelsen till ännu en arabisk vår? De saudiska kvinnornas körkort på bil värt några hundratusen människoliv?

  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36706761

  SvaraRadera
 8. Anyway; Humanistbloggen har respit tills i morgon! Det är det där med månen...

  http://www.arabnews.com/node/949136/saudi-arabia

  SvaraRadera
 9. Ramadan är en hälsovådlig idé. Att inte ens få dricka vatten under hela dagen är ju bara inte riktigt klokt. Drabbar väl inte så hårt om man inte tvingas sköta ett arbete, men ändå.
  Att bli skjutsad av en busschaufför, opererad av en kirurg eller borrad i av en tandläkare som inte fått äta på hela dan, nej tack.
  Att sedan på kvällen vrålhungrig vräka i sig mat gör att man sover dåligt på natten. Hela idén... ja inte får den min "respekt".

  SvaraRadera
 10. Tittade lite på debatt i Almedalen. Ann Heberlein vågar ta bladet från munnen i den känsliga tafsardebatten. Heja Ann!
  Men den här kriminologen Nina Rung ... fy bubblan.

  SvaraRadera