Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Vetenskapliga bevis för livet efter döden?

Då finns det äntligen vetenskapliga bevis för att vi överlever vår död, lite oväntat producerat av en ingenjör vid namn Béla Balogh. Balogh redogör för bevisen i en föreläsning som han beskriver som en chockerande ny världsbild baserad på bl.a. forskningsresultat.

Inledningsvis redogör Balogh för att vi behöver en karta som är i samklang med fysikens lagar, forskningsresultat, logik, egna upplevelser och eventuellt "den uråldriga visdomen". Balogh ifrågasätter att skolan verkligen levererar detta, eller om skolan snarare går på Big Bang och evolutionsteorin, och att det som inte passar in avfärdas. Ungefär 5 1/2 minuter in:
"Så låt oss nu examinera några arkeologiska fynd, och jag föreslår att vi ska börja tänka själva. Det har hittats en hel del avlånga huvudskallar i stort antal i Egypten och Peru, och det passar inte in i den här fina bilden om evolution. Det är mycket svårt att förklara. [Balogh visar en bild på Paracas-skallar.] 
Sedan hittades det benstommar av storväxta personer, s.k. jättar. Och de är utställda i museum till och med. [Balogh visar en bild från skapelsemuseet Mt. Blanco Fossil Museum.] Det är sant att det står i Bibeln att Guds söner kom ner till jorden och skaffade barn med jordens kvinnor, och barnen blev jättar. Men det passar inte in i evolutionsteorin, det heller. Då kan vi inte tala om det så mycket. Fast arkeologiska fynd visar att, ja, verkligen, såna storväxta människor fanns på jorden. 
Och sedan hittar man mycket intressanta objekt, t.ex. det här fyndet från Columbia som sägs att det är minst 1000 år gammalt och det är utställt på Smithsonian Institute i Washington DC [bild]. Och arkeologer och vetenskapsmän säger att det är fråga om stiliserade insekter, alltså det här skulle vara en stiliserad insekt enligt forskarna. Ja, vi ska titta lite närmare på den här stiliserade insekten. Den har en styrning här bak, och sen ser vi en pilot här med armar och ben. Uppifrån ser vi att det finns två piloter minst. Och den här stiliserade insekten har deltaformade vingar som behövs för hastigheter som överstiger ljudets hastighet. Mycket intressant insekt i och för sig."
Béla Balogh fortsätter att visa geologiska fynd som han inte anser vara vad som påstås, samt nämner att keopspyramiden är byggd av betong. Därefter har han etablerat att skolan inte är ärlig om hur det egentligen är, men att han har ett annat förslag.

Först ska vi tänka på att vi inte vet vad 96% Universum består av, samt att de resterande fyra - materian - förmodligen är energi. Om allt bara är svängningar [del 2], borde man kunna säga att allt finns i olika "oktaver", som på ett piano. Med det avklaras motbevisas evolutionen med den ultimata Boeing 747:an och en allmän hänvisning till irreducerbar komplexitet. Sedan kommer beviset.

Vi kan överföra tankar via telepati på avstånd upp till 1700 km, men vi kan inte mäta tankekraften. Tankekraften är så stark och högfrekvent att hjärnan inte borde kunna åstadkomma den. Alltså fanns våra tankar innan vi föddes, och överlever vår död.

När beviset väl är levererat, berättar Balogh en del detaljer om platser vi kommer till när vi dör. Informationen hämtas från drömmar, eftersom drömmar i själva verket är temporära besök till dessa platser [del 3]. Och så här bör vår världsbild korrigeras: Universum består av vågor, inte materia. De 96% av Universum som vi saknar kunskap om, innehåller våra tankar och känslor, och genomsyras av hög intelligens och kärlek. Universum är en evighetsmaskin, vars elektroner aldrig kommer att stanna. Människan är en "energivarelse" med en tillfällig fysisk kropp. Intelligent Design ska komplettera evolutionsteorin. Livet börjar inte när vi föds och slutar inte när vi dör. Våra tankar har hög energinivå och vi kan åstadkomma saker i den fysiska världen med tankekraft, men vi kan aldrig slippa undan den universella lagen om orsak och verkan.

Därefter kommer lite blandade påståenden om hur man kan smickra eller kränka vatten och ris, och avslutningsvis säljer han sina böcker [del 4]. I skrivande stund gör han dessutom reklam för open mind-festival och konferens på sin hemsida, men han har inte övertygat mig om att han är speciellt öppensinnad.

Även om Béla Balogh verkar vara en godhjärtad person som betonar att man ska vara snäll mot sina medmänniskor, så har jag invändningar. Skapelsetro och myter om jättar, skallar, vatten och ris, bidrar inte med trovärdighet, snarare tvärt om. Men framför allt så lyckas han inte riktigt knyta sina slutsatser till sina premisser. Det är fortfarande inte säkert att vårt medvetande finns före vi föds och efter vi dör, bara för att vi inte kan mäta dem. Balogh hänger upp alldeles för mycket på en rysk studie om tankeöverföringar, som av allt att döma är fabricerad. Den ska ha administrerats av en professor Leonid Vasiliev på 1920-talet, men endast ett fåtal sidor för paranormalister tar upp fallet.

Förmodligen är det fortfarande inte någon idé att göra upp några planer efter sin död.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D