lördag 6 december 2014

Answers in Genesis sprider myter

Kreationistorganisationen Answers in Genesis har en video ute som nyligen blev viral. Den hävdar att evolutionsteori inte är vetenskap. Här är mitt videosvar:

9 kommentarer:

 1. Anders. Vuxit upp i samma trappuppgång som Sturmark? Otroligt lika i rösten! Inte det vanliga 08-ljudet! ;-)

  Jag tror ändå kreationisterna får sista ordet när de väl har givit upp de värsta galenskaperna med ung jord etc. Kvar kommer ändå att stå naturlagarnas remarkabla ändamålsenlighet för att frambringa intelligent liv som just kan spekulera som här.

  Jag har hittills inte hört någon övertygande teori för denna överensstämmelse. Varken av Krauss eller någon annan.

  Detta innebär ju naturligtvis inte att de gudar som nu omhuldas här och där finns. Ingen jävla gud har någonsin röjt sig och man kan bara tycka synd om de som tror annorlunda. Eller förresten; mock and ridicule!

  Det dumma är ju att frågan inte löses med en uppenbarad gud. Var kom han ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju inte så Björn. Även om det finns liv på miljontals andra planeter så är det mest påfallande intrycket hur remarkabelt fientliga naturlagarna är till liv. 99,9999 plus ett antal nior till procent av universum tillåter inte liv vad vi vet. Jävligt dåligt skapat i så fall skulle jag säga.

   Radera
  2. Om du placerar en människa på slumpvis utvald plats på jorden, är sannolikheten över 80% att hon dör. Om du placerar en människa på slumpvis utvald plats i Universum, är sannolikheten över 99,99999999999% att hon dör direkt. Vi är förmodligen inte Gud avbild utan Guds vägglöss.

   Radera
  3. Om jag hade varit skaparen hade jag formulerat naturlagarna i universum exakt som de är gjorda nu givande alla slumpvisa konstellationer av galaxer, stjärnor och planeter, med ett virrvarr av ratios mellan olika grundämnen etc., etc.

   Allt för att möjliggöra en mångfald av olika sorters liv; en slags tävlan mellan olika former. Endast en enkelspårig och fantasilös skapare hade gjort universum uniformt i alla detaljer för att bara få fram likadana varelser som här på jorden.

   Leve mångfalden av liv och också de ofruktbara världarna som blir referenser och råmaterial för manipulering genom livsformernas försorg!

   Radera
  4. Det kanske inte är Stålmannen ändå. Det är Björn!!!! Brummeluja!

   Radera
  5. OK bara du å ja Björn.

   Radera
  6. Nä jag är också med... men jag sejer inget såklart

   Radera
  7. Jag skrattade när min farmor från Stockholm förklarade för mig vad hon menade med "rekor" (räkor): "Rekor? Det är sånna man eter."

   Radera