Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Repris: Bibelfokus.se

Denna har varit ute och cirkulerat förr, men eftersom sidan Bibelfokus.se fortfarande har kvar sina påståenden, vill jag tillgängliggöra mitt svar. Adressen till hemsidan är bibelfokus.se och sidan jag pratar om finns på bibelfokus.se/fakta.

Kommentarer

  1. Din röst låter konstig . Varför tycker Du att BibelFokus har fel ? Bibeln säger att de flesta människor går förlorade om de inte tror På Jesus Kristus. Vill Du då tillhöra denna mängd ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inget val. Varken när det gäller min röst eller vad jag (inte) tror på.

      Radera
    2. Men Kristina, inser du inte hur korkat detta argument låter för den som avvisar bibeln som en sagobok? Jag tar hellre chansen att leva mitt liv fri från religionens bojor än att ständigt befinna mig under ett förtryck av en diktator i ett himmelskt nordkorea.

      Radera
    3. Ni som förnekar Jesus kommer gå förlorade,ni står här och hädar

      Radera
    4. En charmant kommentar till trots, jag vill göra dig uppmärksam på kommentarsreglerna.

      Radera
    5. Det här var en lustig tråd! (Har dock inte lyssnat än).
      Bibeln är en samling sagor, och ingen kommer att "gå förlorad" för att hon inte tror på Stålmannen, Jesus eller Spiderman.
      Så tyvärr, pilutta dej stackars lilla jesusbarnet, phifh !;-)

      Radera
    6. Varför förhandskontroll nu Anders?

      Radera
    7. Den frågan kommer varje gång någon hittar ett gammalt inlägg. ;-) Det är moderering på gamla inlägg (300 dagar) för att hålla spamrobotar borta.

      Radera
    8. Nu började jag lyssna men nej jag orkar inte, jag orkar inte...

      Radera
    9. Kristina. Vad exakt menar Du med förlorade. Att de inte får 72 jungfrur....? Har Du träffat någon som fått det....?

      Radera
  2. Ibland är det ju faktiskt bra med förhandsmoderering, då man kan skriva det man egentligen tänker och sedan raderas innan publicering!
    Det jag skrev "kände jag i hjärtat" ;-) sedan länge, att det måste ut, bara. Tack, nu känns det mycket bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte att du kanske inte blev så kränkt av att jag raderade den... ;-)

      Radera
    2. Nej men jag bad ju om det :-)

      Radera
  3. Nu vill jag spy på Umeå universitet, efter att ha läst på Humbloggen om högtidlighållandet av Kristallnatten. Man har alltså en manifestation till åminnelse av detta fruktansvärda, men avstår medvetet från att bjuda in några judar. För att man tror att det skulle innebära risker för dem! Tidigare har man däruppe i rödingarnas land jämfört Israels flagga med svastikan. Vad är de för människor, umeborna.

    "Och i Malmö skrek folk på en palestinsk demonstration häromdagen "Döda judarna" på arabiska - en demonstration som gästades av två riksdagsledamöter."
    Fy fan.

    Nu är det dags att lära sig arabiska så vi förstår vad våra nya vänner skanderar för välgångshälsningar på allas våra möten.
    Själv kan jag hittills bara taquia (som alla bör känna till) och lite annat, som hijab och sharia. Undras vad "kvinnors likaberättigande" heter på arabiska.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Mattias Irving bör frikännas

Häromdagen ställdes Mattias Irving inför rätta efter att ha visat ohörsamhet inför ordningsmakten. Irving är, på nästan alla tänkbara sätt, min meningsmotståndare. Jag delar definitivt inte hans åsikter om speciellt mycket. Just denna gång handlade ohörsamheten i fråga om att störa en nazistdemonstration med bl.a. psalmsång. Hur meningsmotståndare bör bemötas, är en av de frågor där vi verkligen går isär och denna gång var det nazisterna som var meningsmotståndaren. Både Irving och jag är antinazister, men jag dök inte upp för någon motaktion, det gjorde Irving. Han tog en kula för oss. Civil olydnad är en balansgång, och inte alltid är meningsmotståndaren just nazister. Vem du föraktar, beror på vem du är. Eftersom t.ex. ateister är lika föraktade som nazister i vissa läger - det finns vissa kristna sällskap som odlar myten att Hitlers ateism ledde honom till förintelsen - bör man ha ett system där spelreglerna är konsekventa. Det viktiga är inte vad man protesterar mot, utan

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar