Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Sweet home Alabama!

Även om Kristdemokraterna framgångsrikt har lyckats koppla Lynyrd Skynyrds rockklassiker Sweet home Alabama till abortmotstånd så betyder inte det att det är abortmotstånd som låten företräder. Det är fullkomligt vettigt att fortfarande älska den och alla andra Lynyrd Skynyrd-låtar utan att någon har rätt att göra en massa antaganden om din syn i abortfrågan. Tvärt om, vi liberala frihetsälskande människor som betraktar aborträtten som en viktig förutsättning för det sociala välståndet och som en framgångsfaktor för samhället i stort, borde stjäla tillbaka den, för låten tillhör varken Kristdemokraterna eller rörelsen som delar deras agenda.


Det absurda i att låta fienden äga agendan och kontrollera din kultur blev uppenbart när justitieminister Morgan Johansson i all välmening ville förbjuda tyrrunan (skrivs ᛏ) eftersom tyrrunan används av Nordiska Motståndsrörelsen. Det låter kanske bra, för "det drabbar bara rasister". Man kan således kriminalisera användandet halvmånen för sin koppling till islamism och hammaren och skäran för sin koppling till Sovjet, och så är alla problem lösta.

Vi förväntas tänka att det inte spelar någon roll om tyrrunan i sig själv är en rasistisk symbol eller ej, vi förväntas tänka att om en rasistisk organisation använder den, ska vi andra avstå. Det spelar ingen roll om du älskat klassikern Sweet home Alabama i hela ditt liv, om abortmotståndare lyssnar på den så måste vi andra avstå. Men om nazister börjar använda en röd ros som symbol? Fredrik Haage skriver:
Johansson öppnar för en nationell låtsaslek som bara kommer att ytterligare urlaka det allmänna förtroendet för politik. Om svenska nazister plötsligt använde en röd ros som symbol, bara för att jäklas, vad gör regeringen då?
Håller då principen om fiendens rätt att äga kulturen och sätta agendan? Eller kommer Socialdemokraterna hävda att symbolen inte alls är rasistisk, utan endast en symbol som bl.a. används av rasistiska organisationer? Alltså precis det som alla andra redan hävdar! Till det, betänk att Adolf Hitler var vegetarian, helt utan att alla vegetarianer är som Adolf Hitler och helt utan att det ger skäl att överväga en kriminalisering av vegetarisk kost.

Det här valet har inte handlat om sakfrågor, med möjligt undantag av Tomas Tobé och Fredrik Federlay. Det här valet har handlat om medietid, vilket Kristdemokraterna känner till. Sverigedemokraternas överviktiga toppkandidat poserar med en enorm skål chips i förhoppning att få göra ett nummer av att han hånas för sitt utseende. Feministiskt Initiativ (som ingen vet varför de får vara med och debatterar) skickar en person från en djupt kriminell organisation som inte låtsas förstå något alls om någonting, i förhoppning om att få göra samma poäng. Socialdemokraterna skickar en skattefuskande miljonär som likt Filippa Bark läxar upp den som köper en för dyr väska, och så vidare.

Eller som de själva säger: Det handlar om symbolfrågor. Men bevisligen kan olika symboler betyda olika sak för olika människor. Varken Kristdemokraterna eller Nordiska Motståndsrörelsen ska ha någon särställning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Mattias Irving bör frikännas

Häromdagen ställdes Mattias Irving inför rätta efter att ha visat ohörsamhet inför ordningsmakten. Irving är, på nästan alla tänkbara sätt, min meningsmotståndare. Jag delar definitivt inte hans åsikter om speciellt mycket. Just denna gång handlade ohörsamheten i fråga om att störa en nazistdemonstration med bl.a. psalmsång. Hur meningsmotståndare bör bemötas, är en av de frågor där vi verkligen går isär och denna gång var det nazisterna som var meningsmotståndaren. Både Irving och jag är antinazister, men jag dök inte upp för någon motaktion, det gjorde Irving. Han tog en kula för oss. Civil olydnad är en balansgång, och inte alltid är meningsmotståndaren just nazister. Vem du föraktar, beror på vem du är. Eftersom t.ex. ateister är lika föraktade som nazister i vissa läger - det finns vissa kristna sällskap som odlar myten att Hitlers ateism ledde honom till förintelsen - bör man ha ett system där spelreglerna är konsekventa. Det viktiga är inte vad man protesterar mot, utan

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar