fredag 4 november 2016

Vaccin och abort i nyhetsflödet

Södermanlands Nyheter meddelar att en barnmorska som arbetsvägrat med hänvisning till sin religion nu förlorat tvisten med sin arbetsgivare landstinget, och således tvingas ersätta landstinget med 1,2 miljoner kronor. Detta är inte bara en seger för allas rätt till vård oavsett personalens föreställningar, utan även indirekt en seger för religiösa, genom ett slags myndighetsförklarande.

I Älmhults kommun så lyckades man jaga upp sig så pass att alla flickor i en hel skolklass valde att avstå från HPV-vaccin, trots att de flesta i Älmhults kommun är införstådda med fördelen. Möjligtvis är detta ett exempel på att man i den åldern litar mer på sina kamraters ryktesspridning än på vetenskapen. Men föräldrarna då, borde inte de veta bättre?

Och förra året lyckades den norske fysikern Brage Norin, mot alla odds, bevisat att Apollo 11 aldrig landade på månen. På den här sidan finns hans föreläsning, och de två bästa bildbevisen: Månbilen lämnar inga hjulspår - ett fenomen endast känt från jorden - och himlavalvet lämnar "skuggor"! Döm själva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar