måndag 28 november 2016

Nya attacker på svensk press- och yttrandefrihet

Dumheterna tar verkligen aldrig slut. Vad sägs om det centerpartistiska kommunalrådet Leif Walterum som enligt egen utsaga är "absolut" för yttrandefrihet. Så hur tar sig detta absoluta försvar av yttrandefriheten uttryck? Jo, Walterum säger att man behöver "sätta en gräns" på vad man får driva med. Det som åsyftas är religion.

Sveriges Radio meddelar att det är hela 35% av de tillfrågade lokala politikerna i Skaraborgs län som vill avskaffa yttrandefriheten, men att de gärna beskriver sig själva vara för yttrandefrihet. Man kan alltså konstatera att de uppriktigt varken vet vad yttrandefrihet är, eller vad den ska vara bra för. Att incitamenten att skydda denna viktiga frihet, beror alltså på inkompetens. Men det är ytterst oroande att vi har politiker som inte verkar för folkets intresse.

Alla får ha vilken religion de vill, om någon. Men en person som har en religion har inte större skäl att begränsa sina medmänniskor än en person som inte har en religion. Att man vill beröva någon sina fri- och rättigheter, beror på att man är totalitär och antidemokratisk - inte att man har en religion.


Bilden är en av flera teckningar av Lars Vilks föreställande "profeten" Mohammed som rondellhund.

6 kommentarer:

 1. Undrar om Leif är religiös..?

  http://karlekochpolitik.blogg.se/2015/february/titti-dopfornyelse-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det oväntat?

   Radera
  2. Om de vill hindra islamister från att få för mycket inflytande så är det bra

   Radera
 2. Man blir ju jätteförvånad ju.Tänka sig.

  SvaraRadera
 3. Något annat.
  På Humanistbloggen presenterar man en bok som handlar om varför människor hjälper varandra (har ej läst den).På annat ställe visas boken tillsammans med bild på person som lägger slant i tiggarens framsträckta mugg.
  Man ska inte "hjälpa" genom att ge allmosor till utsatta. Man ska sluta upp med denna förmenta godhet och istället sätta in pengar på t ex Hjärta till Hjärta vilka lär kämpa för romers rätt till mänskligt bemötande i sina hemländer. Samt, viktigt, dra åt tumskruvarna hårt på de EU-länder som kammar in stora medlemssummor samtidigt som de beter sig skamligt mot sina romska invånare.

  SvaraRadera