Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Svenska kyrkans kors

Kommentarer

  1. Detta har inte med kors att göra,
    men jag såg Fassbinders berömda film "Petra von Kants bittra tårar".

    Vilken smörja. En uppblåst, pretentiös struntfilm. Lite skäms jag över mig själv när jag ser den, den här tillgjorda konstlade stilen hörde också till 70-talets framtoning i vissa "konstnärliga" kretsar, jag kan se på gamla bilder att även jag till en viss grad larvade mig sådär outhärdligt som filmens skådespelare gör. :-(

    Enligt tevepresentatören "är" den lätt sadistiska, egocentrerade och gin-hinkande Petra von Kant egentligen Fassbinder själv, och det tror jag på.
    Hur man kunde falla pladask för sånt här dravel är ofattbart och rätt skrämmande, regissören var ju höjd till skyarna innan han i trettioårsålder med hjälp av i stort sett alla droger som fanns tillgängliga trillade av pinnen.
    För mycket länge sen såg jag en annan av Fassbinders filmer, den var så obehaglig att jag inte ville se färdigt. Handlade om sadistisk sex bland annat, glömmer aldrig sekvensen med kvinnan som hängdes, där en man, upphetsad av dödandet skyndar fram för att idka nekrofili med det fortfarande varma dinglande liket.
    Någon annan här som har en åsikt om denne perverse mästerregissör?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lokatt. Uppskattningen av uppstyltad "kulturell" smörja förekommer (förekom) mest hos folk som nu för tiden är PK-förespråkare. Läs bl.a., Gustavssons inlägg och kommentarer på Humanistbloggen. ;-)
      Bra i alla fall att några av oss genomskådar dravlet.

      Radera

  2. Björn
    Vissa av Ingmar Bergmans filmer är lika "djupa" på ett påfrestande sätt. I den svartvita "Ansiktet", eller om det var "Såsom i en spegel" gottar han sig i låångsamma zoomningar av stjärnans dystra mystiska långt-bort-i fjärran -outgrundliga blickar, blandat med kvinnlig masturbation samt rätt tydligt antydd pedofili mor/son.
    Alla som ville vara intellektuella var begeistrade..

    SvaraRadera
  3. Den allsmäktige har slagit till igen. Hans proxy, påven, har skyndat sig att trösta. Outgrundliga äro...Bah!

    http://www.catholicnews.com/services/englishnews/2016/pope-leads-11000-pilgrims-praying-rosary-for-quake-victims.cfm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försök den här i stället:

      https://cruxnow.com/vatican/2016/08/24/pope-tosses-audience-speech-prays-rosary-victims-italy-quake/

      Radera
  4. 1:an i morgon 22:00 "Opinion Live" med Belinda Olsson:

    Sv. Kyrkans Kors debatteras.

    SvaraRadera
  5. OK. Så sorgligt det är att vi måste hålla på och diskutera "kors" och inte kors,När det verkliga problemet är det enorma problemet den katastrofala överbefolkningen.
    Som ingen verkar vara ett enda dugg vara intresserad av, att prata om, bara applåder för "framsteg" och "flera nedhuggna träd hurra!

    Jag tror tyvärr att det är just överbefolkningen som kommer att ta död på hela vår existens.
    Vill någon vara med och spela om denna idioti? Jag sätter min kära pudel i pant. Jag kommer tyvärr att vinna, ni dumbommar som bettar emot..:-)

    SvaraRadera
  6. Prästen Henrik Lööv är förbannad. Kättare har intagit församlingshemmet med konkurrerande vidskepelse. Lööv anser kyrkans hokuspokus superior.

    http://www.dagen.se/kyrka-lurad-av-smyckesmassa-1.769798?ref=yfp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utdrag ur kyrkans förbön under fastan, den s.k. litanian: "För alla synder, för lögn och vidskepelse, för allt ont, för djävulens grymhet och list... bevara oss milde Herre Gud"

      Radera
  7. Intressanta diskussioner ikväll. Marcus Birro, heja han!
    Och "yttrandefriheten" på bokmässan, vilket skämt. Janne Josefsson sa några sanningens ord om yttrandefrihet som detsamma som att tycka likadant som de högst skrikande.
    Burkini - det är ju klar och tydlig provokation av kvinnorna som "badar" i dressen på Rivierastranden.
    Dessförinnan repris på "Hej svensk". Jag mår illa när jag ser nioåriga flickor inslagna i hals-nacke-öron-hår-döljande huvudduk som hindrar deras rörelsefrihet och stämplar dem som "rena" sexobjekt.

    Men, ska vi ateister bära kors ...Såg bild på Christer Sturmark hållande ett kors.
    Men visst behöver de förföljda kristna stöd och solidaritet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra kommentar Lokatt. Men Sturmarks förräderi mot sekulärismen är i alla fall beklämmande. Han är en riktig jesuit. Ändamålet - stopp på förföljelser - helgar inte medlen - en korsviftande "ateist" tillika ordförande i Humanisterna. Bah!

      Radera
  8. Ärkebiskopen talade med kluven tunga i Opinion live. Hon visade stolt fram och dinglade med sitt biskopskors men till #Mitt kors-anhängarna sa hon att vi får inte glömma att korset också har använts i fel syfte tidigare. Då borde hon antingen vägra bära sitt kors, vägra göra korstecken i gudstjänsterna eller också ansluta sig till gruppen #Mitt kors som stöder förföljda kristna i världen. Nu gör hon varken det ena eller andra.

    SvaraRadera
  9. Zelma
    Som jag ser det talar alla kristna predikanter med kluven tunga. Att ärkebiskopen gör det är bara normalt, annars skulle hon inte kunna vara ärkebiskop.
    Min spontana tanke när hon höll fram korset var: Är det äkta guld? i så fall kanske hon inte ska promenera omkring i stan under mörka kvällar ..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturligtvis äkta guld! I GT var det inte bra med guldkalvar men tricket att få godkänt för den vackra metallen är att gjuta Jesussymboler i den. Gud småmyser över sin avbilds finurlighet.

      Noterade att min spell-check inte godkände Jesus med liten bokstav! Snacka om infiltrering!

      Radera
    2. Va! Spell-check, jag måste kolla.. jesus jesus, jösses hah, min är tydligen sekulär! :-)

      Radera
  10. Lokatt
    Utveckla vad du menar med de två första meningarna.

    SvaraRadera
  11. Zelma
    Jag anser att all religiositet bygger på lögn. Årkebiskopen talar med icke-existerande varelser varje dag, påstår att hon får svar, att en gud lyssnar på henne och hjälper när hon är i knipa. Hon uppmanar andra att göra likadant, på det att det må gå dem väl. Det är faktiskt bedrägeri!
    Som jag sagt tidigare så anser jag att det finns två sorters kristna förkunnare: Dels den som verkligen tror på sagorna (ej så begåvad) och så den som medvetet vilseför (kanske ovanligt begåvad). Ärkebiskopen bör höra till de begåvade, alltså tillhör hon bedrägerigruppen, dvs den som talar med kluven tunga.

    Om hon likt huvudpersonen den f d predikanten i Torgny Lindgrens "Norrlands akvavit" gör avbön och ångrar att han lurigt frälst hela bygden, han erkänner att alltihop var båg alltså, så skulle ärkebiskopen naturligtvis få sparken med omedelbar verkan.

    SvaraRadera
  12. Egentligen vore det lätt för predikanterna att slippa beskyllningar för att ljuga. Bara hänvisa till att bön hjälper. Det vill säga till den dokumenterade placeboeffekten. Effekten är inte stor - inga amputerade lemmar växer ut - men effekten är i alla fall statistiskt påvisbar. Oskulden och friden tätt följer i dess spår!

    Kruxet är att man måste tro på att Gud, Jesus och sådana figurer verkligen existerar. Eftersom figurerna inte existerar är det bara de vidskepliga som får lindring. Men vackert så.

    Alltså försvaret vid en rättegång mot en begåvad ärkebiskop som inbillar någon att Gud finns och hjälper är att det har effekt på folk som inte är starka nog att stå på egna ben. En gigantisk vit lögn så att säga.

    SvaraRadera
  13. Lokatt
    Vem skulle ge ärkebiskopen sparken?
    SvKy har ju från olika håll beskyllts för att inte stödja och hjälpa förföljda kristna. Kyrkan har bl.a. svarat att den mesta hjälpen är hemlig, för på 80-talet när de var öppna med hur de hjälpte så var det en spion i Sverige som vidarebefordrade uppgifterna till förföljarna. Minsann! Det kanske var den stasi-gubbe som avslöjades som spion för några år sedan, kyrkoherden Alexander Radler uppe i Norrland någonstans. Kyrkan hade närt en orm vid sin barm. Men att man i sammanhanget med förföljelse inte står upp för sin religion får ses som märkligt. Jag säger som Paulus: "Har Kristus blivit delad?"

    SvaraRadera
  14. Zelma
    Ingen ger väl ärkebiskopen sparken.
    Konstig förklaring att hjälpen skulle vara hemlig, och särskilt om förklaringen är den här stasiprästen.
    De kristna vill naturligtvis känna och höra, högt och tydligt att kyrkan kämpar för dem, gör allt den kan för att hjälpa de förföljda - istället för att ropa "Gud är större" (har Antje verkligen uttryckt sig så)och på så sätt antyda att hon är en Quisling.

    SvaraRadera
  15. Lokatt
    Ja, det var hennes 'valspråk' när hon blev ärkebiskop.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D