Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Religion och statlig korruption

Kommentarer

  1. Antag att varken de religiösa eller Humanisterna har något att frukta. Humanisterna kommer också att kunna stå i pengaregnet med paraplyet uppochner.

    Är Humanisterna så krassa att de som goda kålsupare kommer att ta emot pengar utan att samtidigt kräva noll kronor till vidskepliga religiösa föreningar som förespråkar hokuspokus? Vilket de alla gör.

    Vore trevligt att lära hur till exempel Humanisterna i Örebro ställer sig i frågan.

    SvaraRadera
  2. Humanisterna i Örebro har ingen officiell åsikt - det där är förbundets huvudverk - och deras grundinställning är att det är fel att över huvudet taget betala någon för att tro. Men jag måste dock tillägga att frågan är mer komplicerad än så, eftersom det finns ett strategitänk ovanpå detta.

    SvaraRadera
  3. Glöm inte att gratulera alla muslimer du känner i morgon. Eid al-Fitr, festdagarna efter fastemånaden Ramadan börjar. Mabruk alltså!

    Av någon konstig anledning har den muslimska totalvikten gått upp med ett par miljoner ton under månaden.

    http://latimesblogs.latimes.com/world_now/2012/07/cairo-the-sun-slips-beyond-the-nile-and-the-fast-is-broken-as-they-have-done-for-centuries-during-the-holy-month-of-ramad.html

    Bah!


    SvaraRadera
  4. Björn Bäckström 4 juli 2016 16:23

    Försök med den här länken i stället:

    http://edition.cnn.com/2003/WORLD/meast/11/23/ramadan.weight.reut/

    SvaraRadera
  5. God utbildning räcker tydligen inte att förhindra fanatism när Allan kallar:

    http://www.bbc.com/news/world-asia-36704853

    SvaraRadera
  6. Humanistbloggen underlåter i åt att gratulera muslimerna till Eid al-Fitr? Nytänk eller bara sömnigt i ottan? Skruvar Lindenfors/Gustafsson på sig i det förändrade PK-klimatet?

    SvaraRadera
  7. Vidare: Humanistbloggen med sitt förakt för Saudiarabiens stabilitet måste väl applådera det som kan tänkas vara begynnelsen till ännu en arabisk vår? De saudiska kvinnornas körkort på bil värt några hundratusen människoliv?

    http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36706761

    SvaraRadera
  8. Anyway; Humanistbloggen har respit tills i morgon! Det är det där med månen...

    http://www.arabnews.com/node/949136/saudi-arabia

    SvaraRadera
  9. Ramadan är en hälsovådlig idé. Att inte ens få dricka vatten under hela dagen är ju bara inte riktigt klokt. Drabbar väl inte så hårt om man inte tvingas sköta ett arbete, men ändå.
    Att bli skjutsad av en busschaufför, opererad av en kirurg eller borrad i av en tandläkare som inte fått äta på hela dan, nej tack.
    Att sedan på kvällen vrålhungrig vräka i sig mat gör att man sover dåligt på natten. Hela idén... ja inte får den min "respekt".

    SvaraRadera
  10. Tittade lite på debatt i Almedalen. Ann Heberlein vågar ta bladet från munnen i den känsliga tafsardebatten. Heja Ann!
    Men den här kriminologen Nina Rung ... fy bubblan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D