Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Djupadalsbadet i Kumla sexualiserar barn

Idag skriver Nerikes Allehanda att en badvakt på Djupadalsbadet gav en tillsägelse åt en badgäst för att hennes femåriga dotter badade topless, vilket (av naturliga skäl) skapade irritation hos mamman.

Badhus har regler för hur man ska klä sig. Nuförtiden är det inget konstigt att vi har mer restriktiva klädregler för kvinnor än för män. Det ligger i tiden, och det har att göra med sexualisering. I de flesta västerländska länder handlar det om att endast män får visa brösten, men i mindre feministiska kulturer kan det handla om håret och betydligt mer hud.

Vad är det som kommer att hända om man inte har särskilda regler för kvinnor? Vilken konsekvens kommer att komma av att bikiniöverdel är frivillig, oavsett kön. Förmodligen ingen. Kvinnor är inte så hjälplösa när det kommer till att fatta beslut om sin klädsel som vi vill tro. Problemet ligger hos de återhållsamma männen, deras moral och deras sexualisering.

När muslimska män inte vill hälsa på kvinnor genom att skaka hand, handlar det om att man vill undvika det som man själv uppfattar som sexuellt laddat. När män inte vill exponeras för risken att behöva se kvinnobröst i badhuset, handlar det igen om att man undvika det som man själv uppfattar som sexuellt laddat. Och det är, inte helt oväntat, i kulturer som är mindre feministiska och mer restriktiva för kvinnor, man hittar de mest sexfixerade männen. Islamska Staten utgör ett extremfall.

Kumla Kommun kommenterar händelsen på Djupadalsbadet genom att säga att det troligtvis handlar om ett missförstånd.
- Vi har ett begränsat område, det kan därför vara svårt att vara för sig själv, därför har vi vår policy och trivselregel.
Reglerna ser ut så här:

Om du blir kränkt av bröst tillhörande en kvinna, är det den kvinnan problemet.
Om du blir kränkt av bröst tillhörande en man, är det du själv som är problemet.

Detta sätts på sin spets på Gustavsviksbadet i Örebro, där det är tillåtet att bada topless, oavsett kön, så länge ingen blir kränkt. Testa gärna att peka ut en kvinnlig badgäst som kränkande, och en manlig badgäst som kränkande, om du är nyfiken på hur olika regler och restriktioner på grund av kön ser ut i Sverige. Att vissa kvinnor lever under krav (formellt eller informellt) att beslöja sig, eller att vissa önskar separata badtider, är förluster för den progressiva feminismen.

Kommentarer

  1. Diskriminerande regel! Enligt DO i juni 2016 har alla rätt att bada toppless utan att någon ska försöka hindra det. Försöker någon hindra det riskerar den/de pådöljd från DO!!!

    SvaraRadera
  2. Verkligen? Utan att behöva ta hänsyn till att några blir kränkta alltså? Underbart. Ett steg framåt.

    SvaraRadera
  3. Läste lite på Humanistbloggen om önskemålet om "bönerum" på skolor. Min spontana tanke innan jag hann censurera den var: Kul! Där kan man stänga in sig ett tag ett par stycken och idka "bön" utan att någon lärare eller annan vågar störa...
    Jag vet ju inte hur ni fungerade på högstadiet men på vår skola stormade hormonerna, vi var ju tonåringar och ständigt förälskade i någon ;-)

    SvaraRadera
  4. Ja Ulf och Humanisterna verkar ha drabbats av PKism bacillen. Nu ska de ha bönerum i konfessionsfria svenska skolor som ska betalas av skattepengar.
    En trebent hund kan räkna ut vem som kommer att utnyttja dessa bönerum.

    SvaraRadera
  5. PS
    Ni Humanister glömmer väl inte att gå med i Prideparaden?

    Jag kan inte förklara varför jag ser utkommenderade Komsomolvolontärer för mitt inre öga, tvångsmässigt flaggviftande och jättestolta.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D