lördag 11 juni 2016

Två händelser du inte kunde förutse

Svenska Dagbladet rapporterar att mordhot inte är skäl för avstängning från skolan - rätten till utbildning väger tyngre. Det är alltså den som inte vill bli mördad som ska avstå utbildning.

Och så är en Iphone ett kassettband, alltså en utrustning som kan innehålla en kopia av din musik, vilket innebär att den beläggs med en avgift som dels tillfaller de jurister som anser att en Iphone är ett kassettband, och dels tillfaller de som antas förlora på att Iphone är ett kassettband. När det kommer till odling av växter, har spadförsäljningen en negativ inverkan på krukförsäljningen, vilket rimligen är skäl för en krukavgift på spadar. För varje såld spade bör 100:- tillfalla krukbranschen.

Vem kunde förutse detta?

1 kommentar:

  1. Vi är faktisk några, som kunde förutse detta för fyrtio år sedan. Mina föreläsningar på den tiden hade som tema att evolutionen följer den mest ekonomiska lösningen. Alltid.... I USA sade man redan då "Follow the money" jag avslutade alltid med :"Följ vinsten" För vinst kan vara annat än pengar ibland.

    SvaraRadera