Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Patrik Lundberg, en sexualbrottsling?

Patrik Lundberg har skrivit en ytterst märklig krönika på Aftonbladet om sexuella övergrepp. Under rubriken "Att trakassera tjejer var normen" skriver han:
"Ungdomen. Vi kommer inte ihåg samma saker från den. Det ska ju vara ens bästa tid, och när någon frågar kanske jag vill minnas allt utom det här. Hur vi förstörde tjejernas tillvaro. Hur vi tafsade. Vi visste mycket väl vad vi höll på med, men vi pratade inte om det. Att trakassera tjejer var normen."

I första stycket av sin text bekänner han hur "vi" tafsade på tjejer. Är det verkligen en illasinnat av mig att tänka att Lundberg själv ingår i "vi"? Jag känner mig inte träffad av anklagelsen, dels är jag uppvuxen på annan ort än Lundberg och dels för att jag lämnat skolan och sedan länge jobbat när Lundberg gick i högstadiet. Jag förutsätter att han beskriver sin bakgrund, sina lik i garderoben. Och mycket riktigt, vidare skriver han (min understrykning):
"Nu söker jag inte sympati eller förlåtelse. Inga hyllningar eller klappar på axeln. Jag är bara en i raden av alla de idioter som vaknade för sent."
Stämningen på Aftonbladet verkar vara ganska juvenil och grabbig, så priset av att göra denna bekännelse där, är förmodligen ganska lågt. Jag har själv förmånen att arbeta på ett företag med ett stort samhällsengagemang och en feministisk profil, och jag gissar att personer som Patrik Lundberg skulle ha svårt att komma in där. Han skulle åtminstone inte få någon sympati för sitt bekännande.

Författaren och nationalekonomen Tino Sanandaji kommenterar detta på Facebook:
"Att tafsa är inte bara svinaktigt, det är enligt brottsbalkens 6 kapitel om sexualbrott olagligt när någon "genom ord eller handlande ofredar en person på ett sätt som är ägnat att kränka personens sexuella integritet". Brottet kan ge böter eller fängelse i högst två år och har fem års preskriptionstid. Alla tjejer som utsätts för män som tafsar borde polisanmäla."
Sanandaji är alltså av uppfattningen att det som beskrivs är kriminellt. "Vi" tafsade, "jag" är bara en i raden av idioter...! Lundberg själv väljer att frikänna - han beskriver en "struktur".

Jag har länge lobbat för att den gärning som är olaglig, även ska vara olaglig i religionens namn. Och efter att ha läst Patrik Lundberg, måste jag tillstå att jag inte bara tvivlar på hans förstånd, utan att jag även anser att det som är olagligt att göra, även ska vara olagligt i strukturens namn. Jag betvivlar inte att det var kulturen som fick Lundberg att begå sitt (sina?) övergrepp, men det betyder inte att han inte skulle vara ansvarig för sina handlingar, preskriberade eller ej.

Kommentarer

  1. Tror de på fullt allvar att deras beteende är normalt blir deras politiska läggning betydligt mer begriplig.

    SvaraRadera
  2. Jag måste varit synnerligen präktig som barn, för jag minns inte alls att det här var ett normal beteende. Tvärtom var det en synnerligen liten grupp idioter som uppförde sig på det viset. Det var samma grupp som plågade oss outsiders.
    Sedan det där med att vara skylla på "strukturer" när man själv är gärningsman. Det är låter ju jävligt bekvämt istället för att ta eget ansvar för dåliga beslut.

    SvaraRadera
  3. Näää. Det här är skrivet av en vänsterjournalist som inte alls var sådan. Det här är det nyaste greppet i socialrealism. För att invandrarbeteendet skall kunna förlåtas, måste vår historia revideras av "Confessiones" så att dera beteende blir begripligt. Inte bara är det snuskigt, det är förolämpande av sina egna föräldrar, sitt eget kött och blod, för att få rätt i en ideologisk lögnmatch. Hur långt är folk beredda att sänka sig.....? Till rännstenen...?

    SvaraRadera
  4. Jag letar och letar i minnet ... "Tafsade" (vilket löjligt ord!) någon någonsin på mig i min ungdom? Nej, svaret är faktiskt aldrig. Det hände aldrig mig, jag lovar.
    Det var inte på något sätt normalt att kladda på flickor, vilken gräslig fräckhet av den här typen att påstå detta, och helt klart hans sätt att försöka normalisera ett vidrigt förhållningssätt som är vardagsmat för män från kvinnoföraktande kulturer.
    Jag blir så jävla arg.
    Mina söner - jag följer ju dem inte var de går, man jag är rätt säker på att de skulle känna sig som fula gubbar och de kladdade på flickor, någonting som den totalt misslyckade gör som inte har en chans att få ett "ja" om han ville uppvakta en dam på ett normalt sätt.
    För ordningens skull: När jag var i fyrtiofemårsåldern klämde en snobbig arkitekt på mitt lår när vi satt bredvid varandra på en middag. En riktig svinpäls, frun satt mittemot. Men jag hämnades senare, det var mums :-)

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Har inte läst på Humbloggen, men kan tänka mig ungefär..
    Jag följde den fruktansvärda rapporteringen på CNN igår, verkligen fasansfullt att se hur dödssiffrorna steg från först förmodade 20 offer till 50.
    Sveriges Radio förnekar sig verkligen inte ;-).
    Långt efter att gärningsmannens identitet var känd envisades den svenska nyhetssändningen i P1 med att förklara att gemene mans möjligheter i USA att skaffa vapen var boven i dramat, man ordade om psykiskt sjuka personer t ex, "vem som helst kan skaffa vapen i USA".

    Rapportering kom från kvinnlig reporter på plats i USA, hon hade liksom ingen aning om vem förövaren kunde vara. Var hon blind? Döv?
    Man undvek rätt länge att överhuvudtaget nämna att det skulle kunna handla om ett terroristbrott - och då visste alla i USA sedan timmar vem mördaren var, vad han hette, att han arbetat som säkerhetsvakt, att han hade afghanska föräldrar. Man visade bilder bilder på hans bil, på avspärrningar runt hans bostad.
    Ack.

    SvaraRadera
  7. Nu har jag läst. Vilken smörja! Var finns botemedlet för denne hopplöse miljöpartist? Homeopatiskt vatten?

    SvaraRadera
  8. Hörrni. De viktiga kan ju knappast inte vara att det som är skrivet är skrivet av Patrik, utan vad som skrivs. Ni får gärna klaga på honom här, eftersom ni inte får göra det där, men argumentera i så fall utifrån sak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beklämmande inlägg angående massakern i Orlando på Humanistbloggen. Bloggen förfäktar som så ofta åsikten att man bör både äta kakan och ha den kvar. Försöker se alla sidor med handlingsförlamning som följd. Bekvämt och till intet förpliktigande. Varför inte sluta med bloggen?

      ---------------

      Det är naturligtvis inte den av mig tidigare namngivne personen som ensam har utslätande åsikter på Humanistbloggen. Bloggen är en PK-relik.

      Radera
  9. Jag inser att om jag bara låter bli att läsa Humanistbloggen mår jag riktigt bra :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lokatt. Jag tycker du ska göra ett undantag för Ostronmannens kommentar 2016-06-13 22:18 i inlägget ifråga på Hum.bloggen. Du kommer att må ändå bättre!

      Radera
  10. Malaysias luftfartsmyndighet har stoppat ett shariaobserverande flygbolag. Den sekulära (?) myndigheten i det muslimska landet litar inte på Allans beskydd. Konstigt eller?

    http://www.bbc.com/news/world-asia-36524396

    “Another possible inspiration for the airline is the belief among some conservative Malaysian Muslims that the recent Malaysia Airlines disasters - the disappearance of MH370 and the shooting down of MH17 - were linked to Allah's wrath, reported AP”.

    Bah!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allah är god och rättvis. Det är sant för det står i koranen.

      Radera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  12. http://bjornsminusblogg.com/2016/06/14/storleken-betyder-allt-eller/

    SvaraRadera
  13. Haha!
    Storlek betyder så gott som ingenting, har vi kvinnor för längesen räknat ut med våra små grå geléklumpar.

    SvaraRadera
  14. Björn
    Jag läste Ostronmannens inlägg - helt underbart!
    Och på slutet: "Jag jobbar hårt, mycket. Jag betalar skatt och gör så att sådana som du kan leva på skattebetalarnas pengar."


    De män jag känt närmare, min far, ett par äkta makar, mina söner, har aldrig slagits, med varandra eller med någon annan. Det är inte alls normalt och norm för män att slåss, vi är inte längre grottmänniskor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Samarbete" är titeln på en bok. Nu vet vi kanske vilken sorts samarbete som avses. En jobbar för den andres nöje?

      Elakt förstås. Meningen är väl att den som finner glädje i forskning, hans eller hennes upptäckter ska bli lönsamma för alla skattebetalare. Men hur är tillsyn och uppföljning? Som för "gode män"? ;-(

      Radera
  15. Jag förstår min faktiskt inte på detta starka homohat, apropå mördaren. För mig är det lika logiskt som att hata alla som har brutit benet. Varför skulle man göra det?
    En i USA boende homosexuell man, född i Afghanistan, uttalade sig i CNN. Det han sa gick stick i stäv med Afghanistans presidents uttalande strax innan, där denne på god engelska uttalade sitt starka fördömande av hot och våld mot homosexuella. Men enligt den här mannen handlar det om straffet döden för varenda bög i Afghanistan, att detta ses som en självklarhet. Och att han som numera amerikansk medborgare ständigt trakasseras och hotas, framförallt av USA-muslimer.
    En försiktig idé jag har är att hatarna slåss med sin egen hemliga pockande homoböjelse, som skrämmer dem något ohyggligt. Hörde/läste om en undersökning som pekar mot den förklaringen, man mätte graden av sexuell upphetsning inför hetero- respektive homosexuell pornografi.
    Jag har aldrig hört talas om någon kvinna som hatar bögar (bortsett från i rabiata kristna sekter som hatar i grupp).
    Vilket talar för min tes.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D