Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Dags för en rapport från toklandet Sverige igen

2016-06-10: Fäbojäntan fick rätt i sin tvist med Skatteverket!

2016-06-09: Religionsfriheten väger tyngre än jämställdheten enligt Malmöpolisen. Jag förmodar att detta påstående kommer att urvattnas när det ifrågasätts. Lite som när Lars Adaktusson säger att demokrati är viktigare än kristendom genom uttalandet "K:et i KD det viktiga".

2016-06-09: På temat galenskap, så är det inte politikers uppgift att avgöra Guds vilja. (Detta är inte ens fel.)

2016-05-31: ETC står yrvakna inför det faktum att det är dumt att journalister hanterar rykten från sociala medier som om de vore fakta!

2016-05-30: Kommer vi ha muslimska domstolar i förorten?

2016-05-22: Jonna Bornemark anser att en naturalistisk världsbild är "scientism".

2016-05-19: Vad sägs om att använda argumentet om "victim blaming" för att få unga tjejer att vara lättklädda?

2016-05-14: Och så givetvis, världsmästaren i att inte förstå enkla koncept: Marcus Dunberg är trött på högljudda ateister. Om någon påstår något om verkligheten, ska man givetvis inte vara skeptisk, utan bara hålla tyst.

Kommentarer

  1. På tal om Toklandet...

    http://www.svd.se/is-jihadist-sokte-asyl-i-malmo--kan-inte-utvisas?ref=yfp

    Trollformel: Sesam; öppna dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det verkar som att mördaren nekas asyl och sitter inlåst i väntan på avhysning..
      Gud finns! ;-)

      Radera
  2. Humanistbloggen tycks ha missat att en rektor vill bestämma att hans somaliska elever ska få ha ett muslimskt bönerum på skolan, "annars kanske de stannar hemma".
    Jag tar mig för pannan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tveksamt om Humanistbloggens administratörer går emot rektorn. Eller du menar kanske att de har missat att applådera? ;-)

      Radera
  3. Bra inlägg i frågan:

    http://www.expressen.se/kvp/ledare/csaba-perlenberg/skolplikten-ar-storre-och-viktigare-an-gud/?ref=yfp

    SvaraRadera
  4. Dagen ute och cyklar och ber Gud visa vägen runt Vättern!

    http://www.dagen.se/vatternrundans-cyklister-blev-valsignade-1.741562?ref=yfp

    Bah!

    SvaraRadera
  5. Mycket bra artikel av Perlenberg.
    Naturligtvis inga bönerum, har kanske rektorn hemlig plan för att bana väg för kristet andaktsrum och kanske morgonbön.?

    Skolplikten gäller, det tycks inte denna töffe till lärare känna till.?
    Koranen tillåter att man hoppar över bönen om omständigheter försvårar eller omöjliggör rituellt bedjande, till exempel om man befinner sig på resa.
    Ett Nej från rektorn innebär att flickorna tvingas/får lov att vänta med middagsbönen tills de kommit hem, utan straff av helveteselden, lovar Allah.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D