Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Mehmet Kaplans senaste bedrift

Mehmet Kaplan inledde sin karriär som miljöpartistisk bostadsminister genom att låta skattebetalarna bjuda honom på en massa Turkietresor, och så länge han höll sig där, flöt regeringsarbetet på rätt bra. I Sverige var det bostadskris, så valet att hålla bostadsministern på avstånd var klokt. Finansministern var den som pratade bostadspolitik med media.

För när han väl jobbar, går det sådär. Kaplans turkiska islamism är i ständig konflikt med det samhälle han representerar. Om yttrandefriheten är han kristallklar: Man "kan inte komma dragande" med den. När vi pratar om islamism, är det inte lika lätt att ta avstånd, men han verkar uppenbarligen förstå att man borde. Som islamist är han välorienterad i miljöer där män har fri- och rättigheter som kvinnor saknar, och ironiskt nog är Kaplan minister för ett parti som, åtminstone utåt, har en feministisk och antirasistisk profil.


Och nu senast har han ätit middag med Grå Vargarna, det högerextrema, ultranationalistiska ungdomsförbundet till MHP. Jag är inte besvärad av att någon vill äta middag med dem. Men att vara minister i en regering för med sig ett visst ansvar att vara representativ, och vi har inte mycket att vinna på att låta våra företrädare posera med turkiska högerextremister.

Sin vana trogen, åberopar Mehmet Kaplan okunskap när han hamnar i blåsväder, vilket möjligtvis duger för att försvara sin existens som miljöpartist, men inte som svensk minister.

Läs gärna även Rasism är ett kantproblem, inte ett specifikt högerproblem.

Kommentarer

  1. Vi måste bli av med Kaplan så fort som möjligt. Han kan inte sitta kvar med sina åsikter om säpo, islamister, IS, "islamofobi", hyllande av antisemiter etc.
    Hans hijabinpackade fru i hans sällskap gör mig illamående. Vi när en orm vid vår barm, försök fatta!
    Alla hans klavertramp visar vad han egentligen tycker och tänker innerst inne, otäcka farliga saker. Det här festandet och dum-kommenterandet är bara små läckor som av misstag pyser ut ur den här illa kamouflerade islamistvulkanen.
    Miljöpartiet har redan gjort bort sig tillräckligt, det enda som varit bra i mina ögon var när lipsillen Romson snörvlade där på podiet.
    Faan vad arg jag är. Ut med terroristkramaren!Ut!

    SvaraRadera
  2. Det är farligt att läsa skönlitteratur, böcker kan fungera som ilskna väckarklockor.
    Som sagt, Houellebecqs dystra framtidsvision "Underkastelse" skildrar hur islam genom idogt bearbetande, skickligt intrigerande, mutor, förslagenhet och till slut ett regelrätt val tar över Frankrike.
    - Alla fransyskor i niqab, all alkoholförsäljning haram, fyra hustrur varav några gärna får vara barn ... etc. Lugnt och stilla.
    Vi ska fan inte ha en islamist i vår regering.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Drevet har gått, Kaplan har avgått. Kanske är det bra för bostadsfrågorna men definitivt inte för demokratin. Kaplans intresse och kontakter spände över hela det politiska spektrumet, så ytterligheterna neutraliserade varandra. Fler politiker borde botanisera i skumrasken på båda sidor. Hur kan man annars veta?

    Fy fan när den politiska "korrektheten" tillåts manipulera ärligheten.

    SvaraRadera
  5. Jag jublade idag 12.30.
    Men vilka fega floskler från statsministern, inövade papegojfraser som svar på t ex frågan om han inte känt till de övriga olämpliga kontakterna, resorna, flera middagar samt olämpliga uttalanden om israeler som nazister med mera, Goddag yxskaftsvar: "Jag fick som sagt kännedom om detta i torsdags".
    När bostadsministern själv började förklara vilken genomgod och på alla sätt korrekt människa han är, mot all rasism, mot antisemitism och yadayada slutade jag lyssna.
    Huvudsaken att vi blev av med karln! Men, han dyker väl snart upp nån annanstans gissar jag, Åsas gulleplutt .Fast inte som minister.

    SvaraRadera
  6. Anna Kinberg Batra är en snipig och hycklande taktiker. Löven uppträdde på presskonferensen med vederbörlig hänsyn till ett statsråd han sparkat.

    Batra försöker att göra partipolitik som vanligt. Om Löven hade varit snabbare hade Batra anklagat honom för desavouering av minister...Borgarna försöker samma grepp med Löven som de lyckades med i fallet Juholt. Bah!

    SvaraRadera
  7. Nu är det besvärligt med identiteten på Humanistbloggen. Har man inte problem så konstruerar man dem…

    Att någon bestämmer sig egen identitet och kräver respekt för den är bara ”giltigt” om identiteten inte är i något avseende orimlig enligt ”folktribunalen”.

    Det är ju så enkelt i verkligheten. Inga tvetydigheter alls. Allt som är objektivt i en identitet är ju givet. Utseende är ett sådant i alla dimensioner. Att påstå att man utseendemässigt är något annat än som kan mätas är galenskap.

    En man som känner sig kvinna är ingen kvinna och en kvinna som känner sig som man är ingen man om inte kropparna med hormonbalansen är (om)gjord matchande.

    Den som inte vill manipulera sin kropp för att öppna rätt dörr får hålla sig till den dörröppning som utseendet – utan fusk – ger anvisning om.

    Annars finns det en enkel teknisk lösning. Alla toalettbås ska vara unisex med ingång från allmänlokalen. Tvättställ och spegel i varje bås. Ungefär som i många köpcenter.

    SvaraRadera
  8. Va? Har humanistpojkarna blivit flickor? Jag måste gå in o läsa lite där. Inte visste jag att de ville vara så moderna och inne..

    SvaraRadera
  9. Mera om identiteter:


    Gränspolisen: -Vem är du?

    Översättaren; (På arabiska) -Vem är du?

    Flyktingen: (Läser stapplande från en fonetisk text nedskriven av behjärtansvärd miljöpartist). -Jak är ett ensamkommande flyktingbarn.

    Översättaren: (Till gränspolisen) -Du förstod?

    Gränspolisen: -Ja men det kan inte vara sant. Barn har inte helskägg. Jag lämnar frågan om åldersidentiteten till läkaren i rummet intill.

    Läkaren (efter nya snabbtestet): -Jag identifierar flyktingen som en 23-24 man.


    Åsa Romson i tårar. -Det är kränkande att inte ta flyktingen på orden när det gäller hans identitet.


    Halmgubbe? Nä, rena rama verkligheten. Bah!

    SvaraRadera
  10. Jag gillar tanken på Romsons tårar he he... Sån är jag, se upp!

    SvaraRadera
  11. Bilden med de uppradade personerna gör mig ursinnig.
    Byt, vänd på alltihop i fantasin, tanterna med fina lockiga frisyrer längst fram, och gubbarna underdånigt där bak, med huvudena inslagna i dukar , "slöjor". Farbrödernas halsar och öron får absolut ej anas, då får nämligen vi gummor kåtslag och kan inte ta ansvar för våra gärningar.
    Det enda som fattas är en liten sexig sexårspojke i niqab,
    mums ... Gaah, detta måste vara världens dummaste religion.

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D