Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Den humanitära stormaktens kostnader

Kommentarer

  1. Såg på Text-TV att man förstört en ambulans som var på utryckning i Tensta. Man fick forsla in patienten med färdtjänst istället.
    Det hör ju till vanligheten numera att man attackerar utryckningsfordon. De som sysslar med sådant, har
    tanken aldrig slagit dem att de själva kan behöva åka ambulans någon gång? Det här är ett ofog som bör föranleda sådan rättslig påföljd att våldsverkarna slutar upp med det.

    SvaraRadera
  2. Och igår brann en polisbil. Jag kallar inte detta vidriga "ofog". Vad kostar en ambulans, vad kostar en polisbil, med full utrustning, räcker en halv miljon?
    Jag föreslår att straffet blir att arbeta inlåst tills summan är återbetald. Är brottslingen ett barn ska föräldrarna jobba ihop summan, alternativt få avdrag från sina bidrag tills det är klart.
    Problemet är att man inte får tag i "strulputtarna" (som visst Centerledaren kallar de små liven), i Tensta skvallrar man inte för bylingen.

    SvaraRadera
  3. Ur led är Sverige! Svenska hemlösa får stanna ute i kylan, trots att de inte ska behöva göra det, (de kanske får 'skylla sig själva' för den situation de hamnat i?). Fattigpensionärer blir av soc hänvisade till kyrkan för att tigga. Konstigt, Magda säger ju att det går så bra för Sverige, men hur står det till egentligen? Vad betyder det egentligen att det 'går bra' för ett land?

    SvaraRadera
  4. Ja, jag går fortfarande och väntar på det som Snygg-Bengt (dåvarande FP)lovade för en herrans massa år sedan, nämligen att tandvård skulle ingå i sjukförsäkringssystemet. Inte som nu alltså: Ont i en tå, 300 kronor. Ont i ett öra, 300 kronor. Ont i en tand, 3000 kronor..
    Att det är såhär beror på att "vi inte har råd", har jag fått veta. Mycket märkligt.

    SvaraRadera
  5. Cecilia Bartoli prisad, jippii!
    Lyssna på henne och trilla av stolen, till t ex "Agitata da due venti" ("Anfallen av två vindar", ungefär). Man hör att hon, livrädd håller på att blåsa av skeppet. Ekvilibristik på högsta nivå!

    SvaraRadera
  6. Märkligt med politiker, eller i det här fallet affärsmän. Tidigare var Trump för abort, nu är han emot. Han var inte känd för att vara religiös eller slita ner trösklarna i templen. Nu nämner han Gud i var och varannan mening. Framgång har ett pris...

    SvaraRadera
  7. Men, är inte Trump bara en pajas.?
    Men det är solklart att man bör åkalla Gud i var och varannan mening om man ska ha framgång i vidskepliga Amerika.
    Fast det finns ju undantag.. Hur Farao bar sig Obama åt? Jag saknar honom redan. Måste erkänna att en del av hans tjuskraft för mig är hans ranka kropp, hans eleganta framtoning, hans sätt att röra sig likt en dansare .. eller en panter.
    Släng dig i väggen Trump.

    SvaraRadera
  8. Och nyss var Antje på Golanhöjden och "bad för folket" berättar hon stolt i dagens DN. Så störtlöjligt.
    Detta som delvis svar på Ann Heberleins anklagelse, att Svenska Kyrkan inte tycks göra ett skvatt för att rädda och skydda de sina från systematisk förföljelse och i förlängningen utrotning i muslimska länder (för en gångs skull hejar jag på Ann).
    Antje Jackelén vill rädda "människor", inte speciellt de kristna förklarar hon.
    Fy fan för att vara kristen bland dessa barbarer.

    SvaraRadera
  9. Lokatt
    En pajas som hade stora framgångar i New Hampshire...
    Obama avslutar alltid sina tal med 'God bless America', annars vore han ju inte amerikansk president.

    SvaraRadera
    Svar
    1. PS. New Hampstead ska det vara förstås. DS.

      Radera
  10. Zelma
    Jag vet att Obama blandar in "Gud" i sina tal, javisst, han är tvungen, annars skulle han suttit verkligt löst som president. Men han är en intelligent, klarsynt och vettig person. Och välutbildad. Därför tror han naturligtvis inte på övernaturliga väsen.
    Bara detta att klara balansgången, tvingas önska "God Bless You" och sådär, lite lagom utan att behöva kräkas på sig själv... Brava bravissimo!
    -Om jag inte minns fel så har en tillförlitlig undersökning visat att absolut längst ner i listans svar på "Vilken sorts person kan du tänka dig som president?" hamnade "ateist". Alltså hellre än "dömd kriminell"... var det visst.

    SvaraRadera
  11. Såg just ett program på teve om vapenlagar i USA. Obama höll tal efter skolmassakern i Newtown. Han citerade 'The Holy Scripture', ord om helande mm. Envisa rykten säger att Obama egentligen är muslim. Men amerikaner har inte så stor reda på tillvaron. Knappt någon som tillfrågades visste vem som är vicepresident i USA.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D