torsdag 7 januari 2016

Bra att kulturrelativisterna utmanas, men...

På ledarplats i dagens Svenska Dagbladet utmanar Alexandra Ivanov vår syn på alla kulturers lika värde, med anledning av de fruktansvärda övergreppen i Köln, där män från Nordafrika och Mellanöstern var gärningsmän. Givetvis är inte det enda felet på dessa gärningsmän deras person, och givetvis är inte det enda felet på dessa gärningsmän deras religion: det finns även bättre och sämre kulturer. Men hur vet Ivanov att detta inte handlar om religion allena?
"Det är inte främst en fråga om religion, även kristna könsstympar sina döttrar på Afrikas horn och även det hinduiska samhället i Indien plågas av gruppvåldtäkter. Detta sagt, religion spelar såklart in."
Kristendomen är inte bara "en personlig relation med Jesus", det är en religion. När en dålig kvinnosyn motiveras av kristendomen är religionen en lika stor faktor som när en dålig kvinnosyn motiveras av islam. Men absolut, även om monoteistisk religion är den sista utposten där både kunskapssyn och moral får löpa amok, så har Alexandra Ivanov i övrigt rätt. Och jag tackar för en modig text!

8 kommentarer:

 1. Du ska ha tack själv för ett modigt inlägg. Hoppas på persistens. Men vad då "men"? Kristendomen är pacificerad, problemet är islam och endast islam i Europa. "Get them" redan i mellanöstern, bomba IS och andra extremister sönder och samman; det enda språk de förstår. Tyvärr kan inte kollateral skada helt undvikas. Men alternativet, en islamisk stat, vore en katastrof.

  SvaraRadera
 2. Asch, jag kan skriva vad som helst här, jag har ju så få läsare. Och de läsare jag har, är ganska luttrade. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en avbön till dina Humanistiska kollegor ifall de råkar hitta hit ;-)

   Radera
 3. Ander! Här är mera material att använda i din reviderade verklighetsuppfattning och emot Humanister..

  http://www.bbc.com/news/world-europe-35259224

  Tyskland kan utvisa asylsökande om de begår ett brott som renderar minst ett års fängelse. Vad är motsvarande svenska gräns? Någon?

  SvaraRadera
 4. I Sverige får man som vandal ett väktarjobb. Apropå den bittra danslärarinnans kommentar i tevedokumentären, "Bränn en bil och få ett jobb". Ingen hade erbjudit denna skötsamma invandrarflicka något jobb med fast lön, däremot gavs prestigefulla uppdrag till "före detta" ligister i området.
  Nittonhundrasjuttiotalet tycks vara tillbaka, då kriminella och pedofiler skulle smekas tillbaka till ett fläckfritt liv.
  "Die dumme Schweden", kan det sägas bättre.

  SvaraRadera
 5. Eriksdalsbadet har sett sig tvingat att införa separata bubbelpooler efter upprepat "tafsande" av kåta bockar i badet.
  Detta är ju rent förtvivlat fel!
  Vi backar och backar, vi böjer oss och fogar oss. Feministerna är som bortblåsta! Naturligtvis ska varje man som antastar utvisas för gott ur badhuset, straffas, fotograferas, lagföras.
  - Idag separata bassänger - i morgon separata platser på bussen (för kvinnornas "skydd" längst bak, som i arabvärlden). I övermorgon obligatorisk huvudduk, "som skydd" mot annars maniskt kladdande antastare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fråga som väcks är, huruvida det finns en långsiktig strategi i hanterandet. Just nu verkar det mesta gå lite mellan tummen och pekfingret. Ingen vet något bestämt och tidningarna skriver vad de har lust med eller känner sig tvungna att göra. Bara på mindre än tio år har mitt förtroende för media och Public Service fått sig så allvarlig törn, att hälften kunde vara nog. Vid varje nyhet känner jag mig tvungen att kolla via BBC, Flashback, Chang Frick, HBL och Ledarsidorna, vad det som egentligen är i görningen. Förr räckte det med en morgontidning. Punkt. Kanske var det sämre förr, kanske visste man bara mindre. Men å andra sidan var det lugnare. Eller kanske man bara var så upptagen av jobbet. Men visst har man resignerat och istället börjat njuta mer själv. Kanske dags, det sluttande planet börjar närma sig bottenvåningen.....

   Radera
 6. Så sant som det är sagt!

  http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2966354-lars-tragardh-mr-idealism-i-konflikt-med-folkopinionen?ref=yfp

  Måste säkert bli rasistiskt i Humanistbloggen!

  SvaraRadera