Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Smartaste bästa tjejgänget!

Man måste ju älska nonchalansen hos den svenska regeringen. Ni som vill ha historien bakom bilden nedan, klicka här!

Kommentarer

  1. Brr! Förstår att damerna själva tog bort bilden. Riktigt ruskiga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ylva Johansson har den kvar, det är den jag har tagit en bild av här. :-)

      Radera
  2. Jösses.
    Inte konstigt att det går som det går.

    SvaraRadera
  3. Att det går som det går är inte så jävla underligt. Grunden till förfallet startades av den förra regeringen påhejad av pk-etablissemanget där bloggar som denna, Humanistbloggen och andra ingått.

    Jag hoppas verkligen Åkesson blir statsminister efter valet. Han kommer då att ligga väl i tiden med hela övriga Europa som aldrig kommer att bli så fullständigt naiva som Sverige har varit när det gäller invandring, bistånd och kriminalitet.

    Varför är Sverige uppskattat i tredje världen. jo, Die dumme Schweden! Det ironiska är att tyskarna själva har blivit lika dumme. Med de har 2:a världskriget att betala av

    Låt flickorna dricka bag-in-box! Ett TV program är inte viktigare alla gånger. Det frustande pk-etablissemanget kan tåla sig lite. Klar som fan att biståndet ska betala invandringen när nu inte kriget i Syrien resolut har stoppats av militär intervention av omvärlden.

    SvaraRadera
  4. Undrar hur det står till med kräkklubben. Ni känner väl till kräkklubben? Den bildades av Anna, Mona och Margot. De träffades och vräkte ur sig all frustration över allt som irriterade dom och så drack de vin tills de kräktes av allt vin och frustration. Men sedan gick ju Anna tragiskt bort och man kan väl inte ha en klubb med bara två medlemmar?

    SvaraRadera
  5. Kräkklubben? På riktigt ?
    Jag tror inte tyskarna är dumma, de är som sagt bara tyngda ner till jorden av skuld. Till exempel ritade grekerne fula karikatyrer av Angela M med hakkors och nazihjälm när de inte fick så mycket pengar som de krävde. Ännu har man inte glömt.

    Apropå främlingar och "allas lika värde" och så där. Är det bara jag som fnissar kallt inombords när man visar dokumentärer och skriver artiklar om den oönskade mårdhunden?
    Lyssna på de osminkade uttryckssätten, "De hör inte hemma här hos oss", "de tillhör en främmande ras","de passar inte in här i vår fauna", "de bär på sjukdomar som våra inhemska djur inte har, de kan smitta dem", "de har tagit sig in över gränsen" (från Ryssland). Våra inhemska vilda djur har funnits här i tusen år, mårdhunden hör inte hemma här".
    Samt:"Den måste utrotas!"
    Vafalls? Råder inte fri rörlighet? Är inte alla gulliga djur likvärdiga? Jag tycker de ser ut som en sorts tvättbjörnar/järvar, jag tror de kan assimileras. Förresten, existerar verkligen "raser"..?

    Nu hanteras dessa mörkögda invandrare på ett grymt och rationellet sätt; hanar fångas in, steriliseras, förses med radiosändare. När hanen hittat en hona spåras han snabbt upp och honan dödas. Ny hona, osv.
    Den nerdrogade hanen i reportaget såg så eländig ut, ledsen, tilltufsad och förnedrad med sitt klumpiga gps-halsband. Nu skulle han föras till operationsbordet för att steriliseras.
    "Åh, intressant! Jag följer med och tittar! sa reporten och sprätte iväg med sin mikrofon.
    Jag mådde illa. Stängde av i vämjelse.
    Människan är det dummaste djuret. Och grymmaste.
    Men de här olagliga invandrarna utan uppehållstillstånd. ..
    Så olika det kan vara.

    SvaraRadera
  6. Finnarna steriliserar inte mårdhundarna. En designer har fått extrema lovord för sina mårdhundspälsar och begäret trotsar all beskrivning. Bättre att låta dem bli fullvuxna och skjuta dem, för att damer skall få ha något mjukt att dra över sig.......:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm. Ja jag går endast i får.
      Vet inte om det är så mycket bättre..

      Radera
  7. Lokatt
    Ja, på riktigt. Mona berättade om kräkklubben i Aftonbladet, efter Annas bortgång. Själv hade jag hållit tyst om den.

    SvaraRadera
  8. Zelma
    Oj, ja jag hade inte sagt ett ord om jag varit med där...
    Men en champagneklubb för väninnorna, som tydligen Sissela Kyle har, är jag avundsjuk på.
    Inga kräkningar isch, naturligtvis inte, bara explosioner av skrattsalvor och sen taxi hem.

    SvaraRadera
  9. Senaste inlägget på Humanistbloggen är ’En missnöjd Sokrates’ signerad Ulf Gustafsson. Denne store tänkare (Gustafsson inte Sokrates!) har inte tömt någon giftbägare men kanske någon annan av svamlet att döma.

    Nåväl vad som är intressant i inlägget är den illustrerande bilden, Sokrates död, av Jacques-Louis David. Tavlan hänger i original på Metropolitan.
    På bilden ser man tydligt hur Sokrates håller upp vänstra pekfingret i förakt för domslutet och folktribunalen som han diskuterar med sina följare. Man får förlåta Jacques-Louis David’s att han fick fel finger i luften; långfingret är det rätta som de gamla grekerna introducerade för mer än 2000 år sedan för att uttrycka ett ordlöst förakt med viss avståndsverkan. Se tavlan här :

    'http://www.metmuseum.org/toah/works-of-art/31.45

    Efter senaste tillskottet, Nils, till vår illustra församling, domen lika godtycklig som de som drabbade Lokatt, Kristian, mig eller Sokrates, vill jag ge Patrik Lindenfors fingret. Långfingret.

    SvaraRadera
  10. Ha ha, jag sparar normalt den bajsgesten "up your ass" men här passar den bra!
    Vet förresten någon vart Nils tog vägen? Under vilken signatur? Han lär inte hålla tyst...

    SvaraRadera
  11. Städar i mitt arkiv, och hittade en bokrecension från 2014 av den självbiografiska
    "Det finns ingenting att vara rädd för".

    Min käpphäst är att det finns en sjuk och stark koppling mellan religiositet och sex, i synnerhet frireligiositet.
    Maria Schottenius inleder sin anmälan så här:

    "Finns det ingen måtta på upptagenheten av sexuella ting inom delar av den kyrkliga, framförallt den frikyrkliga, rörelsen?"
    Boken skildrar ett ungt Livets Ord- pars förälskelse under en ungdomsgruppresa till Israel.
    Ungdomsledarna "uppträder som ett slags KGB i sin spaning" det handlar om skuldbeläggande av absolut förbjuden sex, och "bestraffningarna verkar infernaliska". De unga ska under hot av ledare "släppa taget av alla orena tankar, alla orena handlingar". Ledaren åkallar Jesus Kristus "nasaréen", Han talar i tungor och pressar ner tonårspojken som drabbats av förälskelse mot bussgolvet. Alla lägger sina händer på pojken "medan ungdomsledaren håller hans ansikte mellan sina fuktiga händer och ropar så att saliv stänker i pojkens ansikte: Jag näpser dig! I Jesu Kristi namn! Du orene ande ge vika!"

    Så där håller det på, med fanatisk fixering vid sexuella tankar och handlingar.
    Ingen får ha några hemligheter, "allt berättas uppåt",
    "Du som är fast i onani, sa ungdomspastorn. räck upp handen". Till flickorna, om deras oskuld som ses som en kollektiv angelägenhet: " er oskuld är en skatt".
    Schottenius tycker att Johan Heltnes bok är "En oerhört stark debut".

    Vad är det för fel på de här frimicklarna, egentligen?

    SvaraRadera
  12. Lokatt
    Ja vad ska man säga? Sex drugs & rock'n'roll har aldrig varit vad frimicklare sysslat med. Utom hemma på kammaren kanske? Fast de kanske tror att de är bokstavstroende när de håller på sådär. Jesus själv verkar inte ha varit så bekymrad om sexlivet men Paulus däremot var mycket upptagen av ämnet.

    SvaraRadera
  13. Zelma
    Jesus framställs väl som till 100 procent asexuell? Jag är förstås dåligt påläst, men jag kan inte komma på något som ens antyder ett uns erotisk längtan hos honom. Hans mamma ägnade ju sig inte heller åt "orenheter",
    Hans pappa var också "ren" (guden menar jag förstås), och han hade kapat snoppen så att den skulle bli olämpad för onani, och begär fortfarande att hans avbilder ska göra likadant ;-)
    På så sätt får man väl säga att de som jagar sex med blåslampa är bokstavstroende.

    Jag tror att det kokar och bubblar av extra orena tankar därinne i de annars ganska tomma bollarna.. Och "jag ´näpser´dig"! Ett ofantligt fånigt sätt att tilltala djävulen med. Det får mig på gott humör, jag skrattar jätteelakt flatskratt, tack pastorn!

    SvaraRadera
  14. Zelma
    forts.
    Nu beger jag mig ut på hal is.
    När jag läste beskrivningen av den unge författaren visar det sig att han inte är riktigt frisk. Han lider av epilepsi, och skickas därför till en psykolog för samtal. Halva boken handlar om dessa samtal.
    Men man botar inte epilepsi med samtal! Bara det är konstigt och får mig att undra vad pojken ytterligare lider av.
    Vart jag vill komma är att de personer som fastnar i sekter inte är riktigt navlade.
    Vi har ju en sådan Livets Ord-minister.
    Oj, nu blir jag anmäld till någon instans.

    SvaraRadera
  15. Lokatt
    Precis. Jesus har en del att säga om äktenskapet men egentligen väldigt lite vad gäller sex. Vid ett tillfälle när han talat med fariséer om äktenskap och skilsmässa, säger lärjungarna att ska det vara så där besvärligt är det bäst att inte gifta sig alls, varpå Jesus svarar: "Alla kan inte tillägna sig detta, utan bara den som fått den gåvan. Det finns sådana som är utan kön från födelsen och sådana som av människor har berövats sitt kön och sådana som själva har gjort sig könlösa för himmelens skull. Den som kan må tillägna sig detta." (Matt. 19: 11-12.
    Vid ett annat tillfälle frågar några saddukéer hur det blir vid uppståndelsen när man varit gift flera gånger och Jesus svarar: "Vid uppståndelsen gifter man sig inte eller blir bortgift, utan alla är som änglar i himmelen." (Matt. 22: 10. Man får en känsla av att han tycker det är ganska bra utan äktenskap och sex.

    SvaraRadera
  16. Lokatt
    Det är ändå ett framsteg att en epileptiker som är Livets-ordare skickas till psykolog. Enligt Bibeln beror epilepsi (fallandesjuka) på att onda andar kommit in i den sjuke och man botade med utdrivning. Så när det gäller sexet fortfar de med utdrivning men har tydligen en annan inställning till epilepsi. Fast de kanske använde sig av utdrivning då med? Har inte läst boken 'Det finns ingenting att vara rädd för'.

    SvaraRadera
  17. Zelma
    Jag inser att jag har läst boken, men att väldigt lite fastnat. Det kan ha berott på att jag haft för bråttom, men det känns när jag känner efter som att den inte var särskilt intressant. Att DN:s recensent plockat russinen ur kakan med sina hårresande exempel och att det sen inte var så mycket mer. Utom att, det minns jag, att psykologen var ett stolpskott, som ställde fel frågor , tjatade om fel saker och drog felaktiga slutsatser.
    Just "fallandesjuka" måste ju uppfattas som en dramatisk djävulens sjukdom där utdrivning passar extra bra. Varför pojken skulle till (en värdelös) psykolog minns jag inte.
    Jag kan inte rekommendera boken, tyckte den var trist och tråkig. Om jag tilllåts vädra en fördom: religiöst vidskepliga författare är aldrig intressanta. Det är något som fattas, ett djup, en begåvning... Och humor fattas, fullständigt. Resultatet blir någonting platt och o-charmigt, en bunt redogörelser, bara.

    SvaraRadera
  18. Zelma
    Idag i DN citat ur Tranströmers verk, privata brev och uttalanden, bl a (1972):

    " En mystiker är en som stått ansikte mot ansikte med Gud. Jag har bara sett honom springa förbi från sidan. Och ibland är jag osäker också på det."

    Ungefär såpass religiös var han nog.

    SvaraRadera
  19. Beträffande utdrivning av onda andar så lutar jag mer åt den gamla beprövade metoden att dra den sjuke under/genom en rot, det bör vara en tallrot. Ska visst ha fungerat perfekt, men gäller i princip bara barn upp till en viss storlek, samt slanka dvärgar.

    SvaraRadera
  20. Lokatt 12:01
    Ja, någon mystiker var nog inte Tranströmer, de är nog rätt sällsynta. Väldigt få lär för övrigt 'stå ansikte mot ansikte med Gud'. Dessutom, en författare som är uttalat troende lär få mycket färre läsare och det vore ju en mardröm för den som ska livnära sig på att skriva. Jag skulle tro att uttrycket 'sett honom springa förbi från sidan' angående Gud är ungefär vad som passar in på en stor kategori troende. Tranströmer var nog en sökare som tänkte mycket om och på Gud.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är möjligt. Han tillhörde den generationen.

      Radera
  21. Lokatt 12:26
    Javisst och "djupt under tallens rötter en tomte har sitt bo..." Det är naturligtvis tomten som är aktiv i botandet! Lika magiskt som modeterapin KBT. Det finns också träd där håligheten har bildats genom själva stammen.

    SvaraRadera
  22. Zelma
    Nej nej, tomtar finns inte. Det är skogsrået.
    Jag har faktiskt ett finfint diplom för femtio timmars påtvingade studier i KBT...
    Det var intressant. Det finns ingenting mystiskt i denna moderna snabbterapi och den kan passa en del, somliga, bra.
    Vad man "glömde" berätta under kursen var att det alltid blir återfall, man måste fylla på sitt tillfrisknande med återkommande glesa stödbehandlingar.
    Denna fyrkantiga, mycket praktiska metod med tabeller, siffror, uppgifter och hemläxor kan vara mycket effektiv (ibland, som sagt). Inte minst förstås för att den likt de flesta andra terapier riktar uppmärksamhet, intresse och "omsorg" om patienten/klienten.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D