Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Det ideologiska Sverige

Med en fungerande migrationspolitik hade vi inte idag behövt "skapa andrum för svenskt flyktingmottagande", men när situationen ändå är som den är, så kan jag med viss försiktighet säga att jag tycker att flyktingarna förtjänar bättre än att köa för sovplats i tält. Givet goda förutsättningar hade flyktingar som kommer till Sverige varit en resurs för vår ekonomi. Samma regering som nu drar åt svångremmen i flyktingfrågan har vetat om detta, men de har helt enkelt misslyckats. Retoriken har successivt förändrats från att "flyktingarna genererar vinst", via "flyktingarna kan bli en vinstaffär", "flyktingarna är en investering för framtiden", "vi har råd med flyktingarna" till skattehöjningar, minskat bistånd och nu sist ett mer restriktivt mottagande. Och vi har hela tiden pratat om människor som jag personligen helhjärtat fortfarande anser skulle kunna bli en positiv del av systemet istället för tältboende bidragstagare.

Den förändrade attityden till flyktingar har tvingat vissa regeringsanhängare att fundera på vad som väger tyngst? Ska den som nyss rationaliserade kring regeringens flyktingpolitik nu rationalisera kring den förändra flyktingpolitiken? Ska den som nyss rationaliserade kring regeringens flyktingpolitik nu kritisera sin regering? Alltså, vad är viktigast, att skydda en katastrofal regeringsinsats för att inte behöva skämmas för hur man röstade, eller att förbli antirasist?

Denna ideologiska dragkamp finns överallt i samhället, det gäller bara att vara lite observant. Om en rasist med vänstersympatier blir julvärd i Sveriges Television, vad tänker du rationalisera? Att personen har gått vidare, bett om ursäkt och är duktig? Att det är problematiskt att public service rekryterar personer som håller hög profil i ytterst tveksamma politiska frågor? Vad är viktigast, att vara vänster eller att vara antirasist? När det gäller just Gina Dirawi så har Metros "viralgranskare" tagit upp frågan. Rubrikvalet "Ja, Gina Dirawi har sagt att Israel tar efter Hitler" hade avslöjat ett ställningstagande, rubrikvalet "Nej, Gina Dirawi har inte skrivit 'heja terrorismen' på sin blogg" avslöjar ett annat. Om världen vore så enkelt att en rasist som får falska citat tillskrivna till sig egentligen inte är rasist, så kan vi låta vilken pellejöns till BSS-sympatisör som helst vara julvärld.

Och apropå vänster kontra antirasism, så har en libertarian på högerkanten hyllats av både höger som vänster, nämligen statistikern Hans Rosling. Han är definitivt inte älskad av alla, inom religiösa kretsar brukar både Bill Gates och Rosling kritiseras för sitt konstaterande att ett minskat barnafödande leder till ett minskat mänskligt lidande. Men Rosling är verkligen uppskattad, inte minst för sitt positiva budskap om planetens framtid.

Men när kontrollen över flyktingkostnaderna (som hade kunnat vara en vinstaffär) har skenat bortom reparation, väljer man hellre att skära i biståndsbudgeten än i svenskarnas egna guldkant som t.ex. kostnaderna för kulturen. Trots att samme Rosling hävdat att biståndspengarna verkligen gör nytta. Och förresten, efter 2015 kan du inte längre ta upp dina välgörenhetsgåvor i deklarationen.

Kommentarer

  1. Anders. Mycket är bullsh-t i vad du skriver. Vi kan klandra regeringarna för att de inte förrän nu stått upp emot vänstertrycket; ett tryck som du ihärdigt utövat och tydligen har vårt att även nu överge. Bah!

    SvaraRadera
  2. "Minskat barnafödande ger minskat mänskligt lidande", ja verkligen.
    Men sett ur en anna synvinkel: Sanna Lundell har av sin make begärt en miljon kronor för att hon i så fall kommer att föda ett barn till. "Det sliter så pass mycket på en kvinna" lär hon ha sagt. Amen! :-)

    SvaraRadera
  3. Anders
    Jag förstod inte riktigt det där med Gina Dirawi. Att hon har bett om ursäkt betyder för mig noll och ingenting.
    Vad skulle du själv gjort, om pennan eller tungan sluntit och dina innersta åskter råkat komma ut, om du var tjugofyra år och hade en fullständigt lysande karriär framför dig?
    - Be om ursäkt, så klart! På de bara knäna om det skulle behövas.
    Riktigt enfaldigt att gå på sånt.
    Gina är antisemit. Jag vill aldrig titta på henne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är just det ideologiska dravlet som har lett till den sammanbrotssituation Sverige är försatt i. Inte ens nu, när alla tävlar om att bli som SD, kan någon erkänna att det är vad de gör. Ideologin om SD:s ruttenhet har helt enkelt byggt så starkt ideologiskt motstånd, att realpolitik är otänkbart. Skulle det vara åt andra hållet, skulle det kallas rasism..... Ungefär som man öppet skulle uttala, att kvinnor kommer man aldrig att samarbeta med.

      Radera
  4. Ååhhh om bara alla idiotreligioner ville försvinna!
    Jag hörde en intervju som Cecilia Uddén gjort med en ung man ifärd med att ansluta sig till rövarbandet daesh.
    Redan när han beskrev kvinnor som varor var jag färdig att stänga av: man tar sig en och sen kan man sälja henne vidare. Men det är ju våldtäkt, sa Uddén. Tja, nja men myckte mindre besvärligt för kvinnorna än för de kvinnor som amerikanarna fängslar och våldtar, sa den hjärntvättade ynglingen. Hos oss har de det bra! tyckte han, och skröt med att de till och med konverterar till islam (yezidiska kvinnor).
    Tacka fan för att de konverterar, de vill ju försöka överleva.
    De muslimer och andra som hans "krigare" mördar får skylla sig själva, menar han, eftersom "de vill leva". En idiotisk svaghet och ett feltänk i hans tycke, när man kan få uppnå den högsta lyckan, nämligen att få dö, som martyr.
    Att få dö är hans mål och yttersta strävan, det är vad han längtar efter och ser fram emot med brinnande glöd.

    Tänk om han i en blink fått klart för sig i vilken lögn han lever ... Om han fattat att det som återstår efter "martyrdöden" är hans blodiga slamsor och inget mer,
    så skulle världen se helt annorlunda ut.

    SvaraRadera
  5. Så var det med flyktingarna som sökte en fristad i Sverige undan religiöst förtryck. Pyttsan! Tvärtom - de grundade en kalifatmodell av läran när de väl var i Sverige.

    http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2909221-sajaa-kurdistan-pa-manga-satt-friare-an-angered-?ref=yfp

    SvaraRadera
  6. ...och de stackars muslimer som kom till Sverige för att slippa religionen har svikits av landets vänstersympatisörer, feminister, Humanistbloggare och myndigheter I fjäskandet för det multikulturella samhället har alla avarter i uttrycken fått fortsätta. Bah!

    SvaraRadera
  7. Björn
    Jag fattar inte att detta får fortgå, och öka! (artikeln om Göteborg).
    Det är skandal att t ex en kyrka omvandlats till islamisk förskola. Det ska inte finnas några islamiska förskolor för helvete! (Inte kristna heller naturligtvis). Hur det kan få finnas religiösa och i det här fallet livsfarligt indoktrinerande såbäddar för mördande vidskeplighet är ofattbart.
    Vilket deprimerande reportage. Svenska beslutsfattare är en skock stockdumma och fega får.
    Sen är jag trött på beskrivningen av att de oskyldiga, alltid överraskade och tagna på sängen- föräldrarna "de är förtvivlade" när sonen anlagt skägg "uppför sig som en munk" och drar till Syrien.
    Alla de här inblandade föräldrarna beskrivs alltid, i varje reportage, som oerhört förvånade, avståndstagande och förtvivlade. Tror jag inte på.

    SvaraRadera
  8. Lokatt 30 november 2015 11:46

    Det är bara att hoppas på att pendeln nu svänger över ordentligt åt andra hållet. Det är mycket att ta igen. Bra att du knuffar på, det bör alla goda krafter göra.. Det är många pudlar som måste göras i den svenska kenneln. Och inte bara av politiska partier utan av hela pk-maffian. Inklusive Humanisterna som har ett stort ansvar för de som simmar i deras lilla ankdamm.

    SvaraRadera
  9. Nu har den store vetenskapsmannen, bloggägaren m.m. igen demonstrerat sin ohederlighet. Han jämställer Saudiarabiens avrättande av mördare med IS sätt att skära halsen av "otrogna". Är det inte på tiden att Sturmark sätter stopp för Lindenfors? Vad vinner Humanisterna på att sprida lögner?

    http://humanistbloggen.blogspot.se/2015/11/skit-ar-skit-om-i-gyllene-dosor.html

    SvaraRadera
  10. Björn
    Ärligt talat förstod jag inte satiren när jag tittade på den igår, innan du skrivit kommentar. Och jag förstår den inte nu heller! Mer än att somliga älskar att skära och hugga så att blodet sprutar, (glöm inte stena till ögonen ploppar ut, hurra) javisst, men ska man bli förvånad?
    Min spontana tanke såsom varande bessewisser var endast att det ju heter

    "Strunt är strunt, och snus är snus, om än i gyllne dosor.
    Men rosor, i ett sprucket krus är ändå alltid rosor!"

    En av mina favoriter, ack så sann.
    Jag rynkade på näsan åt ordet "skit" alltså.
    Men förklara !

    SvaraRadera
  11. Lokatt. Saudiarabien har dödsstraff för mord. Avrättningarna är medelst halshuggning. Killing softly med sömnmedel och gifter är inte tillräckligt avskräckande för arabpopulationen; vi befinner oss faktiskt lite olika. i kulturellt avseende. Bara att acceptera hur rasistiskt det än låter.

    Lindenfors blev bränd av mig när hans Amnestyboss till hustru av honom förleddes att överdriva 50 piskrapps skada på en bloggares ryggtavla. Så nu drar han sig inte för rena lögner i viljan att få revansch. Han tycker IS halshuggningar av oskyldiga är samma "skit" som saudiernas rättsskipning av mördare. Lindenfors är en rättshaverist!

    SvaraRadera
  12. Aha. Jag fattar.
    Men - ska vi verkligen döma stackars Patrik L så hårt... Han kanske bara ville visa på att alla araber oavsett mundering, nattlinne eller uniform är samma skrot och korn, alltså lömska köttchoppare ? ;-)

    SvaraRadera
  13. Lokatt30 november 2015 18:14

    Du är ännu hårdare mor "stackars" Patrik!. Hos dig rasist! ;-) I min kommentar är JAG rasist! Men båda sanna!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Ont skall med ont fördrivas"
      Känt i skrift sedan 1623 .

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D