Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Desperat religionskramande

Skådespelaren Jon Voights dotter, Angelina Jolie, påstås ha gjort ett inlägg på Facebook som syftar till att måla upp en skiljelinje mellan islam och Islamska Staten (IS). Jag vet inte om Jolie verkligen är skyldig till inlägget, men det måste kommenteras, helt oavsett vem som är upphovsman, om inte annat för "viralgranskningens" skull.


Jolie påstås ha skrivit:
Igår stoppade en IS-medlem en bil med ett kristet par.

IS-medlem: Är du muslim?

Kristen man: Ja, jag är muslim.

IS-medlem: I så fall, recitera en koranvers.

Den kristna mannen läser upp en bibelvers.

IS-medlem: Ok.

Senare säger mannens fru: "Jag förstår inte att du tog risken, varför sa du att vi är muslimer? Om han avslöjade lögnen hade han dödat oss båda."

Den kristna mannen svarar: Ingen orsak till oro. "Om han hade läst koranen så skulle han inte döda någon."

IS är inte islam, terrorism har ingen religion. Vänligen dela så mycket som möjligt.
Givetvis finns religiösa komponenter i IS, och religionen är islam. Idag råder det ingen brist på fördjupande analyser av IS, så detta behöver man inte spekulera om. Och istället för att gå den korta vägen och bara konstatera att IS ska kasta någon skugga över oskyldiga muslimer, så försöker Jolie skydda själva religionen. Och då terrorism inte har någon religion, är det antingen terroristerna som får stå för det religiösa, eller så är terrorister per definition ateister. Den den kristne vågade satsa både sitt och sin hustrus liv på det senare. Tänk att det hela tiden var vi ateister som var problemet även denna gång!

Kommentarer

  1. Saudiarabiens avrättningar

    Vad ska man ha för åsikt om det här? (Se länk nedan). Om det kan förhindra att Saudiarabien blir ett annat Syrien med tusentals döda och miljoner på flykt är det väl ett lågt pris?

    De “arabiska vårarna” hat varit katastrofer för länderna som drabbats. Inte ens Tunisien som hyllats för sin mindre blodiga “vår” har klarat sig. Ett hundratal döda i terrorattacker bara i år.

    När det gäller Saudiarabiens grund i rättsväsendet är det Sharia som gäller. Samma rättesnöre som IS säger sig följa. Alltså inte främmande för de nu i Saudi dömda.

    http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34931205

    SvaraRadera
  2. En fransk krigsreporter som suttit fängslad hos daesh i en vecka (?) medverkande i Skavlan igår och gav sin syn på hur dessa gossar fungerar. Intressant.
    Terrorist-islamisterna var extremt förtjusta i meningslöst våld och skrämsel (ingen är förvånad), de var extremt grymma, Avrättade en i gruppen , filmade halsskärningen och tvingade sedan var och en i gisslangruppen att se på filmen à la A Clockwork orange, allstå kontrollerade att de verkligen inte blundade, och de redogöra för vad de såg.
    En dag fick de meddelandet att "i morgon släpps ni" men en vecka senare sa de "i morgon dödar vi en av er".
    Krigsreportern beskrev ett gäng halv- eller heldebila personer, kommande från olika länder, ofta Europa, och som inte alltid kunde arabiska.
    Han ansåg att IS inte har ett dugg med islam att göra, att det här var grabbar som inte hade något liv utan våldsdyrkan och sjukt kamaraderi.

    SvaraRadera
  3. Tidigare samma dag såg jag ett reportage med en sorgsen mamma vars son radikaliserats och sedan plötsligt försvunnit, han meddelade sin mamma att han "inte hunnit" berätta att han skulle till Syrien "som hjälparbetare". Nu var det sedan en tid tyst från hans telefon.
    Helt klart var sonen hårt styrd av andra personer som arrangerat det hela, han var autistisk. I den diagnosen ingår att man är lättledd, omisstänksam och oftast saknar förmåga att tänka "fritt". Stark idoldyrkan är inte ovanlig, samt oförmåga att fatta att folk ljuger, eftersom man själv i princip aldrig ljuger. Brist på empatisk förmåga är signifikativt för diagnosen (i olika hög grad, man kan vara autistisk på olika nivåer).
    Naturligtvis är det skarpa (men förvridna) hjärnor som administrerar denna galenskap. Men alla som sliter sitt hår och undrar vad detta beror på bör börja leta på rätt ställen. Detta är en het potatis eftersom "man inte får slå på en som är sjuk", man får inte "peka ut" vissa personer. Naturligtvis tror jag inte att alla som värvas till att bli slaktmaskiner är autistiska. Men några är det.

    SvaraRadera
  4. Jag har ju annars min käpphäst, min delförklaring, som handlar om osund och grym barn"uppfostran" med verktygen automatisk upprepad utdelning av aga i kombination med hot, förnedring och hjälplöshet.
    Jag ringde in till Ring P1 om detta, och hamnade i famnen på hon Pascalidou som genast ville få det till att jag pekade ut stackars araber. Jag hann få fram att detta att behandla sina barn respektfullt och väl naturligtvis gäller precis alla föräldrar. Ja det ska va Kääärlek! avslutade romantiska Pascalidou. Puh.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Sverigedemokraterna och åsiktskorridoren

Nej, jag tror inte än på att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti, men oavsett om Yougovs undersökning stämmer eller inte, så ger den en fingervisning av hur det kan gå för oss. Jag tror att åsiktskorridoren är en viktig orsak till deras framgång. Det är med lite åsiktskorridoren som det är med Gud. Det spelar ingen roll om den finns eller inte, den har sina konsekvenser ändå. Även en icke-existerande Gud kan vara trodd på och även en icke-existerande Gud kan vara låtsaskompis eller mental snuttefilt åt en troende. Även en icke-existerande åsiktskorridor kan utgöra ett enormt problem för den som råkar kliva utanför, vilket brukar visa sig när det handlar om de uppenbara problemen Sverige har med migrationspolitiken. Den är dyr och ineffektiv. Visst, den göder opportunister som Bert Karlsson, men den är långt ifrån optimal. Även då kritiken mot flyktingpolitiken kommer från annat håll än SD, kanske rent av i syfte att komma till bukt med problemen så att vi kan hjälpa f