Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Rasism är inte en fråga om höger-vänster

Ivar Arpi (skribent på SvD) skrev ett tweet som uppmärksammade en lustig konversation mellan Fredrik Virtanen (skribent Aftonbladet) och Johannes Klenell (han som tycker att ni är dumma i huvudet).

Fredrik till Johannes: "fasen kan inte galago köra satirspecial mot alla SD-och högerskribenter som älskar just islamkariakatyrer? Riktigt grovt!!!"

Jag personligen hoppas att det som mest utmärker den som gillar satir är liberalismen, men låt gå.

Vidare, enligt Ivars tweet så svarar Johannes: "Det gör vi ju nästan jämt. Men sånt får inte krystas fram, det måste skapas med kärlek." Och är det något Johannes bjuder sina medmänniskor på, så är det kärleksfulla idiotförklaringar.

Virtanen: "jag vet. Men ändå. Vore ett kanonspecial, en orgie med Fredrik malm, Mattias Carlsson arpi, sakine och allt vad det heter." Virtanens språkkänsla är inte att leka med, men om jag ska drista mig till att hitta något att kritisera, så skulle det vara hur han blandar och ger här. Fredrik Malm != Sakine Madon.

Sen klipper Ivar in sin egen irrelevanta kommentar i bilden, men visst, den var faktiskt lite träffsäker: "Åh, Fredrik. Vem behöver satir när man kan följa dig på twitter?" Efter denna konversation så kan jag inte säga annat än att Ivar Arpi påvisar träffsäkerhet.

Sagt och gjort, Fredrik Virtanen får sin vilja igenom. Johannes Klenells tidning säger att Ivar Arpi "rent objektivt" ser ut som en nazist, med tillhörande fotomontage.


Anders Lindberg (också Aftonbladet) tycker att man har gått över en viss gräns, och Fredrik Virtanen bekräftar: "+1. Ogillar grov satir, var sig det är Charlie Hebdo, judekarikatyrer, Åkesson som skalbagge eller nazi-Arpi. Fel." Det framgick inte riktigt när han lade sin beställning hos Johannes Klenell, men ok. "Riktigt grovt!!!"?

Jag tycker gott och väl att man kan publicera en bild föreställande Ivar Arpi som nazist. Det säger ju absolut inget om Arpi, det är ju alltid publicisten som driver agendan, inte den som angrips. Och hur ser den agendan egentligen ut?

Johannes Klenells förlag Galago har nyligen publicerat en ultrarasistisk bok betitlad "Rummet", där man bl.a. angriper Qaisar Mahmood (svensk författare född i Pakistan). Eftersom jag försvarade Galagos lite obegåvade "satir" som syftade till att angripa Arpis person, så måste jag vara tydlig med att jag även försvarar rasister rätt att prata skit om Mahmood. Det som publiceras skapar nämligen en bild av publicisten, rasist eller inte.

Läs gärna Qaisar Mahmoods svar.

Kommentarer

  1. Heja Ivar Arpi det säger jag bara.
    Snygg kostym vetja ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D