onsdag 8 juli 2015

Inkonsekvent generalisering

Här belyser jag något jag anser vara en inkonsekvent generalisering inom feminismen.

2 kommentarer:

 1. Bra talat! Ett gott inlägg att lyssna till i sommarregnet!
  /Olle

  SvaraRadera
 2. Ibland skriver Ulf gustafsson på Humanistbloggen bra. I slutet av den långa artikeln angående att kvinnor i Flemingsberg tyvärr inte får plats i moskén utan därför måste be hemma bland barnen, disken och tvätten kommenterar har detta som en imam säger som om det vore den självklaraste sak i världen:

  "– Det är alldeles för trångt här. Vi vill gärna att kvinnorna ska få plats men som det är nu ber de hemma istället, berättar Mustafa."

  Ulf Gustafsson:
  "Det är dags att SST börjar kräva arbete mot könsseparation inom trossamfunden för att de ska få statligt stöd. Att separera kvinnor och män undergräver demokrati och jämlikhet, samt är en grogrund för förtryck av hbtq-personer. En bra start vore att kräva att kvinnorna vid varannan bön eller gudstjänst för de bättre platserna i gudstjänstlokalen och männen får sitta på balkongen eller stanna hemma med barnen.
  Förhoppningsvis vaknar ett parti som säger sig vara feministiskt någon gång och hänger på den feminstiska vågen."

  Jag kan bara inte fatta att detta får fortgå MED STATLIG BELÖNING. Självklart ska kvinnor ha företräde varannan fredag eller närhelst det är bön!
  Och passar inte detta skapelsens krona ska i alla fall alla bidrag dras in.
  Var är feministerna? Var är de? Gudrun? Ekis?
  Att begära att publiken skulle kunna vara blandad på bönemötena vilket egentligen borde vara självklart i vårt land är naturligtvis omöjligt. Men frys alla bidrag tills bönemöte är jämt fördelade mellan könen.

  SvaraRadera