Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Somar Al Naher, du har min ursäkt!

Jag tänker på alla som kunde fått hjälp om det inte vore "rasism" att lösa problemet med dåligt fungerande flyktingpolitik. Det svenska debattklimatet använder diskussioner om diskussioner om [sic] svensk flyktingpolitik som alibi för att svensk flyktingpolitik får diskuteras och därför inte behöver diskuteras [sic]. Jag anser att Somar Al Naher förtjänar en ursäkt - om vi väljer att ta emot flyktingar måste vi åtminstone ha funderat på hur detta ska gå till. Lite av den tid som vi ägnar åt att argumentera för att man får diskutera vår usla flyktingpolitik och lite av den tid som vi skriker rasist åt den som gör det, skulle vi kunna ägna åt att förbättra vår kassa politik. En fungerande politik gagnar nämligen dem som kommer hit och möjliggör att fler kan komma.

Rasisterna på den svenska högerkanten har hakat upp sig på att man över huvudet taget inte bör släppa in utomeuropeiska flyktingar. Rasisterna på den svenska vänsterkanten har hakat upp sig på att man inte får prata om hur en dålig flyktingpolitik belastar vår ekonomi, och stödjer sig på samma omdömeslösa högmod som de som fortfarande anser att vi har världens bästa skola - en skola som är så bra att usla resultat bevisar undermåliga mätmetoder - svensk ekonomi är så bra att negativa siffror inte är ett problem. Och under tiden flyr människor som vill komma till ett samhälle med bättre förutsättningar hit. Människor som vill göra rätt för sig, samtidigt som ytterligare en statsobligation säljs och vår regering satsar några futtiga hundra miljoner på nya jobb - alltså samma pengar som ett medelstort svenskt företag omsätter. Per år.

Somar Al Naher, du har min ursäkt! Vårt så kallade välkomnande är tragiskt. Vi borde veta bättre, vi borde verkligen kunna bättre. Här borde alla få plats och alla få en chans, men vägen dit är lång.

Kommentarer

  1. Jag tycker att Nationaldagen är konstig och krystad, jag känner inte alls för att fira den (Karl Ove Knausgård tycker att svenskarna är ett konstigt folk som nästan skäms för att de är svenska.)
    Men dagen känns oönskad, påtvingad uppifrån, otidsenlig. Obehaglig, faktiskt.
    Vi gick ju miste om Annandag pingst istället och förlorar därmed ibland en ledig helgdag.
    På ett förbarnsligande sätt ska vi vifta med flaggor när kungen kommer, vi ska titta på prinsessor, och små barn ska niga och överräcka blommor som om vi var kvar på femtiotalet.
    Vilken träskallekommendant som har bestämt det här?

    Själva huvudsyfter tycks vara att välkomna nyblivna invandrare som nu blivit svenskar.I alla fall i dagens "Gotlandsnytt" på radion handlade hela inslaget om just detta, med intervju med en lett som efter tio år här beslutat sig för att bli svensk medborgare, och nu berättade om laxfrukosten med prinsesstårtan som han och de andra nya bjudits på till frukost denna spännande dag.
    Programinslaget berörde inte något annat skäl till firande, inget om svenskars "styrka", "stolta anor" flaggans "solgula band mot himmelsblå bakgrund" eller liknande hurra-vad-vi-är-bra-prat. Sånt tycks vara tabu, och då undrar jag vad det egentligen är som vi firar.
    Nej skrota denna konstiga, konstlade, pådyvlade dag önskar jag. Annandag pingst dög bra.
    Men Anders, varför du vill be denna kvinna om ursäkt förstår inte jag.
    Visst är integrationspolitiken urusel.
    Men jag undrar, (det är naturligtvis olämpligt och fientligt), varför familjen efter en tid här drabbades av ett utvisningsbeslut? Jag tycker man ska veta det innan man kryper till korset och ber om förlåtelse för allt.

    SvaraRadera
  2. Att nationaldagen inte uppskattas beror på brist på incitament. Själv har jag massor av släktingar som dog i krigen och kan uppskatta deras gärning i mycket högre grad än curlade skitungar av idag. Idag är inget svåråtkomligt, lidande en gratisbiljett till underhåll, fula ord en orsak till psykiskt sammanbrott. Annan kontext något märkvärdigt och avundsvärt. Vart i hela fridens namn tog förnuftet vägen. Alla döms efter sina handlingar, inte efter vad de säger. Rasister kallas snart alla, vad än Anders påstår. Har man en annan åsikt än lyssnaren, så är man nästan säkert rasist i dennes ögon eller vänsterextrem. Svensk debattklimat har regredierat till den 2-årsnivå som nu skall bli dagisålder och alla skall indoktrineras enligt statens försorg. Man blir lite beklämd över den så hastigt retarderande logiken.

    SvaraRadera
  3. "Alla skall dömas...." skall det vara....

    SvaraRadera
  4. "Här borde alla få plats och alla få en chans, men vägen dit är lång."

    Ja, att alla får plats är helt klart. Det (in)såg redan förre statsministern från luften ovan. C:a 10 km2 per person till och med.

    En gång bar alla vägar till Rom. Numera är Lessebo världens nav!

    Hur mycket bär kan plockas på 10 kvadratkilometer skog? När vi nu talar om chans. Bah!

    SvaraRadera
  5. Lokatt 6 juni 2015 15:24

    Bästa kommentaren den här veckan!

    SvaraRadera
  6. Anders du är inte så lite komisk! Samtidigt som du kritiserar både vänstern och högern är du övertygad om att en riktig hantering av flyktingfrågan ska möjliggöra att alla flyktingar som vill får en plats och chans. Hur vet du det? Vari består din "fungerande politik"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om inte uppehållstillstånden är temporära måste inkommande flyktingar bidra till ekonomin för att systemet ska hålla, inte belasta den. Jag ser inte det komiska, jag ser det som den bistra sanningen.

      Radera
  7. Anders Hesselbom 7 juni 2015 08:34

    Instämmer. Men att få inkommande flyktingar att bidra är just knäckfrågan. Vi lyckas ju inte ens med att få våra "egna" arbetslösa "att bidra".

    Man kan ironisera över Reinfeldts kartläggning av svenska skogar. Men allvarligt; både thailändare och vietnameser försörjer sig på de svenska markerna. Är det för mycket begärt att flyktingarna bidrar till folkhushållningen genom bärplockning i brist på annan sysselsättning? Kan väl knappast vara rasistiskt. Våra förfäder hade inte genomlevt vintrarna utan ett bärförråd. Alla familjemedlemmar, unga och gamla bidrog. Inte bara mors lilla Olle!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är åsikten mindre komisk när du ställer dig bakom den?

      Radera
  8. Anders Hesselbom 7 juni 2015 09:24

    Jag instämmer med att flyktingarna ska arbeta. Din slutsats att om vänster och höger bara slutar käbbla skulle "alla få plats och alla få en chans" är fortfarande komisk och kan inte härledas från ett slut på käbblet. Vi vet inte vad resultatet blir av seriösa överläggningar efter käbblet har tystnat. Kanske slutsatsen blir att INTE alla får plats, att inte alla får chans.

    SvaraRadera
  9. En fråga ställd rakt ut i luften-- eller till Zelma som kanske vet... är varför frireligiösa präster i sina gudstjänster säger "tack Jesus att du är så god", etc. Varför säger de inte "tack Jesus FÖR att du är så god" som det faktiskt ska heta.
    Ok, en bagatell, som retar mig länge. Tevegudstjänst idag, som jag stängde av direkt efter ett enda "tack Jesus att du..".Fjantigt!
    Tack att du svarar, du eventuellt insatta.:-)

    Det här med att alla som kommer till Sverige ska bidra, är det inte bara poesi?

    Nyss bombarderades tevetittarna och radiolyssnarna med att det nu finns fler högutbildade syrier, massor! i Småland än det finns högutbildade smålänningar, De nykomna hade höjt statistikens siffror så att nu finns där äntligen mängder med akademiska snillen.

    Jag blev kränkt å smålänningarnas vägnar. Man sa det inte direkt, naturligtvis, men det var lätt att uppfatta den glada nyheten som att stackars smålänningar är tröga epa- traktorförare med snus under läppen. Oförskämt!

    Det blev lite jobbigt att se samma enda högutbildade syriska kvinna mjukt och på charmerande nysvenska beskriva sina ambitiösa framtidsplaner i det nya landet. Men jag kunde inte få det till annat än den höga utbildningsnivån handlade om en enda individ - var fanns alla de andra?
    Hon var mycket söt - på ett europeiskt vis (en slump?)
    Det som störde mig svårt var att hon var hårt paketerad i en tjock rutig herrskjorta knäppt ända upp i halsen, och med korrekt huvudduk. Endast Fi och Veronica Palm kan väl applåder sånt.

    Tyvärr är det så för mig att om en akademiskt högt utbidad kvinna i det demokratiska och fria landet Sverige "frivilligt" underkastar sig sina (helt outbildade?) enväldiga herrars medeltida krav (eller mormors, analfabetens, krav) så ger jag inte mycket för hennes höga utbildning.

    SvaraRadera
  10. Jag håller med om att högutbildade lätt förväxlas med högskoleutbildade och att det är just meningen med propagandan. Alltid blir det lugnt i någon vecka.. Men de uppmärksammaste har redan börjat bråka om bruket av definitioner. Med all rätt. Faktum är att migrationen skall förskönas till varje pris och att sanningen ändå kryper fram. Problemen likaså. Maggan och jag isolerar oss från problemet och kommer att dö före det blir akut. Så oss drabbar det inte. Det får våra barnbarn ta hand om. Lycka till. Men Sverige har förvandlats. Från ett hederligt och rättskaffens land.....till ett gycklarnas och lögnarnas kungarike....

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D