Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

FLASH: Gud utför kirurgi på ärkebiskopen

Kommentarer

  1. Hon är fantastisk vår ärkebiskop. Hon har så god hand med Gud, att Han fixade hennes ögon på Karolinska.....Undrar om någon såg Honom....? :-) Eller om Han gjorde det i sin vanliga osynliga form.

    SvaraRadera
  2. Anders. Fullständigt missat det här. Vad är det? Länkar please!

    SvaraRadera
  3. Så här twittrar hon:

    "Jag tror på en Gud som finns med i livets ambivalens och på människan som skapad medskapare. Där ryms både tack, tårar och vrede."

    Den här frasen upprepar hon till svar på allting. Vilket dj-vla mumbojumbo! Och sånt här går folk på?

    Gud har alltså skapat människan och sedan delegerat skapelseuppgifterna. Bah!

    SvaraRadera
  4. När man pratar sånt här mumbo jumbo som hon gör går folk på det därför att de blir osäkra, de fattar ju inte vad hon säger (vem gör det).
    Är man då van vid att inte fatta så bra, och att se upp till grötig överhet som malligt pratar strunt så går man förstås ängsligt på sånt här.
    - Kan vi inte sända biskopen till en öde ö... Hon kommer säkert att överleva finfint där - såklart? och vi kommer att slippa ansträngande struntprat.
    För mig får hon mycket gärna ta med varenda guds tjänare som hon känner.

    SvaraRadera
  5. Ett absolut krav är att den öde ön verkligen är absolut öde - annars vet vi vad som händer, biskopen och kamraterna rusar ut och missionerar sin trollerilära för skräckslagna, tidigare icke syndfulla och kanske rentav lyckliga, urinvånare.

    När maten börjar ta slut på ön för att den gode guden (tillfälligt såklart) glömt bort sin fromma Robinsonskara vill jag bidra med hjälpsändningar med fallskärm från flyg, med allt möjligt gott samt oblat och en massa vin som tröst.
    För jag är inte grym, till skillnad mot biskopens fantasigud.

    SvaraRadera
  6. Anders. Går det att fixa bloggen så att man igen omedelbart ser början på senaste inläggen? Eller är det bara min dator som jäklas...

    SvaraRadera
  7. Björn.....Du bor säkert på det gudsförgätna landet utanför tullarna. Där skrymt och skrottar bor....:-)

    SvaraRadera
  8. När vi är på stugan dit vi snart flyttar för sommaren, finns det ingen pinne stark nog att förmedla ett budskap till civilisationen, vilket iofs passar oss.

    SvaraRadera
  9. Va!
    Här på Gotland går det ju finemangs.
    Nu har jag studerat och fottat den nakna gubben på kyrkomålningen i Gothem. Visst är han spritt naken, ingen viktig kroppsdel fattas utom huvudet, som han bär under armen!

    På överkroppen är hans ansikte ritat, en ganska ful gubbe är det, mycket naivistiskt tecknad. Kan vara från trettonhundratalet, så spännande att man ryser.
    Prästen i Lau hade trängt bort all kännedom om denne nakne man, vilket stärker mina freudianska misstankar om hans läggning..;-)

    SvaraRadera
  10. Anders. Skit i Gud nu och ta dig an Örebros rekrytering till IS. Vad gör Humanisterna i stan?

    SvaraRadera
  11. Lokatt
    Har du googlat? I Gothems kyrka finns bilder av både påve och djävulen läste jag.

    SvaraRadera
  12. Skit i Gud..?
    Okej gärna det för min del. Jag är just nu intresserad av vägglöss, som ju existerar, till skillnaden från guden där.
    Lyssnade i bilen på de regionala nyheterna om att ett hem för ensamkommande ungdomar efter fyra (4) saneringar nu till slut bestämt sig för att stanga asylboendet i Visby.
    Som svar på reporterns fråga om varför man inte lyckats bli av med lössen svarade den ansvariga:
    "Det är inte förenligt med god omsorg och omvårdnad att byta kläder, duscha sig noggrant från topp till tå".
    Svaret var ju kryptiskt formulerat. Men jag häpnade. Man kan alltså inte begära att lössangripna nykomlingar ska skrubba sig rena och att de ska byta kläder.

    Fyra professionellt utförda saneringar innan man till slut fått ge upp, för att flytta loppcirkusen - vart?

    SvaraRadera
  13. Zelma
    Googlat? Nej här kollas det in real life !
    En spännande kyrka (jag har varit där förut), bara det jättelika smidda låste för porten, fårskinnsremsan som skydd mot drag, de urgamla reglarna som ska dras för portarna när fienden nalkas, ruinen av försvarstornet utanför...

    Och de blekta målade bilderna på helgon och en ödla -och en likaså naken man som i profil ses ligga på rygg med fötterna (foten?) riktad mot himlen... Foten är groteskt stor men den här mannens/varelsens snopp är naturligt dold. En tredje mansperson är också naken på en annan tavla. Den är svag i färgerna, nött av tiden, men där ser man att någon klåfingrig moralist med en avvikande färgkvalitet diskret målat över den manliga utrustningen, fläcken blänker i den annars matta bilden.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D