Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Radio Houdi 114 om religion

John Houdi och jag har det stora nöjet att bjuda på det 114:e avsnittet av Radio Houdi, där vi denna gång pratar en hel del om religion. Lyssna på hela avsnittet här. Nedan har du ett kort smakprov där jag pratar om konfessionella skolavslutningar.

Kommentarer

  1. Skitbra! Mer sådant. Det borde vara obligatoriskt för alla tänkande människor att sparka på Björklunds pung. Stålhättor till folket!!
    Alliansens äckliga anpassning till Sverigedemokraternas rasistiska agenda måste fram i ljuset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Alliansen är äcklig! Borde själva ha drivit frågan om revidering av invandringspolitiken i stället för att först vänta på SD och allmänna opinionen. Ingen trovärdighet kvar.

      Radera
    2. Björn. Menar du att allmänna opinionen skulle stödja Sverigedemokraternas politik? Jag kan bara se att vi tyvärr har en något större grupp inskränkta främlingsfiender än tidigare.
      Enligt SIFO så minskar istället främlingsfientligheten i landet.

      Radera
    3. Jag tror att rätt många stödjer Sverigedemokraternas politik, ja. Förutom de som röstar rasistiskt för att de är rasister, finns de som gillar tanken på Sverige som ett homogent kristet land. För min del är båda dessa orsaker att inte rösta på dem - SD är en av mina politiska motståndare.

      Radera
    4. Jag tror det för allmänna opinionen är en fråga om ekonomi mera än om främlingsfientlighet per se.

      Många kommuner har knappa resurser för t.ex. vårdsektorerna och behövande blir lidande för det.

      Det är helt enkelt så att det inte finns en gemensam prioriteringsordning för resursfördelningen; varken nationellt eller i kommunerna bland vanligt folk.

      Radera
    5. Igen håller jag med Björn och Anders H om Anders Å.s naiva resonemang om att ideologi skulle vara en orsak till att rösta. Problem måste prioroteras. Man kan inte vara en Humanistisk stormakt på fallrepet. Och inte ge en pension till en anhöriginvandrare som bott här i ett år som är högre än de flesta svenska kvinnors, som arbetat hela livet. Det väcker sura uppstötningar och en visshet om att de egnas insatser är intet värda.

      Radera
    6. 'It's the economy, stupid'

      -Carville/Clinton

      1992 i US; Idag i Sverige. Behöver inte söka längre för orsak till främlingsfientlighet.

      Radera
    7. Och Grönqvist är som vanligt fullständigt förvirrad. Den enda som alls nämner något om röstning efter ideologi i den här tråden är Hesselbom och då helt korrekt att dom mindre upplysta individer som uppfattar sig som rasister och traditionellt kristna röstar i enlighet med det. Motsatsen finns naturligtvis också. Jag och många med mig kräks på båda dom alternativen och skulle aldrig rösta på SD oavsett ekonomi. Annars så har ideologierna nog en mycket svag ställning i dagens Sverige och dom flesta röstar säkert efter vad dom tror ger flest jobb och mest pengar i plånboken. Rasism och främlingsfientlighet verkar trots det och glädjande nog innebära varningsflagg för dom flesta.

      Radera
    8. Tyvärr har herr Åberg fortfarande lite problem med läsförståelsen. Han präglas av en ryggmärgsreflex, där SD är den oemotståndligt tankeskadade samlingen av individer, som inte har någon anledning att klaga. Allt är deras eget fel och felet kan sökas i historien hos herr Hitler. Han glömmer att SD inte vuxit från ingenstans. SD finns av en anledning och den är att människor i det för honom så obetydligt intressanta segmentet med dålig inkomst och oförmåga att kontrollera sin situation är trötta på att betala för höginkomsttagarnas ointresse för deras situation. Inte pga något oförklarligt hat mot folk av annan färg eller annat språk. När den egna ekonomin blir trängd, söker man orsaken till den. När politiker inte kommer med tillfredsställande svar eller i värsta fall ljuger, när livsåskådningsansvariga ber de fattiga att öppna sina hjärtan, utan att själva göra det, börjar det knaka i fogarna."Saknar de bröd, kan de ju äta bakelser" är ett känt citat från en kvinna som inte hade en aning. Kan jämföras med statministerns citat: "Från flyget såg jag massor med yta, vi har rum för många fler". Med dylik begåvning bland våra styrande partier, behövs nya politiker, som åtminstone försöker fjärma sig från nämnda mentalitet.....

      Radera
    9. Nä men kors i taket, ett försök till argumentering från Grönkvisten, det är vi minsann inte bortskämda med.
      "När den egna ekonomin blir trängd, söker man orsaken till den" Så sant så sant och det är i sådana lägen som det alltid dyker upp populister med enkla lösningar. Släng ut invandrarna bara så blir det bättre! Dom kostar ju så mycket...men vem vet vad invandringen kostar? Lägger man lite längre tidsperspektiv på frågan så tror jag ingen har den blekaste aning. Massor av invandrare jobbar och betalar skatt, många har egna företag som anställer folk och köper saker av andra företag, många gör jobb som dom flesta svenskar helst undviker. Arbetslösheten är dock klart högre bland utlandsfödda ,vilket är delvis logiskt eftersom dom enkla jobben där många invandrare jobbar försvinner mer och mer. Dock finns det skriande behov av mer folk inom skolan och vården och hade inte Sverige fört en sådan närmast marknadsextremistisk politik med skattesänkningar besparingar och privatiseringar så hade vi sannolikt kunnat haft många av dom nu arbetslösa invandrarna i jobb. Samtidigt flödar pengarna fritt i dom privata vård och skolföretagen och dom rika i landet har väl aldrig varit rikare än nu.
      Kontentan blir då att vi skall slänga ut invandrarna för att Sverige skall kunna fortsätta göda dom redan rika med låga skatter, på bekostnad av vanligt folks sjukvård, skola och omsorg.
      Detta är klassisk söndra och härska teknik som överklassen övat på i massor av år och den har du gått på med hull och hår Grönkvist.

      Radera
    10. Fortfarande tolkar Anders Å verkligheten hur han vill och har jättelika halmgubbar framför ögonen. Ingen har sagt något om att slänga ut invandrare överhuvudtaget, det är bara Anders ryggmärg som dras med den övertygelsen. Det har bara talats om att minska inflödet av icke arbetande människor samt att försöka fostra de som kommer till ett konsensustänkande samt en kontext som inte är medeltida. Några ansträngningar i den riktningen har överhuvudtaget inte skådats. Och här på landsbygden lider vi av konsekvenserna, vilka överhuvudtaget inte talas om i storstäderna. Men det är inte min mening att övertyga Anders Å om förträffligheten i mina tankar, det vet jag att inte går, eftersom han tydligt uttalar sig om min oförträfflighet...So be it....

      Radera
    11. Kristian. Det parti du stöder har som själva sin livsluft att slänga ut invandrarna, iallafall den ickeeuropeiska delen av dom. Dom har blivit smarta nog att inte uttrycka sig så tydligt längre, men fick dom makten så skulle du nog få se deras rätta ansikte. Landsbygden lider inte av invandringen utan av den extremistiska politik som förs, med ständigt ökande klyftor och ständiga privatiseringar och skattesänkningar som slår undan benen för en fungerande offentlig sektor och en vettig fördelningspolitik.
      Hade vi haft en regering som fört en rimlig skattepolitik så hade invandrarna istället varit en stor tillgång. Och jag upprepar, att få vanligt folk att kasta skulden på annat vanligt folk från andra länder så att den giriga överklassen kommer undan sitt ansvar är väl beprövat bedrägeri. Att behålla folkets tro på gamla sagofigurer ingår som en viktig del i detta bedrägeri och SD står för bägge delarna.

      Radera
    12. Tills Du har kommit ifrån Ditt demoniserande och Din förskoleretorik, har Du nog väldigt svårt att övertyga mig om att Du är ute i rätt ärende. Jag vill inte att någon specifik skall ensam komma till makten, jag ogillar diktatur precis som alla andra. Om Du verkligen tror att jag behöver öppna ögonen för något, som bara Du ser, så är du ansenligt mycket dummare än jag trodde. Du förstår helt enkelt inte hur politik fungerar.Vill man att något skall förändras, så måste man agera synligt. Du ser att bara 15% förändrar Allianspartiernas politik, 20% förändrar ännu mer. Vill man att saker skall hända, behöver man inte ljuga, inte skjuta, inte tala illa om folk, bara relatera verkligheten. Tror Du verkligen att människor är Dummare än Du? Med stigande ålder kommer Du att inse, att de flesta är lika smarta som Du, eller smartare. Invandrare också. Är man uppvuxen i en Finders-keepers-kontext så behåller man den i Sverige också. Solidaritet utanför stammen är ett okänt begrepp. Soldaritet växer man in i.....eller inte. Att prata om livsluft, som om Du vore en expert, gör att ingen tar Dig på allvar längre. Kan Du överhuvudtaget något om SD:s väljare. Mig kan Du i alla fall inget om. Förmodligen inte om någon annan heller.... Så försök med det nasarsnacket någon annanstans....Här är det inte tillfyllest.

      Radera
    13. Okej Kristian. Det är naturligtvis du som är experten och när folk blir gamla så kommer alla att tycka som du och SD vinner alla val. Oerhört insiktsfullt skrivet. Tänk att man kan bli så klok när man blir gammal.
      Har du kanske något tips om var åldersgränsen går?

      Radera
    14. Jag vill ha mindre teokrati, alltså röstar jag på ett teokratiskt parti (som dessutom består av en massa rasister). ;-)

      Radera
  2. En sak som jag sällan ser i debatten är klartext angående den ökade brottsligheten. Vilka det är som skjuter knäskålarna av varandra i Gårdsten och Bergsjön till exempel.
    GP rapporterar om gängstrider. I Göteborg skedde 52 "skjutningar" (en i veckan) under förra året, fyra personer sköts till döds.
    Jag tror inte att kållarna är usla på att sikta, bara fyra prickade ju verkligt effektivt, utan att meningen ofta är att "bara" skada, samt hämnas och skrämma till tystnad och underkastelse.
    GP förklarar: "Det är unga män, så gott som alla födda mellan 1985 och 1997, och av blandad etnicitet. Ingen, med något extremt udda undantag, har en eftergymnasial utbildning."

    Jag tror inte för ett ögonblick att gängen utgörs av tonårs-Glenn och hans goa kompisar. Men vilka våldsverkarna verkligen ÄR, talar man mycket, mycket tyst om.
    - Kan det vara så att vanligt folk fattar vad det här handlar om, och att man blir rädd, och arg?
    Förresten. Vet någon hur mycket rehabiliteringen av en enda skjuten person kostar, all inclusive, kirurgi, sjukhusvård, eftervård, (samt juridiskt ombud-ersättning) per endast en sönderskjuten, krossad knäskål?
    Jag skulle bli glad om någon kunde bemöta mig på ett vederhäftigt sätt. Tala om att jag har fel! Men inte à la Jerzy Sarnecki då, utan på riktigt.

    SvaraRadera
  3. Angela

    Till Angela, som tydligen är en regelbunden läsare av skräpbloggen som anmärkningsvärt Anders H:s blogg kallas. Det finns inget tvång att läsa skräp. Det bör dock tillstås, att vi som skriver här sällan är intresserade av de akademiska finesserna med Jesus vara eller inte vara. Det finns mer pragmatiska problem med den mänskliga hjärnans svagheter att diskutera. Som Gustavsson sa: "Jag är inte bitter", däremot förvånad av att en blogg, som anser sig själv intellektuell och liberal, inte tolererar avvikande åsikter. Det trodde jag verkligen inte hörde till intellektuellas gebit. Inte trodde jag att ömma fotutskott tillhörde den kategorin heller. Men jag har misstagit mig förr, en kollega till mig hävdar att det t.o.m. är mänskligt. Eftersom vi inte KAN kommentera på den bloggen, så kommenterar vi annanstans, eftersom vi vet att den här bloggen läses av dem vi vill nå ändå. Inte för att vi tror vi har mer rätt, utan för att vi har en diametral åsikt i många frågor och åtminstone jag tror att en komplett bild gynnas av så många åsikter som möjligt.

    SvaraRadera
  4. Patrik Lindenfors om "oss" 2015-02-09 15:35:

    "Därför att de inte håller sig till modereringsreglerna trots upprepade tillsägelser. Om du vill ha dem hos dig så är det ditt beslut, men här är de inte längre välkomna. Det är inte så att vi inte försökt..".

    Falskt statement! Lindenfors rykte var hotat när hans intellekt ibland röjde undermåliga forskartankar ock som exponerades av oss. Han släpper nu (och gjorde tidigare) igenom både egna och andras "brott" mot kommentatorsreglerna. Bah!

    I alla fall; Angelas och andras kommentarer på H-bloggen röjer att de finner nöje i att läsa bitterheterna (sic!) här på sidorna. Att de inte vill stöta sig med diktatorn på H-bloggen genom att skriva här också, kvittar; bara läsningen bör ge dem en och annan tankeställare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så här lyder en kommentarsregel för Humanistbloggen:

      "Det här innebär till exempel att man inte tillåts förespråka avstängning av lärare som är kristna bara för att man skriver under ett kristendomskritiskt inlägg (jo det har hänt, flera gånger)."

      Jag erkänner mig "skyldig" till ett sådant "brott" åtskilliga gånger. I själva verket är det en av mina käpphästar och en väg att säkerställa att oskyldiga barns indoktrinering i vidskepelse inte sker.

      Alltså bedriver Humanistbloggen åsiktsförföljelse när jag inte får uttrycka min åsikt.

      "/...inte tillåts förespråka avstängning av lärare som är kristna.../"

      Varför inte???

      Radera
    2. Patrik L skriver 2015-02-09 16:55

      "Om det var åsikterna jag hade problem med, tror du inte jag hade kickat Nils och Lennart dit pepparn växer för länge sedan? Tänk själv".

      Hihih !
      Om man tänker själv så förstår man såklart att han inte kan hålla på och kicka ut obekväma kommentatorer den ena efter den andra som på räls utan att folk börjar höja på ögonbrynen och undra. Så han tvingas ha kvar Lennart. - Och Nils, loven och prisen !

      Nu får Patrik bita ihop och dras med Nils, som antagligen hade åkt ut på öronen för länge sen om inte vi, martyrerna, offrat oss , eh, offrats, för det underbara fria ordet.

      -Kul att en av de kristna tanterna reagerat ;-)
      Obs att jag själv är en tant, (men naturligtvis inte vidskeplig), därför anser jag mig ha en sorts frikort som ger mig rätt att milt och försiktigt kränka denna folkgrupp.

      Radera
    3. För övrigt vet jag inte att jag har ondgjort mig speciellt over kristna lärare utan över religiösa oberoende av vilken typ av troll de dyrkar.

      Radera
    4. Lindenfors vet att han har hoppat i galen tunna. För sin prestiges skull kan han inte hoppa ur utan upprepar sitt eviga mantra att vi har brutit mot kommentarsreglerna, inte att han åsiktsförföljer.

      "jo det har hänt, flera gånger." skriver han frustande om min uttalade åsikt. om religiösa lärare.

      Min åsikt är att religiösa lärare inte bör vara lärare för våra barn utan syssla med något annat. Att upprepa åsikten strider mot reglerna. Konsekvens är ett brott på Humanistbloggen. Bah!

      Radera
    5. I sammanhanget kan det vara värt att notera att Lindenfors' skolår började med att han undervisades av nunnor. En viss affektion för en sådan skolgång finns nog kvar. Vore lite konstigt annars.

      Radera
  5. Det är i alla fall intressant att så ointressanta människor som vi kan väcka något intresse.... Eller som Groucho Marx sade: "Jag skulle aldrig vilja vara med i en klubb, som godkände mig som medlem."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ska inte sätta sitt ljus under ena skäppo, står det skrivet ! Såklart är vi superintressanta !
      Visst är det så, Patrik...;-)

      Radera
    2. Jag tycker att det är buskul att Patrik och tanterna smygläser på "skräpbloggen"!
      Bara lite ledsamt att Anders Hesselboms fina blogg ska behöva dras i smutsen.
      Ränkerna på de rätttänkandes blogg påminner om den komplicerade intrigen i en opera. Spännande som en deckare. Hur ska det sluta?

      Radera
    3. Nej Lokatt. Jag tror inte att Lindenfors läser Anders blogg här. Han föredrar att som strutsen stoppa huvudet i sanden för att behålla lugnet och inte slås av dåligt samvete. Säger sig nog att han "viktigare" saker att göra.

      Radera
  6. Förmodligen har Du alldeles rätt Anders H, men jag ser den döende Kristendomen som ett betydligt mindre hot mot den allmänna ordningen än Islam, och jag tror därför att valet mellan en lättare förkylning och Kolera faller på lättare förkylning trots att bägge är sjukdomar. Politik handlar om prioriteringar, inte om att göra ständigt rätt. Men man kan alltid prioritera som Anders Å. Det som han tycker är rätt, ÄR alltid rätt. Det hävdar jag aldrig, trots att han påstår det, jag hävdar bara att jag röstar för att få en förändring, huruvida han tycker det är rätt eller fel......det skiter jag högakt

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

  8. Angela,
    du skriver i Humanistbloggen:

    "Lokatt,
    Att 'milt tillrättavisa' är inte det samma som att yttra sig nedlåtande om människor. En rekommendation är att betrakta dig själv lite närmare. Man kan nämligen vara vidskeplig på olika sätt och inom olika områden, om du förstår vad jag menar."

    Ja alltså.. jag var ju lite ironisk med "milt tillrättavisa". Men jag har ju svårt att låta bli att yttra mig nedlåtande om folk som tror på spöken och liknande, det erkänner jag utan vidare..
    - Nej jag förstår inte alls vad du menar med att vara vidskeplig på "olika områden" och sätt. Ingen aning faktiskt. Berätta!
    Jag vet bara att jag inte är vidskeplig någonstans :-)

    Din inställning till diktatoriska administratörar är lite barnslig tycker jag. Som om någon enda diktator skulle bry sig om att du (eller jag) surt drog dig undan den aktuella bloggen genom att sårat hota med bestraffningen att minsann"aldrig mer läsa eller kommentera på bloggen".
    Såklart läser jag vad jag vill. Och på Humanistbloggen mest för att läsa vad mina favoriter skriver :-)
    Annars är bloggen rätt trist tycker jag... Patrik 1 och Patrik 2 käbblar oärligt om islam, puh.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite skojigt är det allt! Patrik L har tagit intryckt av Nils och börjar släppa sin islamofob-fobi medan Patrik N är bokstavstroende gammalstam PK proselyt och har inte känt de nya vindarna. Fjanten PN borde ta paus igen och återkomma efter nästa val för analys av läget.

      Radera
    2. Jag tog mig inte igenom den långa diskussionen mellan Patrik och Patrik. uppfattade bara att de var ganska oense. När Patrik L började argumentera på ett sätt som jag gillar medan Patrik N verkade cementerad i någon sorts motsatt åsikt om islam uppstod förvirring och trötthet i mitt huvud, jag gav upp.
      Så Patrik L är på väg mot någon sorts omvändelse till förnuft i denna fråga..? Hurra! Undrens tid är änno inte förbi!

      Radera
    3. För oss som inte likt Angela och många andra inte kommer till himlen, och som aldrig kommer att stiga ut ur någon krypta på domens dag hörde jag nyligen en sorts upplyftande tröst, formulerad av en för mig okänd norrländsk poet. Så här :

      Vi vet att en dag kommer vi att dö.
      - Men inte alla de andra dagarna! :-)

      Radera
    4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    5. "Det är inget bra sällskap du hamnar i", tycker Patrik N om Patrik L när denne nu klokt smått anammar åsikter om islam som förfäktas av Mohamed Omar och Nils, SD sympatisören.

      Denna pikanta pennfäktning illustrerar "religiös" förblindelse hos N och en vetenskaplig vilja till evaluering av verkligheten hos L. Dock bör inte L förlåtas varken av Gud eller oss utstötta för tidigare försyndelser ;-)

      Låt honom vrida sig som en orm - trots en viss rondör - i berömmet här på bloggen! Nävisstja; han läser ju inte. Ännu en synd!

      Radera
    6. Det blev för många"inte" här ovan (om Angela och himlen). Jag måste försöka lära mig att skriva rätt :-(

      Radera
    7. Inte bara Patrik L utan också den mystiske herr Omar tycks ha drabbats av omvändelse.
      Om jag inte tar fel på person har Mohammed Omar genomgått ett antal spektakulära faser i sitt liv. Så man kanske ska vänta lite med att applådera. - Eller va fan, Applåd!
      Man ska alltid ta ut glädjen i förskott. Slår det sen fel fick man i alla fall vara glad en stund. :-)

      Radera
  9. Angela

    Jag har precis som Lokatt lite problem med olika sorts vidskepelse. Jag trodde att vidskepelse var tro på övernaturliga företeelser. Alltså saker som bevisligen inte existerar. Oden, jultomten, enhörningar, småfolk, Jesus, Mohammed, att Elvis lever, Xenu, Afrodite, etc etc. Alltså rena fantasierna. Men jag är också intresserad av en indelning i olika vidskepelser....Shoot!

    SvaraRadera
  10. Om jag ska falla in i mönstret att använda denna blogg för att kommentera Humanistbloggen, så måste jag säga att Patrik L håller ställningarna bra i denna diskussion, medan Patrik N bedriver otroligt obegåvad damage control.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd att inte Patrik L kan ta del av berömmet! ;-)

      Radera
    2. Fast lite rätt har N:et allt.

      Det är ju människan som har skapat skrifterna. Det är bara det att när de väl är skrivna och upphöjda får de ett eget liv; en ny, tredje arm på människan.

      Att nu amputera den är smärtsamt. Det tog två tusen år för den kristna extremiteten att sakta förtvina. Glöm inte att den muslimska tidräkningen är 600 år efter den kristna. Så hopp för annu 2615...

      Radera
    3. Patrik Lindenfors:

      "/...att helt enkelt amputera bort de onda delarna i traditionen och så att säga börja på nytt. Men att helt lägga det magiska tänkandet åt sidan vore förstås bättre och i längden tror jag det är det enda hållbara. "

      Kanske tjuvläser han här i alla fall... Verkar ju stjäla passande ord och meningar. He is welcome! ;-)

      Radera
  11. En knäppskalle i US har mördat tre unga muslimer för att han blivit förledd (?) av andras hatfulla retorik mot religiösa, för dådet.

    Snabb som attan igen (som med Eskilstunabranden) kopierar nu Ulf Gustafsson, Dawkins på Humanistbloggen, går längre och varnar "Det är inte omöjligt att Hicks funnit motivation till sina handlingar inom ateiströrelsen och bland hatfull religionskritik. Detta är en förskräckande möjlighet som inte skall förnekas."

    Vad man kan läsa sig till i The Independent…

    (http://www.independent.co.uk/news/world/americas/chapel-hill-shooting-craig-stephen-hicks-condemned-all-religions-on-facebook-prior-to-muslim-massmurder-arrest-10038126.html)

    …är att den här Hicks är en galning i still med Bredvik d.v.s. en psykopat.

    Gustafsson är nu efter legitim religionskritik i form av ”Mock & Ridicule”. Hans frustande snabbhet går IS och andra extremisters ärenden. Som vanligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Patrik Lindenfors:

      "Vilken fruktansvärd historia. Självklart tar vi med bestämdhet avstånd ifrån detta. Det finns hatfylld ateistretorik på nätet, det ska vi inte förneka."

      Dessvärre är det så att även en "mock & ridicule" kritik av religioner uppfattas som hatfull av den som blir "kränkt". Tydligt exempel senast i Paris.

      En "humanistsympatisör" av en Hicks sjuka kaliber uppfattar inte heller satir utan stärks i sitt hat.

      Ska vi därför lägga band på "mock & ridicule" modellen av kritik? Naturligtvis inte. Hatmånglare på båda sidor får vi leva med. Det viktiga är att bli av med all ondskefull religion. Och vilken är inte det till sin verkan?

      Radera
  12. En Notis om lite av varje. Den ömkansvärde 9-åringen har nu blivit 13. Ifall nu någon skulle vilja tro på det heller....You Gov meddelar att SD nu har 19% och M 21%. Kanske backlashen från decemberöverenskommelsen. Bara som en försiktig passnng till Anders Å. Ev fungerar siffror bättre än pensionärers ord.....:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite intressant faktiskt. SD tar väljare från M. Borde i stället ta från V och S tycker man. Deras väljare är ju de som förlorar mest på generös flyktingpolitik. Men kanske är M-väljare arga för uteblivna skattesänkningar?

      Radera
    2. Kristian.
      Att dom kristna värdekonservativa krafterna känner släktskapet med varandra var väl knappast överraskande. Att skylla olika problem på invandrarna så dom rika som har gynnats mest av alla skattesänkningarna kommer undan går säkert hem alldeles utmärkt i moderata kretsar. Överklassen har alltid varit en stor del av deras väljarbas. Dessutom så var det ju nästan självklart att detta skulle hända efter den mördande interna kritik som Kindberg Batra fick efter uppgörelsen med regeringen. Skillnaden mellan SD och Moderaterna inskränker väl sig i huvudsak till just invandrarfrågan och den står nog inte så högt i kurs hos dom mera mörkblå delarna av moderatpartiet.
      Kanske är det rentav bra att dom främlingsfientliga stollarna träder fram i ett klarare ljus. Dom som fortfarande tänker klart kanske inser att dom måste bemötas hårdare än förut.

      Radera
    3. Angående nioåringen som nu blivit tretton.
      Det var skönt att igår höra Leif GW:s sansade kommentar till den upprörande väktarhändelsen. Att han först ville ha händelsen klar för sig innan han bestämde vad han skulle ha för uppfattning.
      Det vore trevligt om ytterligare några i Sveriges land förstod att det är så man bör förhålla sig innan man borjar ropa om övervåld, barnmisshandel och främlingsfientlighet.
      Jag har en väninna som alltid direkt tror på den första versionen av en händelse hon får höra. Alltid!.- Att man kanske skulle invänta motpartens berättelse innan man dömer faller henne inte in. Det är så fascinerande tycker jag. Att så många fungerar just så. Obegripligt.

      Radera
    4. Det var nog mera tänkt som en vänlig passning till en vänstersosse än som ett behov av politisk analys med avslut som antyder att vissa som inte tycker som Du skulle vara stollar. Men som man ropar....får man svar. My bad.

      Radera
    5. Kristian.
      Visste du att din granne har gjort en låt om dig?
      https://www.youtube.com/watch?v=JBhxXAsdbLw

      Radera
    6. Har Du slutat slå Din fru än...?

      Radera
  13. Den orädda och framgångsrika Amelia Adamo intervjuades. "Javisst har jag gått sängvägen!" sa hon :-) Strongt !

    Hon har "flodhästskinn" sa hon också, och menade att hon tål mer än de flesta.
    Men när de sex skolåren hos nunnorna på klosterinternatet i Nacka kom på tal började hon gråta.
    Det hade varit förfärligt.
    Amelia had "lagt ett tungt betonglock på den tiden", och aldrig bearbetat händelserna.

    Intervjuaren pressade henne att ge exempel: Bestraffningar med "hemska luggningar", "rapp över fingrarna" (hon var sex år när hon började där). Maten var "fruktansvärt äcklig" "När man kräktes fick man sitta med det uppkräkta.. "
    I badet behöll man trosorna på, för där nere bodde djävulen" (ungefär, ej ordagrant återgivet) Underliv för nunnorna var oerhört laddat. - "Det är kanske därför jag är så intresserad av sex!" sa hon med glimten i ögat när hon samlat sig.

    Nunnor i skräck inför nakenhet . Grymma nunnor som pinar värnlösa barn, slår dem och drar dem i håret. Vilken helsjuk miljö, klostret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Religion är verkligen ett fruktansvärt ingrepp på en persons integritet och har en förfärlig förmåga att utplåna allt det "fult personliga" som kännetecknar fria, mogna vuxna med förmåga att ta personligt ansvar. Trots brist på personliga skräckupplevelser har jag altid sett religion som den värsta sinnessjukdom, som kan drabba människor. De tillåts aldrig mer tänka fritt.....

      Radera
    2. Jag minns hur min farbror, Henrik, när jag i åttaårsåldern upprepade läxan från religionsundervisningen, spände sina justitierådsögon i mig och sade strängt: "Du tror väl aldrig i livet på den där påhittade rappakaljan. Men det är bäst Du kan den ändå....." Efter det köpte jag aldrig något osett.

      Radera
    3. Lustigt. Jag har samma religionsfria uppväxt och en stark avsky inför all sorts religion. Min pappa, som slutade skola som trettonåring i Vasa, sa ungefär så till mig också.
      Henrik hette han, förresten.

      Radera
  14. Björn. Personligen tror jag att människor som röstar S eller V är hårdare gifta med själva ideologin, vilket jag tidigare försökte nämna åt AÅ och inte alls i samma omfattning är intresserade av vilket innehåll för stunden varande politik innehåller. Det finns mängder med trogenhetsstatistik om detta, vilket har gett beteckningen sossefödda om en del.
    Det tillfälliga innehållet är viktigare för pragmatiska människor. Inte ideologiska. Men jag kan ju ha fel....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, du har nog rätt. Kanske kan man därför också se att V och S väljare är solidariska med annat "småfolk" som invandrare till ganska nyligen uppfattades som. Men det grymtas nu bland fotfolket i takt med ökningen av anhöriginvandringen. Mona Sahlin får många att överge S.

      Nu åker hon till Obama och agiterar för hjälp och omskolning av hemvändande mördare/terrorister. Bah!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D