Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Flyktingarna hotar att lämna landet

Just nu pågår en förhandling om flyktingboende, där vi på ena sidan har 30 flyktingar från Syrien och Irak, och på andra sidan har Migrationsverket och svenska regler för hanteringen av flyktingar. Konflikten handlade om att flyktingarna, som önskade att bli placerade i Malmö istället blev placerade i Grytan, strax utanför Östersund. Idag skriver Dagens Nyheter att flyktingarna anser att de nu gått med på att bo i Grytan, mot att ett nytt boende ordnas inom tre månader. Migrationsverket dementerar att det finns någon sådan uppgörelse. Konflikten har, enligt DN, kommit till ett läge där flyktingarna överväger att resa vidare till Finland eller Norge, vilket väcker frågan för vems skull vi tar emot flyktingar. Om det bara vore för Sveriges skull så är detta hot rimligt, men så är det inte. Dessutom har flyktingarna rätt att ordna sitt eget boende även i Sverige, vilket innefattar Malmö. Givetvis vill vi att alla önskemål ska tillgodoses, och det kan mycket väl vara bäst även för Sverige att flyktingarna placeras i en stor stad, men ingen kan göra mer än den kan göra. Och en sak är klar, föreställningen att flyktingmottagningen görs främst för flyktingarnas skull, får sig en prövning av hotet om att resa vidare till Finland eller Norge. Låt mig bjuda på lite satir från prästen Kent Wisti:


Kommentarer

  1. Ingen vill bo på landet. Inte ens svenskarna med få undantag.

    Ingen som med egna ögon sett folklivet i Bagdad, Damaskus eller för den delen även i småorter i Iraq och Syrien kan förstå hur någon utan älgjaktkultur i generna kan bo i Grytan!

    Det välmenande svenska folket tror att vi har räddat flyktingarna från en säker död och att de följaktligen borde vara tacksamma var de än hamnar i vårt fredliga land. Pyttsan! Dödshoten - om de fanns - är glömda och nu gäller det att se om sitt hus. Eller rätt sagt finna det på rätt ställe! Mänskligt, ack så mänskligt!

    SvaraRadera
  2. Det går alldeles utmärkt att bo i hjärtat av Härjedalen, utan att drabbas av lappsjuka. Operor är bättre på Blue-Ray, musiken hemma stör ingen, även om man spelar Bach för fullt. Parkeringar är inget problem och sprit finns i busken. Världen finns i datorn. Stuga vid en fjällsjö, fisk i mängder, bastu på tomten och en blygsam pension. Vad mer behövs? Höga hus och asfalt? Bögar? Ytliga ansiktslyftare...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Ingen vill bo på landet. Inte ens svenskarna med få undantag."

      Hoppas du noterade min gardering i sista meningen! Inkluderade finlandssvenskar!

      Om du tillåter kommer jag i sommar på besök medförande småländsk moonshine för jämförelse! OK?

      Radera
    2. Noterat Björn. Beträffande idediskussionen så är det lika enkelt. Pistoler är i sig själva inte farliga. Ligger där så stilla. Problemen uppstår först när en människa laddar den och avfyrar den av vilken orsak som helst.....

      Radera
    3. Kristian verkar visst inte så sugen på ditt småländska moonshine Björn.. ;-) Kanske är det rejälare doningar däruppe i björnriket.. Obs obs att jag behagar skämta lite så här på nattkröken.

      I morgon ska jag försöka ta reda på vad det ministern har sagt om att informera svenska folket om islam.?
      Jag tror att hon är alltför naivt godhjärtad för uppdraget.
      Islam mår bäst av att analfabeter för sina tolkningar vidare, skulle vi alla otrogna tvingas läsa vad som verkligen står i den heliga boken kan det bli riktigt jobbigt.
      Jag tror inte Alice Bah själv har läst en enda sida i den grymma koranen, varmt frireligiöst kristen som hon ju också är.
      Come on, bered dig på en liten chock, Alice!

      Radera
    4. KG får skylla sig själv. Min produktion är femstjärnig. Han är nog bara rädd att bli synad ;-)

      När det gäller Bah får du vänta tills o2 februari:

      http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20103401.ab

      Radera
    5. Femstjärnigt! Låter finfint! Han kommer att ångra sig, vänta bara ;-)

      Radera
    6. Lokatt. Proms på 2:an! Och till alla andra...

      Radera
    7. Missade allt utom slutet..:-(

      Radera
  3. Någon påstod att hon stadsvetaren Jenny Madestam har sagt att hon kan tänka sig att öppna sitt hem för nödställda krigshotade på flykt.
    Nu har hon ett gyllene tillfälle! De jämtska flyktingarna måste inte alls bo på Grytan om de sjalva kan ordna annat boende, sägs det.
    Så stig fram nu Jenny!

    Den enda(?) kvinnan i det bussade sällskapet var reko och ärlig, riktigt arg och skamsen läste hon lusen av sina bortskämda reskamrater, hon tyckte att de ska skämmas för sin proteststrejk. Hon vände sig mot kameran och sa Tack, Sverige! Det verkade äkta. Och fruktansvärt modigt, en spröd ung flicka bland det här rövarbandet.

    SvaraRadera
  4. Jag bara måste citera Nils på humbloggen, han skriver:

    "Tycker Blaha Baha Kuhnkes idé är lysande. Bättre kunskaper om vad som verkligen står i koranen och muslimska "demokratier" kan enbart stärka "islamofobin".

    Det är människor av just hennes typ som kommer på idéer om att upplysa det dumma folket.

    http://www.di.se/artiklar/2007/10/26/jag-ar-sjalvcentrerad-elitistisk-och-hogmodig/"

    Jag tycker precis så. Helt underbart att folk äntligen får veta vad som faktiskt står i koranen, både muslimer och otrogna.
    - Fast det kommer inte att hända, Alices utvalda expertimamer kommer att få lägga ut texten på sitt eget sätt och folk kommer snabbt att uttråkat stänga öronen inför ologiskt och obegripligt mumbo-jumbo.
    Och sen är vi "upplysta", häpp!

    SvaraRadera
  5. Citat från kommentar i dagens Humanistblogg:

    "Debatten mellan tänkande och oliktänkande människor är den här bloggens främsta styrka."

    Historielös kommentar av "Limpan"! Men kanske ursäktad. Limpan nybakad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hih!
      Jag har inte sett så mycket av Limpan, surdegs- eller siraps?
      Ibland har man inte riktigt tålamod med nybakade, oavsett sort.

      Radera
  6. Jag läste lite av Ostronmannens diskussion med Patrik L. - Säger verkligen Patrik L att"attentatet" på Eskilstunamoskén gjorts mot "en helig" lokal?
    Hoppas det var fel uppfattat av mig.
    Enligt mig finns inga "heliga" lokaler - helig, pfhöh, vad är det?
    Humanistbloggens högsta höns bugar i respekt för religiös "helighet" - då har det väl ändå blivit lite fel!
    Kanske ska Patrik söka jobb på Dagen? Han verkar absolut kvalificerad.
    Och tråkigt att Patrik har ett sånt starkt behov av att vara "god", så god att sanningen får komma i skymundan eller inte alls vara viktig. Ingen tycks veta hur "attentatet" i Eskilstuna egentligen gått till (lite konstigt, med dagens vassa teknik), men ingenting tycks peka på att branden var anlagd, alltså var ett "hatbrott".

    SvaraRadera
    Svar
    1. I rättvisans namn måste det sägas att Patrik L inte använde ordet "helig" i inlägget om Eskilstunamoskébranden. Men han röjde sig med sin frustande PK-snabbhet i att fördöma tilltaget -Som kanske inte var något tilltag.

      Radera
  7. Jag har en idé angående Alice Bahs folkbildning: Publicera ett "Dagens koranvers" på väl synlig plats, i DN, Sydsvenskan och GT till exempel. Så blir folk informerade och därmed mera kunniga.
    Allt står svart på vitt i Koranen, på ett ganska enkelt språk. Det kunde finnas en liten diskussionsgrupp som ger förslag till eventuella tolkningar av den aktuella dagsversen.

    Jag ger några förslag till start här. Det är Allah som talar, förmedlat av Profeten.

    "Jag ska injaga skräck i deras hjärtan som är otrogna, halshugg dem och hugg av dem alla fingrarna."
    (åttonde suran, vers 12)

    "Ni har inte heller dödat dem, det var Gud som dödade dem; inte heller var det du som slungade utan det var Gud som slungade, och detta för att han ville pröva de rätttrogna med ett ynnestbevis."

    (Förslag:Här kan man till exempel diskutera befrielse från personligt ansvar för den rätttroendes dödande av medmänniskor som tror fel.)

    Obs att i min koran som vars första upplaga kom ut 1917 är språket ålderdomligt, jag har moderniserat det lite. Och K.V. Zetterstéen kallar Allah "Gud" av någon aledning.

    Vassego, Alice Bah, detta tips var gratis :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket god ide! De stora drakarna borde samtidigt dagligen publicera en vers varje from koranen och bibeln. Gärna där innehållet överlappar så vi kan se i vilken bok galenskapen är störst. Anders H; initiera något!?

      Radera
  8. Glömde uppge: åttonde suran, vers 17, beträffande mit förslag nummer två. "Ni har heller inte dödat dem..."

    SvaraRadera
  9. Det kryllar av hot, hämnd, straff, halshuggning, avbränd hud i helveteselden och kokande olja i gapet i den heliga boken, det är bara att öppna pärmen och läsa.

    Det kan vara bra med en mindre kontroversiell diskussion, den om förbudet att dricka alkohol till exempel.

    I den sextonde suran talas om gudens alla gåvor som man bör (ska) uppskatta och ta vara på.
    Jag kortar ner lite;om "vatten från himlen som ger jorden liv", boskap som bland annat ger "ren mjölk, lätt att svälja" m.m.
    I vers 69 står en fortsättning: "Så och av palmernas och vinrankornas frukter, av vilka I bereden eder rusande dryck och god näring; häri finns finnes sannerligen ett tecken för människor som hava förstånd"

    SvaraRadera
  10. ¨Koranen är en samling av järnålderns primitiva herdevidskepelser blandat med bondepraktikan. Att Patrik L kallar lokaler för "heliga" visar bara att han är en jesuit i förklädnad. Större ambivalens hos en akademiker har jag aldrig skådat och jag tycker i princip mycket illa om att han hänvisar till en akademisk bakgrund i sin verksamhet.... Mera skryt än sanning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han och Lennart liknar rent poetiskt Jan Ersa och Per Persa.

      Radera
    2. När du skriver "jesuit" - menar du då som ett invektiv? Eller är det hans bakgrund? :-o !

      Radera
    3. Han är född katolik och jesuiterna ansåg att ändamålet helgar medlen. Nåt sånt.....

      Radera
  11. Nu är Patrikarna igång ordentligt på Humanistbloggen! L:et vill att idéerna ska styra människorna medan N.et tycker att människorna ska styra idéerna!

    Påminner lite om vad som kom först; hönan eller ägget!

    L.et verkar vara platonist! Idéerna finns färdiga någonstans att bara hämta ner tycker han nog. Jag håller en femma på N:et här. Människan kommer först och måste lära sig att formulera goda idéer. Annars gillar jag inte N:et alls heller.

    SvaraRadera
  12. Gud är på tapeten i 2:an 1800. Får se om han själv bryter in under sändningen. Då tar jag en mässa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men jag blir så trött av såna här diskussioner.. Men det var förstås intressant ändå. Jag gladde mig åt att de vidskepliga i programmet var gråhåriga (inte alla dock)... ett utdöende släkte vill jag tro och hoppas!
      Men vilken förlust, Hitchens! Att bara gå och dö ifrån oss så där, gråååt :-(
      Skönt att för en gångs skull få textband, jag tycker det är svårt att förstå hans brittiska engelska. Enklare med Dawkins faktiskt.

      Radera
    2. Jag tror du har en poäng där. Allt snack om religioners revival är strunt. Ingen "ung internätsanvändare" vill skylta som religiös utan nytändningarna är dödsryckningar hos de grå!

      Radera
    3. På motsvarande sätt njuter jag när jag ser den ömkligt lilla hop som trallar med i "Oh store Gud.." i vissa (frikyrko)gudstjänster som jag ibland tittar på -aldrig hela såklart, det finns gränser.
      -Oj så gråhåriga dom är, lammen! tänker jag ondskefullt belåtet. Där känner jag att djävulen definitivt har sin boning i mig, jag kommer aldrig att upptagas i himmelriket :-).

      Radera
  13. Hjälp till irakiska barn i Irak. Bra initiativ av Humanisterna!

    http://humanistbloggen.blogspot.se/2015/02/stodgala-for-barn.html

    Bra med frivilliga arrangemang och bidrag; feel good! Ännu bättre med ordentliga resurser via våra skattsedlar. Och humanare i Irak i stället för Grytan utanför Östersund. Kanske Sturmark kan påverka Morgan Johansson som sitter i regeringen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Same, same!

      http://bjornsminusblogg.com/2015/02/26/hjalp-dar-den-behovs-som-bast/

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D