tisdag 30 december 2014

Cyanide and Happiness om tomten

Cyanide and Happiness är en ganska rolig och ganska skeptisk serie som kan läsas gratis på explosm.net. Så här kan det se ut:


Mycket nöje!

11 kommentarer:

 1. Lite antydan om vad jag menar med sådan relevant information, som Humanistbloggen skulle syssla jämt.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. På humanistbloggen finns dem som behöver höra detta.

   Radera
 2. Har bloggen slutet fungera i och med år 2015?
  Det är så tyst här..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker att det är tyst överallt. På andra bloggar, på forum... Jaja, jag hoppas att det blir ordning och meningsutbyten på allvar igen, så snart som möjligt. Gott nytt!

   Radera
  2. Aha!
   Gott nytt själv!

   Radera
  3. Det behövs en bra provokation för att komma igång. Någon? För övrigt, gott alla!

   Radera
 3. Nu är de igång igen på Humanistbloggen!

  http://humanistbloggen.blogspot.se/2015/01/oppen-trad-januari.html

  Patrik Lindenfors:
  ”Jag vill bara mena att alla människor har i sig en möjlighet att ändra sig. Man kan lära sig - det är hela poängen med vår hjärna. Där vi först har fel har vi sen rätt. Därför är problemet idéerna, inte människorna.”

  Detta om att kritisera idéerna, inte människorna!

  Befängt resonemang! Idéerna finns och tillämpas av människor. Islamiska Statens idéer dödar bara om idéerna implementeras av IS-människorna. Vilket de gör! Menar Lindenfors att IS-människornas våld inte ska bekämpas med våld? Ska de fås att ge upp utan våld, omskolas till humana idéer och sedan släppas fria hur mycket blod de än har på sitt samvete? Bah!

  Idéer är inget; människorna är allt. En IS-människas värde är noll och respekten för samma människa är noll. Allt förtroende förverkat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ändå en bättre devis än den som används av "moderata muslimer", att det är människorna det är fel på, inte religionen?

   Radera
  2. "Ska de fås att ge upp utan våld, omskolas till humana idéer och sedan släppas fria hur mycket blod de än har på sitt samvete? Bah!"

   Menar förstås "hur mycket blod de än har på sina händer", Samvete lär väl inte finnas. Om funnits; ger det offrens liv tillbaka?

   Radera
  3. Anders Hesselbom2 januari 2015 18:05

   "Det är väl ändå en bättre devis än den som används av "moderata muslimer", att det är människorna det är fel på, inte religionen?"

   De moderata muslimska människorna är proportionellt skyldiga till IS's våldsdåd genom sin passivitet.

   En bekännare till koranen borde kunna fällas för "hets mot folkgrupp" eftersom boken förespråkar död åt folkgruppen otrogna. Fortfarande pratar vi om människors göranden och icke-göranden.

   Radera
 4. Jag håller med Björn. Så länge man kan, rätt eller fel, ursäkta sina handlingar som en rekommendation av en högre entitet, så är man inte vid sina sinnens fulla bruk eller tillräknelig. Gäller alla religioner. Enkelt. Sen får man be till sin tandborte hemma, om man vill.....

  SvaraRadera