Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

Kvinnohat är dåligt, såvida inte islam säger så

Kommentarer

  1. Jag har mest roligt åt Ulf (Vem det nu är?) som fäktar förgäves till försvar för feministerna(Vilka de nu är?) genom att lägga problemet på det icke identifierbara bordet (Vilket det nu är?) och därigenom tro att problemet avdunstat i tomma luften...(Vilket det odefinierade problemet nu var?) En av de orsaker jag tycker att han i mina ögon blir så naivt svamlig och helt värdelös som filosof.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tyckte jag var en ganska omdömeslös kommentar, men jag (som inte är blockad) får väl ta den diskussionen där, förmodar jag.

      Radera
  2. Och jag är en sån hopplös messerschmidt som har svårt för sär skrivning.. När det är en akademiker som skriver alltså (om Ulf nu är det), alla andra får skri va i sär så klart. Usch det är fult att vara petig på det här sättet, jag vet.
    Det här var ett intressant inlägg på Humanistbloggen. Vem är det som pratar?

    Det är modigt av Birro och Herrey att våga peta på denna heliga ko, islam. Lite lustigt att man ska vara katolik och ett Jehovas vittne (?) för att våga, ateisterna (nåja, skeptikerna) hukar som vanligt i bänkarna. Vad skulle hända om Humanisterna sa som det är? - Men inte jag heller vågar säga som det är, här, eftersom jag inte vill besudla din blogg, Anders.
    Beträffande Patrik L:s förklaring att han övar sig i att ha högt i tak så måste jag tyvärr ge honom IG i det - eller heter det numera bokstaven D kanske (för mig för "D" tanken till storleken på en BH-kupa. Men man får vänja sig, såklart)

    -Precis nu hör jag på nyheterna att en buss stoppats någonstans i Kenya, -islamistgalningar har ställt till blodbad på passagerarna. Alltså alla icke-muslimska sådana dödades, de med den enda rätta och ofelbara religionen skonades. Gulliga dom är, dom där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även jag ser kopplingen mellan generaliserande islamkritik och rasism. Men man gör det lite lätt för sig om man per automatik menar att islamkritik är rasism, för motiven att kritisera en förkastlig religion, kan vara så mycket mer än rasistiska. De kan vara fullkomligt rationella.

      (Jag tror att IG heter F i grundskolan numera - vilket i och för sig skulle kunna vara en bh-kupa, förmodar jag.)

      Radera
    2. Vad är en rasist? På den tiden det begav sig var Ku-klux-klan tillhållet för rasister; lynchande negrer (som de då kallades) vars enda ”fel” var att de var svarta i hudfärgen.

      Om idag en svart kristen fördömer en svart muslim för dennes religion är då den svarte kristne en rasist? Eller måste den fördömande vara vit?

      Har ”ras” inte längre någon anknytning till människors fysiska kännetecken? Är religionerna nu raser som gör en belackare till rasist?

      Radera
    3. Vid bussöverfallet i Afrika dödades enligt uppgift alla icke-muslimer. Utom några kristna(?) som hade lyckats rabbla koranverser! Klokt av dem, jag ska också lära mig några, utifall att. Som ateist skulle jag inte tveka en sekund om jag kunde rädda livet på mig och min familj genom att ögonblicks"konvertera" till islam. Samma sak om jag tillsades att från och med nu hylla Kalle Anka. Same same but different.
      Men visst är världen galen, spritt språngande. Jag försöker föreställa mig oss ett par hundra år framåt i tiden (utgår optimistiskt från att jorden fortfarande snurrar) Jag undrar hur man förhåller sig när man ser tillbaka på vansinnet. - Fast då är det kanske ännu värre ...

      Radera
    4. Inte bara islamister är ofattbart grymma. En upprörd svensk gästarbetare i Kina, tror jag det var, i alla fall i Asien, beskrev en hundtransport till slakteriet så hjärskärande att jag ville kräkas. Hur hundarna brutalt pressades ihop i burarna, några hann dö redan på platsen. Men det värsta var beskrivningen av hur en tik låg och födde i trängseln, och hur hennes valpar trillade ner genom burgallret... Människor kan verkligen vara ofattbart vidriga.Man kan bara gråta. Och stödja djurskyddsorganisationer.

      Radera
  3. I Egypten frikändes nyligen den far som givit en "läkare" uppdraget att "ta bort vårtor" från dotterns underliv. Hon dog. Vittnen intygar att det handat om en regelrätt omskärelse men rätten friar utan att ens ange skälet till det.
    Tydligen är kvinnlig omskärelse mycket vanlig i Egypten - både på muslimer och kristna! Skälet ska vara att det kontrollerar kvinnans sexdrift. Det är skandal.
    Jag kallar det inte kvinnohat, jag kallar det kvinnoskräck, omskärelse, och förbud för kvinnor mot att se ett naket underben på en idrottsman. Åh vilka pinsamma, löjliga, livrädda, usla "män" de är som hyllar detta förtryck.

    SvaraRadera
  4. Egypten är sönderkorrumperat. Har varit det länge. "Du tronar på minnen av fornstora dar"..... Nationalsånger är ibland träffande....

    SvaraRadera
  5. Noterar med tillfredsställelse att alla på Humanistbloggen läser Din blogg, Anders. Populärare än någonsin...:-) Noterar också att pH-graden börjar närma sig gastritgränsen, vilket iofs är naturligt när man blir tvungen att stundtals bita ihop och svälja sina sura magmnsreaktioner. Nog med elakheter. Beträffande sakfrågan, som egentligen borde inkludera Humanisterna, om de bryr sig om MR, så borde diskussionen vara minst lika animerad som kring omskärelse av pojkar. men av någon anledning är den inte det. Jag skulle verkligen vilja fråga de "Goda" Humanisterna vad det beror på och varför...? Ulfs relativiserande "goddag yxskaft"-svar är självfallet inte förbjudna, men troligen inte särskilt upplysande....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jättekul! Det innebär ju i och för sig att jag inte behöver bidra med innehåll där för att nå ut. Och jag misstänker att jag ligger ganska långt från åtminstone Ulf, men förmodligen även Patrik. Jag betraktar mig själv som lite frispråkig, men jag vill ju inte skapa konflikter. Det är ju trots allt två rätt förnuftiga herrar, med lite bättre näsa för vad som passar sig, än vad jag någonsin har haft. :-)

      Radera
    2. Visst är det jättekul! Och det är kvinnan bakom allt! Lokatt! Säger jag ickefeministiskt och mansmulligt!

      Radera
    3. Hörrudu Göran på Humanistbloggen
      (Apropå att man på Humanistbloggen tycks lusläsa Anders blogg, ) Men du Göran ska inte döma Anders Hesselbom genom nån sorts guilt by association-idé. Jag vet egentligen inte, men tror att Anders och mina idéer är ganska vitt åtskilda. Det är också det som är poängen med att tillåta en debatt, alltså att många röster ska få höras. Helst utan att man direkt får en stämpel tryckt på sig. - Men kul att du läser på denna spännande blogg... ;-)
      Ja den här bloggen är roligare tycker jag, mycket för Anders inlägg och så min favorit Nils förstås (plats här för rött skynke/ förhöjt blodtryck :-)
      Filmklippet som tydligen handlar om islam ur ett feministiskt perspektiv har jag ännu inte sett. Känner mig just nu så trött på islam och lika trött på feminism.
      På något sätt känns det som ett adelsmärke, att vara avfälling. Lite märkligt kanske, men härligt på nåt sätt.

      Radera
    4. Jag uttryckte mig rörigt, jag menar att Anders blogg är roligare än Humanisternas, men att jag ibland ändå läser där därför att jag gillar några skribenter och kommentatorer. - Jag tyckte förresten att också Ostronmannen var kul att läsa, men han tycks vara borta.

      Radera
  6. Anders, det är dina och Patrik Lindenfors inlägg som gör att jag återkommer till Humanistbloggen.

    Att ibland vara lite okänslig för hur vindar blåser, behöver inte nödvändigtvis vara en dålig egenskap. Ett enstaka klavertramp då och då, kan vara ett bra sätt att mäta takhöjden ibland.

    Jag skulle dock inte gå så långt som att kalla det här ett klavertramp. Jag blir kanske inte helt förvånad om en shitstorm följer, men, i mina ögon ger den eminenta serien bloggposter "100 dåliga försök att legitimera religion" dig lite extra utrymme att kritisera andra traditioner är den kristna som vi matats med sedan barnsben.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack! Jo, jag gillar också Lindenfors inlägg. Nej, jag betraktar inte heller detta som ett övertramp, men vissa gör nog det. Det skiljer sig från vad som brukar postas, trots allt. Tack!

      Radera
  7. Anmärkningsvärt roligt att de sk frispråkiga, inte alltid salongsfähiga, får muntur och det kan nog säkert revitalisera diskussionen om de frågor, som måste diskuteras, trots de bättre vetandes envetet styvfaderliga hållning. Att bordlägga frågor med avsnoppande kommentarer är ju inte alltid det bästa sättet att nå konsensus i frågor som rör livsåskådning eller praktisk filosofi. Jag kommer att lägga band på mig lite grann, eftersom diskussionen kommer att vinna på det och hoppas att min grundinstälning vid det här laget är såpass känd, att jag inte behöver poängtera den med elakheter. Mot en vidlyftigare och mera konkluderande debatt hoppas jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen... Ska alla elakheter bort. Blir inte diskussionen som en vattvälling då, utan riviga kryddor. Jag själv mår lite illa av att hålla tillbaka mitt egentliga omdöme om församlingar som med gapande munsväljer svekfulla lögnares fräcka blufflöften, jag menar prästen, (idag söndag, hörde delar av gudstjänsten från Småland som handlade om att Jesus kommer tillbaka). Att de är så dumma, på ren svenska! De har aldrig läst bibeln ordentligt, helt klart, och de har inte märkt att det har gått tvåtusen år och han har fortfarande inte återvänt. Hur lättlurad får man vara? Och hur fräck?

      Radera
    2. Håller med! Jag tycker vi håller en stil också i fortsättningen som omöjliggör anpassning till H-bloggen. Blir Kristian för mesig kan vi nog provocera fram hans rätta jag

      Mock and ridicule!

      Radera
    3. Angela i Humanistbloggen:

      ”Men uppenbarligen är han angelägen om att så många som möjligt ska få komma till himmelen.”

      Men vi vikingar då?

      https://www.youtube.com/watch?v=MV5w262XvCU

      Igen! Kan bara inte motstå detta charmtroll och själsfrände!

      Radera
  8. http://bjornsminusblogg.com/2014/11/22/humanistbloggen-vs-anders-hesselboms-blogg/

    SvaraRadera
  9. Jag menar inte att jag plötsligt skulle transformeras och bli timid....

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D