söndag 5 oktober 2014

Hur klokt är det att ha Jesus som förebild?

I samband med att Alice Bah Kuhnke blivit både kulturminister och demokratiminister, med ansvar för statliga anslag till församlingar, uppmärksammade jag igår hennes mindre nogräknade uttalande om att ge tionde. Till tidningen Dagen säger hon att hon har Jesus som förebild i alla sina val. För den som läst Bibeln är detta helt obegripligt. Med tanke på att Bibeln framställer Jesus som en manipulativ sektledare, är personkulten kring Jesus en varningssignal att det kritiska tänkandet är satt ur spel. Vi pratade lite skämtsamt om Jesus som förebild i dagens avsnitt av podcasten Radio Houdi, avsnitt 100.

5 kommentarer:

 1. Gratis råd till Humanistbloggen!

  http://bjornsminusblogg.com/2014/10/23/gratis-rad-till-humanistbloggen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. “Mina enda invändningar mot Torstenssons skrivning är att en stum Gud är ändå en Gud…/”

   Missförstå mig inte. Ingen Gud finns. Det vet Torstensson också. Lika lite som en tekanna finns i omloppsbana runt solen. Mer än de som åker med på jorden!

   Radera
 2. Så var det dags igen; Humanisterna surar som vanligt för uteblivet stöd från staten. Läs:

  http://humanistbloggen.blogspot.se/2014/10/regeringen-sanker-bidragen-till.html

  Läser man regeringens motivering för bidragen, ”Regeringen bedömer att statens stöd till trossamfunden bidrar till att främja den religiösa mångfalden” är det då inte konstigt att inte Humanisterna i stället argumenterar för att ALLA bidrag ska bort i stället för att beklaga sig? Hur kan Humanisterna vilja befordra ”den religiösa mångfalden” bara de får egna pengar av staten?

  Religiös mångfald. Bah! Religiös enfald mångdubblad!

  SvaraRadera
 3. Frihet FRÅN religion, är den enda religionsfriheten värd namnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framöver, välkommen att kommentera, men skriv antingen ut ditt fulla namn, eller välj en signatur och använd den konsekvent.

   Radera