Fortsätt till huvudinnehåll
Startsidan      |      Min nya blogg!      |     YouTube     |      Twitter      |      Podcasts      |      Hall of fame     |      Evolution

"Inte bara nynazister"

Gamla synder ska inte grävas i. Samma personer som gladligen (och med rätta) exponerar Sverigedemokraterna för de rasister de trots allt är, har en mer nyanserad syn om gärningsmannen tillhör "de goda". Låt mig exemplifiera med en feminist som kallar sig för Lady Dahmer. Jag har tidigare nämnt henne i ett inlägg som handlar om att visa upp sin kropp och ett i inlägg som handlar om den inhumana stämningen på Umeå Universitet. (Jeffery Dahmer är amerikansk massmördare, kannibal och nekrofil.)

Gång på gång används ordet "nazister" om Sverigedemokrater, vilket är korrekt ur ett historiskt perspektiv. Hela incitamentet bärs upp av gamla initiativ - det som idag är främlingsfientlighet härstammar från nazism i form BSS. Lady Dahmer är en föredömlig motståndare mot främlingsfientlighet, och jag vill göra absolut klart att jag både uppskattar och sympatiserar med Lady Dahmer på den punkten.

Men av någon anledning är skeptiska gräv problematiskt ibland. Av någon för mig okänd anledning, är det ibland olämpligt att göra efterforskning. Skepticism är bara önskvärt i rimliga doser.

När Esra Hacimehmet skriver att hon vill skjuta pilar i huvudet på folk, ska vi tänka på hur rädd hon måste vara nu. Så här skriver Dahmer till Emanuel Karlsten när han i egenskap av journalist vill rapportera om händelsen:

"Det var dumt gjort av henne men fan, hon är ung och utsatt och jag kan bara föreställa mig hur rädd hon är nu."

Sveriges Radios Kakan Hermanssons rant om polismorden i Malexander där två polismän sköts till döds av nynazister, marginaliseras genom att hänvisa till att Kakan även påpekat att "All Cops Are Bastards", vilket givetvis är en rimlig och fullt tillåten åsikt - jag håller inte med, men det är fullt tillåtet att tycka så. Rent specifikt skriver Lady Dahmer till journalisten Karlsten:

"Varför riva upp gammalt skit? Vad är syftet?"

Ja, vad är syftet med research? Ska vi lämna över landet till tokfeminister och rasister, eller ska vi unna oss lite kritisk granskning? Målet helgar medlen?

Kommentarer

  1. SD har 20 riksdagsledamöter. Härav är en invandrare, två andra generationens invandrare, två gifta med invandrare och två har utlandsadopterade barn.

    Min hemförening är SD Sundbyberg. Vi har en styrelse, som består av sju personer. Ordförande är en man från Serbien och vice ordförande en kvinna från Laos. Två ledamöter är från Finland.

    Vår kommunala valsedel har 17 namn. Härav sex invandrare och tre andra generationens invandrare.

    SD bildades av utbrytare ur BSS (som inte var ett parti, utan ett slags ideologiskt paraply), som övergav gatuaktivismen för att arbeta demokratiskt och parlamentariskt. Se Rikspolisstyrelsens handbok 1996.

    Under denna riksdagsperiod kan jag dra mig till minnes att invandring behandlats vid ett gruppmöte. Det gällde att utse de, som skulle föra partiets talan i en invandringspolitisk debatt.

    SD:s riksdagsgrupp har en hög medelålder. Samtliga SD riksdagsledamöter har en bakgrund i något annat parti. De flesta är fd moderater. Därnäst fd socialdemokrater. Vi har även en fd vänsterpartist.

    Stellan Bojerud

    SvaraRadera
  2. Skall man gräva i historien kan det ju vara värt att lyfta fram socialdemokraternas tvångssterilisering av oönskad population i folkhemmet.
    Det pågick från början av 30- talet och fram till mitten av 70- talet.

    De gjorde alltså sitt bästa för att utrota det man ansåg som genetiskt defekta medborgare, bara en hårsmån skillnad från nazisterna som valde att direkt utrota oönskade gener.

    Båda metoderna lika skrämmande......

    SvaraRadera
  3. ....... Och då kan man ju vidare diskutera frågan om preskriptionstid på vad de olika partierna historiskt har haft för ståndpunkter....

    SvaraRadera
  4. Själv är jag invandrare från Finland 1975. Sådan som Ullenhag tror att alla är. Arbete och bostad ordnade innan flytten.alltså De akademiska meriterna också Inga sjukdagar.
    Tyvärr är det inte den invandringen vi har idag. Därför kommer invandrare att vara starkt överrepresenterade I SD.s svallvågor. Det finns inget I den moderna svenska liberalismen, som tilltalar oss. Fel kontext. Relativisternas svammel är som valet mellan Aftonbladet eller Expressen. I Gösta Ekmans version. Valet mellan skit och dynga. Blicken lyftes aldrig högre än så. De som redan har förstått, har det så bra, att de aldrig kommer att förändras För mycket att förlora. Lite Seldonsk psykohistoria.

    SvaraRadera
  5. Konstaterar att kommentarsfältet inte längre tar emot mitt riktiga namn vilket antyder ett klåfingrande av bloggägaren. Avvaktar antingen pudel eller relevant förklaring. Att vara anonym går däremot bra, som tips.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag står för innehållet, Google står för tekniken.

      Radera
  6. Jag kan å andra sidan säga att förhandscensurstrofen " Du får vänta på att inehållet godkänns" inte funnits där tidigare och jag har varit här av och till ett tag redan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nuvarande gräns säger att du får publicera direkt på nya inlägg, men poster som är äldre än 300 dagar förhandsmodereras.

      Radera
    2. OK
      Jag stötte på en intressant rubrik någonstans om olämpligheten att ha filosofer som beslutsfattare.. Det gränsade till sjävironi vill jag minnas.

      Radera
  7. Kan tycka att Ditt ställningstagande mot Annorz var på tiden. De övriga på bloggen blir bara uppfattade som handlingsförlamade och mellanmjölkga..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad tillför den människan? Om man ändå ska stänga av folk, varför inte de som saboterar? Han må tycka att jag är tjurig, men jag tänker inte gå i replik igen.

      Radera
    2. Han tillför tyvärr ingenting, som inte KK redan har försökt införa I snart tvåtusen år. Men förmodligen vill bloggen boosta sig med att sno godis från småbarn. För den intellektuella delen av debatten ligger ungefär där.

      Radera
  8. Nu sprider Lena Andersson förvirring igen efter att ha tänkt till. Hennes ord har en annan betydelse än samma ord på andra håll.

    http://bjornsminusblogg.com/2014/12/14/lena-anderssons-forvirring/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bibelns böcker på engelska

Ibland vill man dela roliga bibelord till med sina internationella vänner, men då gäller det att kunna källförteckna så att de förstår. Därför har jag gjort en liten lista över bibelns böcker, beteckning och engelska motsvarighet. Jag har hämtat de svenska benämningarna från Bibel 2000. Gamla Testamentet: Första Moseboken el. Genesis (1 Mos): Genesis Andra Moseboken el. Exodus (2 Mos): Exodus Tredje Moseboken el. Leviticus (3 Mos): Leviticus Fjärde Moseboken el. Numeri (4 Mos): Numbers Femte Moseboken el. Deuteronomium (5 Mos): Deuteronomy Josua (Jos): Joshua Domarboken (Dom): Judges Rut (Rut): Ruth Första Samuelsboken (1 Sam): 1 Samuel Andra Samuelsboken (2 Sam): 2 Samuel Första Kungaboken (1 Kung): 1 Kings Andra Kungaboken (2 Kung): 2 Kings Första Krönikeboken (1 Krön): 1 Chronicles el. 1 Paralipomenon Andra Krönikeboken (2 Krön): 2 Chronicles el. 2 Paralipomenon Esra (Esr): Ezra el. 1 Esdras Nehemja (Neh): Nehemiah el. 2 Esdras Ester (Est): Esther el. 1-2 Maccabe

Har naturvetenskapen en naturalistisk bias?

Diskussionen om huruvida vetenskapen är agnostisk eller inte fortsätter. I praktiken är vetenskapen både ateistisk och gudsförnekande, bl.a. beroende på kravet att teorier måste kunna falsifieras, vilket i princip är omöjligt när man tar höjd för övernaturliga agenter. Rent tekniskt är vetenskapen agnostisk - ingen kan veta någonting om någonting - särskilt inte om verkligheten kontrolleras av gudar och demoner. Därför måste evidenslägen bedömas och därför bortser vetenskapen i praktiken från Gud. Och alla andra övernaturliga väsen. Non est ponenda pluralitas sine necessitate. Detta faller såklart inte i god jord hos den som faktiskt tror att övernaturliga väsen existerar. De vill gärna att vetenskapen ska ta särskilda hänsyn till just deras specifika föreställningar, och när så inte sker, har vi att göra med en konspiration. Här är ytterligare några invändningar som inkommit. Hittills. 1. Vetenskapen har förutfattade meningar om att gud inte finns 2. Ingen vet hur gravitation fungerar

Mytbildningen kring Joakim Lamotte

Nu när Sveriges Radio bjudit in journalisten Joakim Lamotte, tycker jag att det kan vara legitimt att bemöta mytbildningen kring honom. Lamottes journalistik är väldigt agendadriven och han har en god förmåga att veta var han ska ställa sig för att framkalla de effekter han söker, vilket retar gallfeber på folk. Det har i sin tur gjort honom till ett lovligt byte för negativ ryktesspridning, men ett graverande påstående blir inte sant bara för att man ogillar personen det handlar om. Här är tre exempel. Det påstås ibland att Joakim Lamotte inte är journalist , ofta med hänvisning till att man inte gillar hans journalistik. Men titeln säger egentligen inte så mycket om kvalitén på arbetet, utan om arbetets karaktär. Dålig journalistik är journalistik, vinklad journalistik är journalistik. Vissa kräver en viss utbildning av journalisten för att vilja erkänna honom, och Lamotte är skolad vid Göteborgs universitet och har varit verksam på Sveriges Television och på Göteborgs-Posten. D